reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki

reklama
Jest i piąty :-) Pojawił się w sobotę. Wychodzą jak grzyby po deszczu :-D Tylko Asiulka bidna, bo od soboty trzyma ją kaszelek (dziś już niewielki) i katarek (dziś też już mniejszy). Nie mogła dzisiaj zasnąć, męczyła się 1,5 godziny :-( Dziąsełka dokuczają. Daję jej prawoślaz na kaszelek i Neosine, były inhalacje z ziółek, na katarek mam spray z wodą morską i Neosine (ale nie daje sobie aplikować :dry:), maść majerankową i żelik Bobodent. Ech, no i gorączka była w sobotę i niedzielę, prawie 40stopni :-(

ja odkryłam ostatnią czwórkę do kompletu, a trójki górne chyba tuż-tuż będą; więc już wiem skąd katar i kaszel; razem jest więc 12 ząbków:) i wczoraj pierwszy raz umyłam jej ząbki pastą dla dzieci, taka ociupinkę dałam dosłownie - podobało jej się!

U nas wychodza 5 .Jedna dolna jest juz a druga idzie .Alka ma goracvzke na wieczor i rozwolnionko,ze tylko smecta nam pomaga .Bylam u lekarza więc zadna to jelitowka czy cos w tym stylu.A spi tylko po czopku z paracetamolu.Za to wychodza migiem.Jeden zab okolo 4 dni .:-)

My ząbki pastą, zaczęłyśmy myć ponad pół roku temu. Teraz Martyna sama się upomina kiedy na szczoteczce nie ma pasty :) Czekamy jeszcze na piątki, więc obecny stan to 16 zębów.

reklama
Do góry