reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

:-D:-D:-DMONICZKO - ja mam ten sam problem zeby sprawdzic co sie w buzce dzieje.....nie dosc ze Kuba ma "alergie" na sprawdzanie ząbków (i dotykanie nosa jeszcze) - wyrywa się to jeszcze ten jezyk:-D

reklama
Madziallenko, u nas jeszcze nie ma ząbków, ale mamy specjalną szczoteczkę do dziąsełek. Kupiłam taki zestaw 3 szczoteczek - do masażu dziąseł (dla dzieci bez zębów), szczoteczka silikonowa do pierwszych ząbków; szczoteczka tradycyjna z miękkiego włosia do starszych dzieci.
Staram się masować Adasiowi dziąsełka każdego dnia co najmniej 2 razy dziennie, ale nie zawsze mój maluch mi na to pozwala. Czasami wypycha szczoteczkę językiem albo zaciska usta. Taki łobuziak!

prześliczne ząbunie:-) u nas brak ale już trzecią nboc mały marudzi i tylko smarowanie go uspakaja , może coś będzie?

madziallenka nie jeszcze nie myjemy:-Dmamy juz szczoteczki i takie cos do masowania dziaselka wiec moze czas zaczac:tak:przegotowana woda mozna na poczatek prawda?

dziewczyny czy przy zabkowaniu może być brak kupki? bo Maciej od piątku nie robił i mam wrażenie, że to przez te dziąsełka...no i dzis ma jakis katarek wrrrr! oby się nie roschorował:-(

Ja mam zestaw szczoteczek Canpola i napierw uzywalam tej do dziaselek a tearaz myje 2 zabki szczoteczka do zabkow taka z silikonowymi wypustkami co by sie Ala przyzwyczajala a na dotykanie noska tez ma alergie:-D

reklama
Do góry