reklama
Rozwiązanie
Jakie polecasz preparaty?Zabkowanie to indywidualna sprawa, u mojego synka pierwszy ząbek pojawił się w 4 miesiącu. Odnośnie paracetamolu porozmawiaj z pediatrą, bo to silny lek dla maluszka i rzeczywiście się go podaje, ale zawse należy sprawdzić plusy i minusy. Może spróbuj jakieś preparaty na ząbkowanie, masuj dziąsełka, dawaj schłodzone gryzaki i zobacz, czy to sprawia ulgę.
Kisielek91
Zaciekawiona BB
Hej, wyszły ząbki?Jakie polecasz preparaty?
reklama
Kisielek91
Zaciekawiona BB
Odnośnie ząbkowania- to sprawa bardzo indywidualna. Mój synek początek zabkowania zaliczył w 8 tygodniu, teraz kończy 12 tydzień i wyraźnie widać 2 górki w miejscu zębów. Oczywiście od 8 tygodnia jest marudny, ślini się i pcha raczki do buzi.
Czekam z utęsknieniem na te dwa ząbki w nadziei, że przestanie marudzić.
Czekam z utęsknieniem na te dwa ząbki w nadziei, że przestanie marudzić.
89karola80
Fanka BB :)
Ee gdzie tam Na razie cisza. Rączki dalej pcha i wszystko co mu w nie wpadnie, gryzie dziaselkami. A jego marudzenie zwalam na zabkowanie Chociaż dziś teściowa stwierdziła, że już niedługo. No zobaczymy czy miała racjęHej, wyszły ząbki?
Kisielek91
Zaciekawiona BB
A coś widać na dziąsełkach? Pytam, bo szukam nadziei na forach, że to już niedługoEe gdzie tam Na razie cisza. Rączki dalej pcha i wszystko co mu w nie wpadnie, gryzie dziaselkami. A jego marudzenie zwalam na zabkowanie Chociaż dziś teściowa stwierdziła, że już niedługo. No zobaczymy czy miała rację
Moja teściowa też prorokuje, że jeszcze chwilka, ale chyba bardziej chce mnie pocieszyć
89karola80
Nic nie widać Przynajmniej ja nie widzę, bo teściowa to widziała, że ma inne dziąsłaA coś widać na dziąsełkach? Pytam, bo szukam nadziei na forach, że to już niedługo
Moja teściowa też prorokuje, że jeszcze chwilka, ale chyba bardziej chce mnie pocieszyć
Kisielek91
Zaciekawiona BB
U nas tak to wygląda, takie groszki na dziąsłach i przekrwione dziąsełka od strony ust.Nic nie widać Przynajmniej ja nie widzę, bo teściowa to widziała, że ma inne dziąsła
Załączniki
89karola80
Ojjj żebym mogła tak spojrzeć swojemu synkowi do buźki Co Ty masz za anioleczka? Ja jak sie zbliżam do mojego ze sliniakiem to dostaje białej gorączki, a gdzie tam jeszcze go ubrać Że ma zęby pewnie przekonam sie na cycusiuU nas tak to wygląda, takie groszki na dziąsłach i przekrwione dziąsełka od strony ust.
nieagatka
Wg mnie tu ani sladu zebow nie ma [emoji6]U nas tak to wygląda, takie groszki na dziąsłach i przekrwione dziąsełka od strony ust.
Cierpliwosci.
Kisielek91
Zaciekawiona BB
Z ubraniem i my mamy problemy. Kombinezon to jak tortura dla niego i dla nasOjjj żebym mogła tak spojrzeć swojemu synkowi do buźki Co Ty masz za anioleczka? Ja jak sie zbliżam do mojego ze sliniakiem to dostaje białej gorączki, a gdzie tam jeszcze go ubrać Że ma zęby pewnie przekonam sie na cycusiu
Ale fakt, lubi jak go smyram po ustach lub delikatnie po dziąsłach
reklama
Kisielek91
Zaciekawiona BB
I lekarz, i położna są zgodni, że tam jest ząbek zdjęcie może tego nie oddajeWg mnie tu ani sladu zebow nie ma [emoji6]
Cierpliwosci.