reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki i objawy ząbkowania ;)

Kolejni Posiadacze Malutkich Kiełków:happy: Gratulujemy:tak:
No i czekamy aż u Nas też coś wyrośnie - pewnie już bliżej niż dalej;-)

Z kasą jest u nas tak, że pieniądze są na koncie męża, bo pracuje;-) Ale oczywiście żona ma wszelki dostęp do konta tzn. posiada kartę do bankomatów, wejście do InternetBanking, gdybym chciała zrobić jakiś przelew itp. Nie mamy problemów jeżeli chodzi o pieniądze i nie kłócimy się o to, bo oboje uważamy, że to najgłupszy powód do kłótni i że kasa to rzecz nabyta, dzisiaj są, jutro może nie być.

reklama
jeny dziewczyny ale narobiłam z tą kasą a tu o zębach trzeba pisać.każdy trzyma gdzie chce jak chce z kim chce ważne aby każdy był zadowolony. ja jedynie o takich tradycjach chciałam przypomnieć bo nasi panowi to zapewne nigdy nie pamiętają.

jednak najważniejsze że mamy tego upragnionego ząbka tylko teraz zaczęło sie marudzenie.:tak: ale damy radę.Gratki dla wszystkich uzębionych i powodzenia tym co jeszcze czekają na swoją wróżkę aż przyleci aby pożyczyć im ząbki by później mogła je wymienić na inne.:-D

To ja już powinnam mieć pięć sukienek, bo piąty ząbek w drodze i znowu ja go odkryłam:-)Mamy już dwie dolne jedynki, dwie górne dwójki a teraz wyszła już górna jedynka a druga jedynkę widać już, więc lada dzień wyjdzie.
Dalej ma Tosia katar i trochę jest marudna. I tak śmiesznie rusza buzią- jakby chciała dolnymi zębami postukac o górne:-)

U Milenki wczoraj wyszedł pierwszy ząbek (dolna prawa jedyneczka) dokładnie w dniu ukończenia 8 miesięcy :-D
Obyło sie bez żadnego marudzenia, bez problemów z jedzeniem czy spaniem... nawet nie pchała do buzi jakoś specjalnie wszystkiego co pod ręką, tak sobie wyszedł ten ząbek... znienacka :-)

Kasiad owszem troszkę zaczerwienione ma te dziąsełka i grubsze niż wcześniej, ale mała w żaden sposób nie dała nam odczuć że coś się wykluwa, po jej zachowaniu w zyciu bym się nie domysliła :-)

Milenka ogólnie ostatnio jest bezproblemowa... troszkę w nocy gorzej śpi, ale jesli się obudzi to wystarczą 2 minutki z mamą albo tatą i ponownie szybko zasypia. Mam wrażenie, że teraz wynagradza nam te pierwszych 4-5 miesięcy kiedy tak strasznie płakała każdego dnia, ostatnio naprawde nie możemy narzekać na jej zachowanie, jest strasznie kochaniutka :tak:

gratulacje dla MIlenki z okazji pierwszego ząbka:-) no i super że tak nispodziewanie wyszedł, przynajmniej sie nie meczyła :-)
a my nadal czekamy.... a moze i u nas by tak wyszedł znienacka ten zębolek?:tak:

reklama
Do góry