reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Dzagud, trzymaj się cieplutko i nie załamuj się nam tu :no:. Może tylko wychodzenie pierwszego ząbka Madzia tak boleśnie przejdzie. Często tak jest, że dzidzia przyzwyczaja się do bólu i następne idą jak z płatka. Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze:-) i już niedługo Madzia znów będzie aniołkiem

reklama
Dzagud biedna Madzia... Mam nadzieję, że takie akcje już się nie powtórzą! :tak:

Kachasku faktycznie, masz rację z tym zlizywaniem - przecież nam tez zdarzało się dawać Piotrusiowi kropelkę/dwie saba, gdy był bardzo rozdrażniony (nie brzuszkowo) i pomagało :tak:

Dzagud nie martw sie :-) z moją Jasminą było tak samo jak jej ząbek wychodził;-) teraz wychodzi jej drugi i jest jescze gorzej.. najpierw dziaselka byly napuchniete i widac biała kropke, po jakims czasie dzaseko peka..i wtedy to dopiero zaczyna sie tragedia bo Jasminka nawet do buzi nie dała sie dotknąc:-:)-:)-(. powiem Wam ze oprocz olajer baby pomaga tez aperisam gel ( jest bardziej slodki)...bo po olajer dziecko nie czuje smoka jak ssie ....a smok przy zabkowaniu to zbawienie:tak::tak:
Jasminka tez nie jadla i robiła zielone kupy... do tej pory nie chce spac choc jest padnieta to zasypia tylko na 15 min i znow sie budzi i marudzi... i tak caly czas :szok:w nocy to tylko drzemiemy .. poprostu jeden wielki horror:szok::szok: a karmienie piersia to jeden wieli ból.. bo mam już gryzonia:laugh2:
wiec Dzagud trzymam za Ciebie i za Madzie kciuki;-);-);-)

Dzagud wiem co musisz przechodzić z karmieniem bo u nas dziś było to samo. Czarek od rana wił się przy cycusiu jak wąż, jedynie przed snem trochę zjadł. Dla mnie to ewidentnie objaw ząbkowania, dodatkowo kupka rzadsza niż dotychczas.
A białą kropkę zauważyłam na dziąśle już ho ho ho temu, a zębulków jak nie było tak nie ma.:baffled:
Viburcol w najcięższych dniach u nas pomagał ale na krótko, według ulotki do 6 miesięcy można podać max. 2 czopki na dobę.

Tylko że u nas nic nie widać na dziąśle.:-(Objawy są a zębów dalej niet.

Teraz zaczęłam się zastanawiać, że może to nie zęby tylko mleko. Mała od ponad 2 tygodni jest na Bebiku 2. I tak mi przyszło do głowy że może to jej nie służy, że może brzusio boli. Najgorsze jest to że jak się skapnęłam to sklepy były już zamknięte. Mąż pojechał do nocnego, ale tam był tylko Nan. Mimo to kazałam mu kupić, od razu zrobiłam flachę i za przeproszeniem d***. Magda dalej wywijała się jak węgorz. Tylko pytanie, czy z powodu bólu czy też po prostu ona już ma zakodowane że to białe to be i od tego boli brzuszek i dlatego nie chce. Picie pije normalnie.:-(Jestem załamana.

Dzagud dziwne że Madzia pije chętnie - przy ząbkowaniu ból sprawia samo ssanie więc czy to picie czy mleczko to powinna być ta sama reakcja.. :baffled: A może by sprawdzić czy to sprawka zmiany mleka spróbuj wrócić do mleka jakie używałaś przed Bebiko?

reklama
Do góry