reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabkowanie czyli zeby, zabki, zabeczki!!!

reklama
Iwonko tez jestem w szoku, oby Olci tak szybko zabki nie wypadly jak jej wyszly!!! hihi!!! Oczywiscie gratuluje i zycze by lsnily i byly zdrowe!!!

A my juz chyba jako jedyni zostajemy bez zebow:zawstydzona/y::-:)-:)-(
Ostatnio wydaje mi sie,ze widze na dziaselkach jakies male uwypuklenia w miejscu dolnych jedynek ale to juz chyba moje zwidy.Boje sie okropnie ,ze cos jest nie tak:no::-(

Aneczko postukaj lyzeczka, moze juz cos wyczujesz i to wcale nie twoje zwidy!!! Bedzie dobrze!!!

niestety nie daje mi postukac lobuz maly.Jak tylko rusze lyzeczka w buzce to zaciska buzie i nici ze stukania.Bardzo bym chciala ,zeby to juz byly te zeby:zawstydzona/y:

Kochane my mamy dolne jedynki dwojki i czworki i to samo na gorze...co ja poradze ze jej zeby wychodza hurtowo 4 naraz...mam nadzieje ze w przyszlosci szybko jej nie wypadna...:szok::-D

Dziewczyny czy dajecie dodatkowo fluor waszym dzieciaczkom? Pamiętam, że starszemu dawałam kiedyś zymafluor, ale Tymkowi nic nie daję (a na górnej dwójce widzę chyba jakieś wyszczerbienie - muszę koniecznie zajść do dentysty). Tymek ma już od dawna 6 ząbków i od dawna nic się nie zmienia.

reklama
Moja przyjaciolka rozmawiala z jakims - podobno - bardzo dobrym dentysta na temat zymafluoru i on twierdzi, ze nie powinno sie go dawac dzieciom. Z kolei wielu lekarzy go zaleca, a moj maz, ktory rzeczywiscie ma bardzo ladne, biale i mocne zeby twierdzi, ze w dziecinstwie jadl pigulki z zymafluorem zamiast cukierkow (!!!!!!!!!!!:szok:) i jego piekne uzebienie to ich zasluga... I badz tu czlowieku madry!

Do góry