reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Daga kochana, ja tak nie w temacie, ale patrzę na opis - za 4 dni urlopik - super!!! Pogoda też sie klaruje w końcu - Udanych wakacji życzę:-)

Jeśli chodzi o ząbki - to u nas czekamy na trójeczki - najpierw górne już prześwituja przez dziąsełka- Maja ma gorsze nocki w zwiazku z tym, gryzie co się da i kupki luzniejsze.....

reklama
My jestesmy na etapie przebijania do końca ostatniej trójki...bo wczesniej przebiła ale dopiero teraz wychodzi...Wiec duuuuuużo budzenia w nocy i płaczu a mało snu...noc 4 ;-)

Ale niestety Małemu psują sie ząbki...obie dwójki na górze zaatakowane...Takie są efekty soczków i innych duperelów...co prawda od dawna pije tylko wodę ale jednak wcześniej pił słodsze rzeczy....No i on i ta jego ukochana butla...nigdzie sie bez niej nei ruszał...teraz niekapek mu mniej pasuje....czeka nas wizyta u dentysty :dry: szlag by to...:dry:

u nas ida dolne trójki i jak zwyklre okupione choroba juz 3 tydzien katar i kaszel

Adiva mam nadzieje ze młody paszcze otworzy bo u nas to raczej byłoby niemozliwe.... Młoda miała 2 lata jak była pierwszy raz i nie było problemu bawiłam sie z nia w dentyste i potem siue nie bała... chodzimy co jakis czas Nasz pedodontka zakłada takie fluorowe "plasterki" na zabki ale je trzeba uzupełniac co jakis czas... teraz przed wakacjami tez sie wybieramy

U nas przebiła się druga górna trójeczka- jeszcze dwie dolne.....jakos dajemy radę choć Majuchna gorzej sypia ....
Adiva mojemu synowi tez pochnica szybko zaatakowala zabki choc dbałam o higienę :(

u nas na dole trójka się przebiła i idzie teraz na górze druga...Młody niespokojnie śpi..no i zdarza się ze z płaczem się budzi..w dzień jest OK...tylko oczywiście wszystko do buziaka pcha :sorry:

U nas też jakieś tam "3" są :tak: - górna prawa na pewno, i chyba lewa też już się przebiła. Ale masakra :szok::szok::szok::szok::szok:, on to strasznie źle znosi, w sobotę obudził się w nocy o 2.30 i ryczał, nie szło go uspokoić:shocked2::-(. No i strasznie źle je, weekend był najgorszy - sobota: 2 razy mleko, połowę porcji zupki i jakieś tam paluszki, herbatniki, kaszek nie chciał, to już potem dawałam cokolwiek, żeby zjadł. Może mu coś wyszło, bo dziś już jadł lepiej, ale do ideału nadal daleko.

No i w sumie mamy chyba 12 zębów :-).

Gratulacje nowych ząbków!!

u nas wyszły górne 4 i teraz na dole wychodzą, dziąsła jak bomby, apetyt zerowy, marudna, ale nocki oki.

Ale dziwne bo na dole ma tylko jedynki no i te 4 wychodzą a 2 na razie brak.

reklama
na dole wyszły 4 i jedna 2 ale Blanka przez to ma zapalenie jamy ustnej, wczoraj był u niej lekarz, dostała antybiotyk, ibum, nystatynę i płukankę do zrobienia ze środkiem znieczulającym i witaminami, nocki mamy masakryczne, wiecznie rączki i rączki.
Jutrzejsze szczepienie mamy sobie podarować na razie. A tego zajada mamy smarować fioletem na wodzie.

Do góry