reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ząbkowanie,czy to już? jakie objawy?

My również mamy 7 ząbka (potwierdzonego bo Marcinek nie zawsze da sobie zajrzec do buzi). Myjemy tylko wodą przegotowaną. Nie używamy pasty, Marcine nie umie jej wypluć a nie mam ochoty żeby ją połykał. Na wszystko przyjdzie pora....

reklama
Maja myje ząbki woda

tak sie trochę martwię i nie wiem co zrobic,
bo mała jest przyzwyczajona, że po kąpieli dostaje butlę z mleczkiem i przy niej najczęściej zasypia, czyli wychodzi na to że po ostatnim posiłku nie ma umytych zabków, a jakbym miała ją przestawiac i najpierw jedzenie potem kąpiel i mycie ząbków, to potem z usypianiem byłby problem,

a jak jest u was???

Julcia też tak się przyzwyczaiła, że myjemy ząbki, kąpiel, butla i spać, ale po butli daję jej jeszcze przegotowanej wody do picia żeby troszke wypłukała buzię.

U nas problem rozwiazał się jakiś czas temu. Marcin na kolację je kaszkę, potem popija herbatką i wtedy myje ząbki. Potem jeszcze popija wodą i spać. W nocy też popija czasami wodę.

Dziewczyny ratujcie, Adasiowi wychodzą czwórki... wszystkie naraz. Już nawet żel na ząbkowanie nie pomaga. Pomóżcie! :-(

Eg16 Viburcol jest słaby i na przykład na moją Agę też nie działa. Spróbuj Ibum w syropku. Oczywiście w umiarkowanych ilościach, bo to lek przeciwbólowy na ibuprofenie. U nas zawsze działa.

U nas też Viburkol nic nie dał.Jak Mateuszek ma gorszy dzień(nasilają się objawy ząbkowania) to daję mu Eferalgan w czopkach dla dzieci.

reklama
dziewczyny nie wiem co robić, rzadko zaglądam teraz na BB bo nie mam za bardzo czasu, ale muszę sie was poradzić. Kamilek ma juz 14 miesięcy i ani jednego zabka. jest to uciążliwe, bo ciągle nie może pogryśc pokarmu, i jest nieznośny, więc czasem myślę że to przez ząbki, ale ciągle nic nie ma. Nie wiem co robić.Poradzcie.

Do góry