reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie

hmmm, a nam idzie 9 zębów jednocześnie, wszystkie 4 , 5 i jedna trójka - wszystkie zęby widać, niektóre już się przebiły. Potwierdziła mi to pani doktor na wizycie przed szczepieniem - młody dobrze to znosi, tylko kupki różne a objawem najbardziej widocznym jest ślinotok ... zupełnie jak pare miesięcy temu :D

reklama
Obie górne trójki na widoku :tak:...po dwóch spokojnych nocach zaczelismy od nowa bo teraz mamy dół rozpulchniony....Pewnie jeszcze jedno zapalenie oskrzeli i pozostałe dwie wyjdą :dry: O piątkach póki co nie myśle...z nimi daleko bo dziąsła są nienaruszone....

Kuźde czy mi sie wydaje ze moja Ola ma najmniej zebow - az 6....? Dawajcie liczby zeboli Waszych dzieciaków.:-)

Wit. D lekarka kazała odstawic juz miesiac temu... sama nie wiem...

U nas zębów 14 ale Piotrek szybko zaczął ząbkować, no i jemu hurtowo idą....;-) Obecnie wyłażą nam dwie ostatnie trójki....Poki co idą łagodnie więc mam nadzieje, że apogeum przypadnie na ładną pogodę i ominie nas tym razem antybiotyk...

Witaminy D nie bierzemy ale Mały cebion łyka....

Blanka ma 6 ząbków (jedynki dolne i górne, dwójki górne) przebijają się 2 górne 4. Apetyt malusi, do tego katar okropny, marudna. Nocki różne, raz śpi ciurkiem do rana a raz budzi się co chwilę.

A witaminy D już bardzo dawno nie bierzemy.

U nas 11 ząbków już przebitych i wychodzi nam ostatnia czwórka ... wczoraj w nocy Karolka nie mogła przez nią spac :-( no i łapki cały czas w buzi :zawstydzona/y:
co do wit D, to nie podaję od połowy marca.... zresztą nie daję Karolce żadnych witamin dodatkowo...

reklama
Do góry