reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie naszych pociech :|

reklama
Dziewczyny, czy wasze dzieci (te zębate) też mają przerwę między górnymi ząbkami? Karol ma straaaszną przerwę. Nawet na zdjęciu rentgenowskim było ją widać (jak jeszcze ząbków górnych nie było na zewnątrz).

A u nas nadal zero, nic, null :-p :-D :rofl:
a ja sie musze pochwalić
Laurka już ma jednego zębolka, na dole, na razie tylko czuć taką igiełkę (jak włożę jej palec do buzi albo jak mnie tą igiełką ugryzie ssąc cyca :szok::crazy:)
ale jeszcze nie bardzo go widać z resztą L nie chce go pokazać bo jak sie śmieje to język wyciąga i go zasłania :-D:sorry2:

A u nas nadal zero, nic, null :-p :-D :rofl:
Agutek u nas też nie ma ząbków, chociaż chyba coś się ruszyło w tym kierunku ;-) Wiktoria jest marudna, ma gorączkę (już 3 dzień) i zaczerwienione dziąsła. Jak radziłyście sobie z gorączką? Przecież nie będę jej dawać codziennie paracetamol? Czy jednak można tak robić?

A jak wysoką ma gorączkę?
Ponoć zaleca się by zbijać ją dopiero jak osiągnie 38,5.
Ja podawałam Panadol, Paracetamol (ale lekarz powiedział, że to jest to samo) i Nurofen.
Tylko, że to była gorączka od trzydniówki nie od ząbków.
Jeśli ma wysoką to normalnie bym podawała jakiś środek :tak:

Dziewczyny, czy wasze dzieci (te zębate) też mają przerwę między górnymi ząbkami? Karol ma straaaszną przerwę. Nawet na zdjęciu rentgenowskim było ją widać (jak jeszcze ząbków górnych nie było na zewnątrz).

U nas na górze tylko jedna dwójka, więc jeszcze nie wiem. My mamy dół obfity - 4 ząbki. A dlaczego Karolek miał rtg robione?

Kiedy?????????? Nic nie wiedziałam.....a robili Mu rtg całej głowy, czy żuchwy? Dali fartuch ochronny? Ja mam zboczenie zawodowe, bo pracowałam chwile w rentgenie.

reklama
To było pod koniec października. W sumie nic się nie stało, ale na wszelki wypadek pojechaliśmy do Żeromskiego i zrobili mu zdjęcie. Zrobili całą głowę, bo walnął czołem. Fartuch dali. Myślisz, że to prześwietlenie może mu jakoś zaszkodzić?

Do góry