reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki i objawy ząbkowania ;)

reklama
Gratulacje dla Oliwki,Wikusi i Emilki!I niech Saruni szybko i bezboleśnie wyjda piateczki:tak:

Ostatnia edycja:
Wczoraj przebiła się druga czwórka. Śmiesznie to wygląda, bo po lewej stronie na dole Oli ma teraz jedynkę, dużą przerwę i dopiero czwórkę, jedna dwójka narazie się jeszcze nie przebiła.
Ale wczorajsze popołudnie - masakra. Zaczęło się od tego, że Oli obudziła się po popołudniowej drzemce o 15tej z wręcz histerycznym płaczem i ryczała chyba z pół godziny, wręcz wyła. Nosiłam ją na rękach, myślałam, że może jej się coś przyśniło. Jak wreszcie powiedziała "ała" pokazując na buzię i to dokładnie na lewy policzek, to się dopiero domyśliłam, że to ząb. Podałam jej Nurofen, jak zaczął działać, to humor wrócił, jednak co wzięła do buzi i zaczynała gryźć to wypluwała i popłakiwała, więc dziąsło ją cały czas bolało, zresztą z dziąsła zrobiła się spuchnięta bania. Tak więc do wieczora tylko papkowate rzeczy jej dawałam. Nocka na szczęście bez płaczu, budziła się, trochę częściej niż zwykle, trochę postękała, ale przy cycu odrazu zasypiała.
Całe szczęście, że ten największy ból przypadł na dzień a nie na noc :shocked2: Poprzednia czwórka wybiła się bezboleśnie, a ta dolna z takimi przebojami. Zresztą może jeszcze trochę pocierpi, bo przecież wyszedł tylko kawałeczek.
Suma sumarum mamy 9 zębów, także bardzo powoli nam to idzie.

gratulki zębakom
u nas jeszcze czekamy na dolne trójki i piątki
Patison nieznośny ryczy, wrzeszczy, widać że ją boli... ale ile można na nurofenie jechać...

szczerze mam nadzieję że szybko jej to powyłazi bo mam dość własnego dziecka :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Gratulacje dla dzielnej Oliwki!
Nacierpia sie te dzieciaczki:-(.
Konrad dzis w czasie drzemki obudzil sie z placzem,ale zaraz usnal.Od kilku dni mial napuchniete dziasła w okolicach gornych trojek,a dzis mu w koncu jedna wyszla:tak:.Moze jutro sie pojawi druga:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry