reklama
Ja dziś odkryłam u Adaśka kolejnego ząbka- to już piąty. Lewa dolna dwójka,uśmiechnął się dziś do mnie-patrzę a tam biała kreska więc pewnie od kilku dni tam jest. Był ostatnio niespokojny,na skórze znów masakra ale jak mu zaglądałam do buźki to nie widziałam nic,ten ząbek bardziej tak z tyłu za dziąsłem wyszedł i pewnie dlatego nie zauważyłam wcześniej
Flaurka
Fanka BB :)
To jakas abstrakcja dla mnie, że zauważasz zabki jak zajrzysz w paszczę.... Teraz mlody przypomina rozpuszczona gwiazdke rocka, szalejąca w tanim hotelu na after-party po koncercie... Czyli ida gorne jedynki. Jakbym fakt wykielkowania zabkow zauwazala przez obejrzenie zabkow w paszczy to watek o Rozwoju wialby nuda))
anik.
Mama Krzysia :)
Flaurka - ale ja też zaglądałam w paszczę i widziałam czasami jak ziewał, albo np. krzyczał wymuszając coś - to ja zaglądałam Stąd mniej więcej na bieżąco wiem, co się dzieje i mnie to nie pociesza - wyszła prawa dolna dwójka, więc pewnie lewa będzie chciała ją dogonić, a górne trójki stoją w miejscu - już już białe, pod samą powierzchnią, więc ząbkowanie nam nie odpuszcza...
Joasia - strasznie podoba mi się rozkład ząbków u Adasia - bez tych górnych jedynek, przesłodki Pysio po prostu
Joasia - strasznie podoba mi się rozkład ząbków u Adasia - bez tych górnych jedynek, przesłodki Pysio po prostu
Flaurka
Fanka BB :)
Anik, ja pisalam o tym, ze ja wiem, ze ida zabki duuuuzo szybciej niz je ujrzę - mały non stop to oznajmia Dolne jedynki - bezobjawowo - a teraz koszmar. Pocieszam sie tym, ze dzieci nie pamietaja zabkowania (badanie przeprowadzone na reprezentatywnej grupie mlodych matek), więc o siebie tutaj trzeba zadbać - duza ilość wina pomaga))
Ja w sumie też nie wiedziałam że ząbki już prawie się przebiły, mimo że zaglądałam, dopiero moja sąsiadka mówi "One już prawie się przebiły", ale u nas podobnie jak u Flaurki Ninka pokazuje że boli i że idą , bo ciągnie się za uchi i marudzi, dodatkowo wpycha wszystko głęboko do buzi.
Teraz mamy wszystkie jedynki ale muszę jakimś sposobem sprawdzić, czy nie idą kolejne ,bo mała wariuje a jedynki już na wierzchu, chyba że samo przebicie się ząbka nie gwrantuje końca bólu.
Teraz mamy wszystkie jedynki ale muszę jakimś sposobem sprawdzić, czy nie idą kolejne ,bo mała wariuje a jedynki już na wierzchu, chyba że samo przebicie się ząbka nie gwrantuje końca bólu.
anik.
Mama Krzysia :)
Anik, ja pisalam o tym, ze ja wiem, ze ida zabki duuuuzo szybciej niz je ujrzę - mały non stop to oznajmia Dolne jedynki - bezobjawowo - a teraz koszmar. Pocieszam sie tym, ze dzieci nie pamietaja zabkowania (badanie przeprowadzone na reprezentatywnej grupie mlodych matek), więc o siebie tutaj trzeba zadbać - duza ilość wina pomaga))
Aaaa widzisz, źle Cię zrozumiałam u mnie i widać i słychać... więc może to i dobrze, ze dopiero słychac jak juz widac...?
reklama
mnie tez się to bardzo podoba. Ząbkowanie na wampirka ;-) Natasha identycznie ząbkowała-też był mały wampirekJoasia - strasznie podoba mi się rozkład ząbków u Adasia - bez tych górnych jedynek, przesłodki Pysio po prostu
No u nas też było marudzenie większe niż zwykle,pobudki w nocy z krzykiem i płaczem takim,że rzewnymi łzami się aż zalewał,ale myślałam,że to jeszcze resztki przeziębiienia,że może skóra aż tak swędzi bo miał zaostrzone to azs ostatnio