reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbki!!!

wg mnie to kolejna teoria bez pokrycia w faktach... bo co w takim razie z wczesniakami... ::)

reklama
My też w końcu doczekaliśmy się pierwszego ząbka króry wyszedł we wtorek.

Na jakość ząbków ma też ogromny wpływ np przejmowanie antybiotyków i innech lekarstw.

Frezja gratulacje zabka :)
Wlasnie co u Was slychac??
owszem, na jakosc tzebow maja wplyw lekarstwa ale nie wszystkie i nie wszystkie antybiotyki.
Pamietajmy, ze ogromny wplyw ma dieta dziecka...no i wczesniej mamy karmiacej :)

Doxa pisze:
Tiger nic się nie marw! Mój synio ma 8 miesięcy i ani jednego zęba!

Doxa, dziękuję za słowa otuchy  :). Na piątkowej wizycie lekarka powiedziała żebym się nie martwiła, bo już widac zawiązki zębów  ;D

I troszkę sie pomyliłam - moja Ola (starsza córeczka) miała pierwszy ząbek w wieku 4,5 mies. a nie 5,5 mies  :mad:

buziaki dla Was i Waszych pociech

No i oczywiście dbanie o zęby i mycie ich codziennie przynajmniej dwa razy.
Jak nosiłam aparat na zęby i myłam po każdym jedzeniu to nie dość, że mi zęby ładnie zjaśniały to nie miałam żadnego ubytku mimo,że aparat podobno osłabia zęby i mogą się psuć.

mamy gorna dwojeczke (piaty zab!) i idzie nam jedynka obok. jak narazie to chyba 'najlatwiejsze' zeby ;) a podobno gorne daja najbardziej do wiwatu...

Igancy ma już prawie 6 zabków - teraz idą górne jedynki - te górne ząbki o wiele bardziej mu dokuczają niż dolne - mardzi, jęczy, nie chce jeść....ogólnie daje czadu

o właśnie właśnie...u nas tak samo :(
dolne wyszły bez wielkich ceregieli. były jęki płacze i marudzenia, ale ciutkę i nawet nie wiem czy akurta z ząbkami związane. a teraz :( potrafi wpaść w taką histerię ze szok. zawodzi jak syrena. chyba mu w końcu ten viburcol kupię...

reklama
Do góry