reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbki, ząbki.. idą ząbki!!

reklama
Ja dziś odkryłam u Adaśka kolejnego ząbka- to już piąty. Lewa dolna dwójka,uśmiechnął się dziś do mnie-patrzę a tam biała kreska więc pewnie od kilku dni tam jest. Był ostatnio niespokojny,na skórze znów masakra ale jak mu zaglądałam do buźki to nie widziałam nic,ten ząbek bardziej tak z tyłu za dziąsłem wyszedł i pewnie dlatego nie zauważyłam wcześniej

To jakas abstrakcja dla mnie, że zauważasz zabki jak zajrzysz w paszczę.... Teraz mlody przypomina rozpuszczona gwiazdke rocka, szalejąca w tanim hotelu na after-party po koncercie... Czyli ida gorne jedynki. Jakbym fakt wykielkowania zabkow zauwazala przez obejrzenie zabkow w paszczy to watek o Rozwoju wialby nuda;)))

Flaurka - ale ja też zaglądałam w paszczę i widziałam ;) czasami jak ziewał, albo np. krzyczał wymuszając coś - to ja zaglądałam :) Stąd mniej więcej na bieżąco wiem, co się dzieje i mnie to nie pociesza - wyszła prawa dolna dwójka, więc pewnie lewa będzie chciała ją dogonić, a górne trójki stoją w miejscu - już już białe, pod samą powierzchnią, więc ząbkowanie nam nie odpuszcza...

Joasia - strasznie podoba mi się rozkład ząbków u Adasia - bez tych górnych jedynek, przesłodki Pysio po prostu :)

Anik, ja pisalam o tym, ze ja wiem, ze ida zabki duuuuzo szybciej niz je ujrzę - mały non stop to oznajmia:) Dolne jedynki - bezobjawowo - a teraz koszmar. Pocieszam sie tym, ze dzieci nie pamietaja zabkowania (badanie przeprowadzone na reprezentatywnej grupie mlodych matek), więc o siebie tutaj trzeba zadbać - duza ilość wina pomaga;)))

Ja w sumie też nie wiedziałam że ząbki już prawie się przebiły, mimo że zaglądałam, dopiero moja sąsiadka mówi "One już prawie się przebiły", ale u nas podobnie jak u Flaurki Ninka pokazuje że boli i że idą , bo ciągnie się za uchi i marudzi, dodatkowo wpycha wszystko głęboko do buzi.

Teraz mamy wszystkie jedynki ale muszę jakimś sposobem sprawdzić, czy nie idą kolejne ,bo mała wariuje a jedynki już na wierzchu, chyba że samo przebicie się ząbka nie gwrantuje końca bólu.

Anik, ja pisalam o tym, ze ja wiem, ze ida zabki duuuuzo szybciej niz je ujrzę - mały non stop to oznajmia:) Dolne jedynki - bezobjawowo - a teraz koszmar. Pocieszam sie tym, ze dzieci nie pamietaja zabkowania (badanie przeprowadzone na reprezentatywnej grupie mlodych matek), więc o siebie tutaj trzeba zadbać - duza ilość wina pomaga;)))

Aaaa widzisz, źle Cię zrozumiałam :) u mnie i widać i słychać... więc może to i dobrze, ze dopiero słychac jak juz widac...?

reklama
Joasia - strasznie podoba mi się rozkład ząbków u Adasia - bez tych górnych jedynek, przesłodki Pysio po prostu :)
mnie tez się to bardzo podoba. Ząbkowanie na wampirka ;-) Natasha identycznie ząbkowała-też był mały wampirek :p

No u nas też było marudzenie większe niż zwykle,pobudki w nocy z krzykiem i płaczem takim,że rzewnymi łzami się aż zalewał,ale myślałam,że to jeszcze resztki przeziębiienia,że może skóra aż tak swędzi bo miał zaostrzone to azs ostatnio