My również mamy 7 ząbka (potwierdzonego bo Marcinek nie zawsze da sobie zajrzec do buzi). Myjemy tylko wodą przegotowaną. Nie używamy pasty, Marcine nie umie jej wypluć a nie mam ochoty żeby ją połykał. Na wszystko przyjdzie pora....
reklama
Pycha
mama Mai i Marty
Maja myje ząbki woda
tak sie trochę martwię i nie wiem co zrobic,
bo mała jest przyzwyczajona, że po kąpieli dostaje butlę z mleczkiem i przy niej najczęściej zasypia, czyli wychodzi na to że po ostatnim posiłku nie ma umytych zabków, a jakbym miała ją przestawiac i najpierw jedzenie potem kąpiel i mycie ząbków, to potem z usypianiem byłby problem,
a jak jest u was???
tak sie trochę martwię i nie wiem co zrobic,
bo mała jest przyzwyczajona, że po kąpieli dostaje butlę z mleczkiem i przy niej najczęściej zasypia, czyli wychodzi na to że po ostatnim posiłku nie ma umytych zabków, a jakbym miała ją przestawiac i najpierw jedzenie potem kąpiel i mycie ząbków, to potem z usypianiem byłby problem,
a jak jest u was???
Pycha
mama Mai i Marty
eg nie wiem co ci poradzic, bo Mai wychodzi tylko jedna czwórka i nie jest najgorzej, moze czopki albo syropek przeciwbólowy, podobno ibufen jest dobry
reklama
dziewczyny nie wiem co robić, rzadko zaglądam teraz na BB bo nie mam za bardzo czasu, ale muszę sie was poradzić. Kamilek ma juz 14 miesięcy i ani jednego zabka. jest to uciążliwe, bo ciągle nie może pogryśc pokarmu, i jest nieznośny, więc czasem myślę że to przez ząbki, ale ciągle nic nie ma. Nie wiem co robić.Poradzcie.
Podziel się: