Toska, ja teraz smaruję Dentinoxem. Polecił mi go farmaceuta, bo ma podobno działanie nie tylko znieczulające, ale też w jakiś sposób niwelujące niepokój dziecka przy ząbkowaniu. U mnie się sprawdza. Magda co jakiś czas popłakuje i nie chce jeść i jak jej wtedy posmaruję to po paru minutach wraca do normy i zjada normalnie.
reklama
Toska, ja teraz smaruję Dentinoxem. Polecił mi go farmaceuta, bo ma podobno działanie nie tylko znieczulające, ale też w jakiś sposób niwelujące niepokój dziecka przy ząbkowaniu. U mnie się sprawdza. Magda co jakiś czas popłakuje i nie chce jeść i jak jej wtedy posmaruję to po paru minutach wraca do normy i zjada normalnie.
dzięki, jutro kupię.
Biorę ze sobą taką apteczkę, że będę mogła niczym doktor Quinn leczyć wszystkie dzieci w okolicy
No to pięknie Mam bardzo szczęśliwego Synka (może coś u nas w powietrzu "wisi", bo kocica miała w młodości ruję od marca do października co 2 tygodnie a wet powiedziała, że "to ze szczęścia" )Wyczytałam że ślinienie może być oprócz ząbkowania objawem zadowolenia
isia_83
Fanka BB :)
Ja smaruję Staśkowi Calgelem, ale już nie wiem czy powinnam i czy to ząbki będą czy nie. Miał białą kropkę na dziąsełku, gryzł sobie piąstki i wszystko wokól, popłakiwał, po posmarowaniu przechodziło na jakiś czas, a tu nagle... ta kropka znikła I co to ma znaczyć? Któraś z dziewczyn tu pisała, że najpierw jest taka kropka, a potem dziąsło pęka... jak to jest bo już nie wiem nic
anni
a ja dzis zauwazylam 3 zabek - u gory jeden - te na dole wyrosly blyskawicznie dwa na raz. Chwale sie - choc chwalilam sie juz na glownym.
paollka
czerwcowa mama
DZAGUD, NUNA i ANNI wielkie gratki
a jeśli chodzi o smarowanie dziąseł to oprócz olajery pomógł nam aperisan gel (wczesniej o tym już chyba pisałam) jest fajny bo jest on zrobiony z szałwii i dziąsła nie puchną ...nie ma stanu zapalnego , bo wiadomo jakie ma właściwości szałwia...
nam pomogło
a jeśli chodzi o smarowanie dziąseł to oprócz olajery pomógł nam aperisan gel (wczesniej o tym już chyba pisałam) jest fajny bo jest on zrobiony z szałwii i dziąsła nie puchną ...nie ma stanu zapalnego , bo wiadomo jakie ma właściwości szałwia...
nam pomogło
reklama
anni
Nuna - gratulacje wielkie! :-)Nono... a jak Twoje dziecie to znosi?
Podziel się: