reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zabkowanie

reklama
U Ninki dziąślaki twarde jak kamienie i chyba czas ząbkowania nadszedł, bo mała jest ostatnio koszmarnie marudna, ślini się okropnie i pakuje wszystko co tylko sie da do buźki :tak: smaruję jej dziąsła bobodentam, ale tak szczerze to wcale nie widzę, żeby pomagał :baffled: chociaż szwagierka mówiła, że jej dziecku pomagał... więc pytam Was może któraś ma jakieś sprawdzone sposoby na ząbkowanie? Strasznie bym chciałą pomóc malej to przejść jak najbardziej bezboleśnie :-)
Bobodent ponoć bardzo słaby kup dentinox jest mocniejszy ja mam niemiecki dentinox i globulki pod język osanit;)Gai pomagają póki co;)

Ja mam dentinox i nie pomagał Igusi przy pierwszym ząbku, z kolei słyszałam że orajel jest super, chciałam kupić ale nie mieli w aptece, kupiłam camilię i to nawet pomaga, to jest taki płyn homeopatyczny.
U nas już drugi zamierza wyłazić, pod palcem jeszcze nie czuć ale widziałam ślad na dziąsełku i dzisiaj mała miała całe poliki czerwone

Od kilku dni pakuję Emilce palec do buzi, żeby dziąsełka wybadać,czy coś tam się kluje, ale do tej pory nic nie wyczułam. A ślinotok ogromny, piąstki całe w buzi, gryzaka też dziewczyna w całości by wsadziła, jakby się dało i strasznie marudzi (na szczęście tylko w ciągu dnia) i się ostatnio rozkrzyczała tatusiowi bez żadnego powodu i godzinę jej nie mógł uspokoić :( P. kupił Bobodent, ale jeszcze nie stosowaliśmy

Jak małej maścią dziąseł nie posmaruję, to cały czas marudzi i trzeba bez chwili przerwy zabawiać... Ma grudki na dziąsłach po prawej stronie: u góry na miejscu dwójki i trójki, na dole na miejscu dwójki, więc wygląda, jakby ząbkowanie miało się zacząć nie po kolei od jedynek :)

Jak małej maścią dziąseł nie posmaruję, to cały czas marudzi i trzeba bez chwili przerwy zabawiać... Ma grudki na dziąsłach po prawej stronie: u góry na miejscu dwójki i trójki, na dole na miejscu dwójki, więc wygląda, jakby ząbkowanie miało się zacząć nie po kolei od jedynek :)

tylko (lub aż) u 70% dzieci pierwsze są jedynki dolne, a u pozostałych dzieci siekacze górne lub dwójki dolne ;) wiec luz Twoja Niunia moze byc bardziej oryginalna;)

u mojej córci jako pierwsza przebiła się dwójka górna z lewej strony a kilka dni później lewa górna jedynka :)

reklama
Do góry