reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie

Gratuluję ząbka Wojtusiowi :-).

U nas zębów też brak, ale za to mamy wszystkie możliwe objawy ząbkowania, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :baffled:.
Niedługo zacznę chodzić na rzęsach :angry:

reklama
Gratuluję zębiska! :-)

U nas ślina w hektolitrach (wycieka na siebie, mnie i wszystko wokoło...), WSZYSTKO w zasięgu NATYCHMIAST ląduje w buzi i odchodzi heblowanie (szybko i intensywnie kręci głową, żeby lepiej trzeć o dziąsła - Wasze dzieci też tak robią :confused:)

Gratuluję zębiska! :-)

U nas ślina w hektolitrach (wycieka na siebie, mnie i wszystko wokoło...), WSZYSTKO w zasięgu NATYCHMIAST ląduje w buzi i odchodzi heblowanie (szybko i intensywnie kręci głową, żeby lepiej trzeć o dziąsła - Wasze dzieci też tak robią :confused:)

U nas też jest heblowanie wszystkiego co znajdzie się w zasięgu rączek, ostatnio Czarek zaczął przekonywać się do zrobienia odpowiedniego użytku z gryzaków, bo jak dotąd służyły tylko do zabawy.:-)

Dziewczyny ratujcie. Jak to jest?? Mały dzisiaj (znowu) marudek.... Zajrzałam mu w dziąsełka...jak spal bo inaczej nie daje... Na dole po prawej stronie ma czerwoną kreseczkę u góry tak sama tylko z jednej strony kreseczka a z drugiej tylko czerwona plamka... Hmmm czy to nie powinny być białe kreseczki?? Pewnie panikuję... A i jeszcze pytanko czy ząbki na dole wychodzą z przodu dziasełek czy bardziej wewnątrz...wiecie o co mi chodzi??
Ja już o pchaniu wszystkiego do buzialki i ślinieniu się nie wspomnę...

reklama
Martaja z tego co czytałam o ząbkowaniu czerwona kreseczka może oznaczać miejscowy stan zapalny spowodowany wyrzynającym się ząbkiem, zdaje się że nie należy się tym niepokoić, ale dobrze by było gdyby potwierdziła to Dorotka -nasza specjalistka od zębulkowych spraw :tak:

Agik - gratuluję ząbków!

Do góry