reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

hmmm, a nam idzie 9 zębów jednocześnie, wszystkie 4 , 5 i jedna trójka - wszystkie zęby widać, niektóre już się przebiły. Potwierdziła mi to pani doktor na wizycie przed szczepieniem - młody dobrze to znosi, tylko kupki różne a objawem najbardziej widocznym jest ślinotok ... zupełnie jak pare miesięcy temu :D

reklama
Obie górne trójki na widoku :tak:...po dwóch spokojnych nocach zaczelismy od nowa bo teraz mamy dół rozpulchniony....Pewnie jeszcze jedno zapalenie oskrzeli i pozostałe dwie wyjdą :dry: O piątkach póki co nie myśle...z nimi daleko bo dziąsła są nienaruszone....

Kuźde czy mi sie wydaje ze moja Ola ma najmniej zebow - az 6....? Dawajcie liczby zeboli Waszych dzieciaków.:-)

Wit. D lekarka kazała odstawic juz miesiac temu... sama nie wiem...

U nas zębów 14 ale Piotrek szybko zaczął ząbkować, no i jemu hurtowo idą....;-) Obecnie wyłażą nam dwie ostatnie trójki....Poki co idą łagodnie więc mam nadzieje, że apogeum przypadnie na ładną pogodę i ominie nas tym razem antybiotyk...

Witaminy D nie bierzemy ale Mały cebion łyka....

Blanka ma 6 ząbków (jedynki dolne i górne, dwójki górne) przebijają się 2 górne 4. Apetyt malusi, do tego katar okropny, marudna. Nocki różne, raz śpi ciurkiem do rana a raz budzi się co chwilę.

A witaminy D już bardzo dawno nie bierzemy.

U nas 11 ząbków już przebitych i wychodzi nam ostatnia czwórka ... wczoraj w nocy Karolka nie mogła przez nią spac :-( no i łapki cały czas w buzi :zawstydzona/y:
co do wit D, to nie podaję od połowy marca.... zresztą nie daję Karolce żadnych witamin dodatkowo...

reklama
Do góry