reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

Dzieki Arwena! Chyba faktycznie warto miec cos takiego w domu :tak: Rozumiem, ze bez recepty. Jutro jak bede u lekarza, to jeszcze dopytam o szczegoly.

reklama
Witam tu siostra młodej-m pisze na jej proźbe :)Kubusiowi wychodza chyba zabki ogólnie ślini się jest marudny :(Smoczka od butr;lki gryzie a nie ssaa.. i związku z tym mam do was proźbe czy mozecie polecic jakies żele na dziąsełka ?? Marta juz z Mackiem jakies kupili ale jak narazie nie daja one zbyt wiekszych efektów :) Marta kazała mi poczytac o leku o nazwie CALGEL czy któras z was o nim słyszała?? Może cos poleciicie?? Albo jak wy pomagacie swoim malutkim aniołkom ?? Dziekuje w imieniu marty za wszytkie porady :)

no a u Maćka ząbków nie ma:-( padiatra stwierdził, że książkowo wychodzą w 6-7 miesiącu ale są dzieci u których następuje to wcześniej:tak:

Ja u Kuby tez nic nie widze. Cos mi sie wydaje ze niepredko ząbki zobazymy, przynajmniej nie wszystkie - dziwne mi sie to wydaje zeby wszystkim na raz mialy wylazic...:sorry2: Moze są bardziej niespokojne te nasze dzieciaczki i slinia sie i gryza....ale ja myske ze to nie zabki u wszystkich:sorry2:

Dziweczynki Viburcol zeczywiscie jest switnym sa to czopki homeopatyczne my stosowalismy to w czasie koli i jesli mala czasami jest rozdrazniona i rzeczywisvcie pomaga. Mamy go caly czas.:-)

a nasz szkrabek ciagle pcha raczki do buzki i jest zadowolony jak mu masuje dziaselka,niewiem czy mu ida zabki -choc tak to wyglada z opisu dusi:tak:
moja znajoma ma corke 9 miesieczna a druga 10 miesieczna i obie jeszcze zabkow nie maja,wiec kto wie ile bedziemy jeszcze czekac

z tego co wyczytałam a "mądrych" ksiazkach to ból dziaseł może pojawic sie nawet na trzy miesiące przed faktycznym ząbkowaniem:confused:

reklama
No ja też czytałam że ból dziąseł może byc na 3 albo 2 miesiace przed pojawieniem się ząbka. No i pisali też że lepiej jak ząbki pojawią się później niż za wcześnie. Bo wczesne pojawienie się ząbków może byc powodem wcześniejszej próchnicy u dziecka.

Do góry