reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

reklama
I własnie przez tego 12 zęba dwie noce już w plecy. Czy oprócz maści na dziąsła można dać coś przeciw bólowego dziecku?:-(

Mozna dać Viburcol na uspokojenie lub Calpol przeciwbólowe...poleca sie bardziej czopki niż syropki ponieważ nie podrażniają żołądka i szybciej działają...:-)
U nas od wigilii nie było spokojnej nocy ale chyba mnie to już przestało zaskakiwać...;-)

Viburcol nie jest na recepte....Kurcze nie boisz sie podawac Dipherganu dziecku???On ma tyle skutków ubocznych, że ja bym miała lęki przed tym....

Ostatnia edycja:
Viburcol nie jest na recepte....Kurcze nie boisz sie podawac Dipherganu dziecku???On ma tyle skutków ubocznych, że ja bym miała lęki przed tym....
Difergan podawałam już tej młodszej jak miała ostry kaszel w nocy i nie mogła spac, wiesz mam dużo koleżanek które też go podają, zresztą to moja pediatra mi powiedziała że mogę go stosować. Jakoś nie myślałam o tych skutkach ubocznych, zresztą na tych receptach zawsze tak strasznie piszą, oczywiście każdy ma swoje zdanie na temat leków i ja nikogo nie namawiam do diferganu ale u mnie zawsze pomagał, zresztą podaje go tylko od czasu do czasu, w wyjątkowych sytuacjach.:tak:

No i mamy ostatnią dwójeczkę :tak: Łącznie 9 ząbków ;-)
Ola jakoś łagodnie przechodzi to ząbkowanie, w sumie to nie widzę większej zmiany w jej zachowaniu, na początku tylko żelem smarowałam dziąsełka, a teraz nic nie jest potrzebne :-)

U nas tez wczorajszej nocki przebiła się dolna lewa dwójeczka, ale rączki nadal w bużce , troszkę marudzi i mniejszy apetyt - czyzby kolejne w drodze?:-)

reklama
U nas idzie ten pierwszy juz nawet jakis 1 mm nad dziąsłem!!Czekamy na następne. Ostatnie dni robi kupkę mi po dwa razy dziennie i taką luźniejszą a zawsze robiła raz na dwa dni . No i zastanawiam się że może na te ząbki bo przed pierwszym też tak miała!!

Do góry