reklama
Rozwiązanie
Jakie polecasz preparaty?Zabkowanie to indywidualna sprawa, u mojego synka pierwszy ząbek pojawił się w 4 miesiącu. Odnośnie paracetamolu porozmawiaj z pediatrą, bo to silny lek dla maluszka i rzeczywiście się go podaje, ale zawse należy sprawdzić plusy i minusy. Może spróbuj jakieś preparaty na ząbkowanie, masuj dziąsełka, dawaj schłodzone gryzaki i zobacz, czy to sprawia ulgę.
monitkaz
Fanka BB :)
10 miesięcy to zdecydowanie nie za wcześnie na ząbkowanie. Czemu miałoby tak być? Dzieci i od 4 miesiąca mają ząbki. Tak moze byc to ząbkowanie.Mam 10miesięczną córeczkę. Wkłada do buzi co popadnie, głównie swoją rączkę. Mało śpi i ciągle płacze. Zastanawiamy się czy może to być ząbkowanie. Nie za wcześnie? Po podaniu paracetamolu śpi przez kilka godzin.
89karola80
Mój synek od 3 miesiąca pchał obie rączki na raz do buźki i mamrotał przy tym jakby był pijany Skończyliśmy 4 miesiąc i na razie cisza Doszła odparzona pupka i to, że budzi się w nocy co 2 godz. (a było co 4-5), ale nic nie widać
Autorka napisała o 10 tygodniowym dziecku10 miesięcy to zdecydowanie nie za wcześnie na ząbkowanie. Czemu miałoby tak być? Dzieci i od 4 miesiąca mają ząbki. Tak moze byc to ząbkowanie.
monitkaz
Poprawiła, bo się pomylilaAutorka napisała o 10 tygodniowym dziecku
89karola80
Nasz dr powiedział, że proces zabkowania zaczyna się od 3 miesiąca, ale kiedy wyjdzie ząbek to już wielka niewiadoma ☺To nie ząbkowanie, dziecko poznaje siebie w taki sposób, a ze płacze i nie spi ,to może być skok rozwojowy ,lub za dużo bodzcow
Mój synek już tak gorzej śpi od 3 tygodni I budzi się nie na jedzenie, tylko by possac sobie cycusia i zaraz go mogę odłożyć
reklama
Zabkowanie to indywidualna sprawa, u mojego synka pierwszy ząbek pojawił się w 4 miesiącu. Odnośnie paracetamolu porozmawiaj z pediatrą, bo to silny lek dla maluszka i rzeczywiście się go podaje, ale zawse należy sprawdzić plusy i minusy. Może spróbuj jakieś preparaty na ząbkowanie, masuj dziąsełka, dawaj schłodzone gryzaki i zobacz, czy to sprawia ulgę.
reklama
89karola80
Jakie polecasz preparaty?Zabkowanie to indywidualna sprawa, u mojego synka pierwszy ząbek pojawił się w 4 miesiącu. Odnośnie paracetamolu porozmawiaj z pediatrą, bo to silny lek dla maluszka i rzeczywiście się go podaje, ale zawse należy sprawdzić plusy i minusy. Może spróbuj jakieś preparaty na ząbkowanie, masuj dziąsełka, dawaj schłodzone gryzaki i zobacz, czy to sprawia ulgę.