reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawy kwietniowych maluszków :))))

Tak tak....pierdzioszki w szyjke Kuba tez lubi. Balonika mial ostatnio - takiego helem napelnianego - tez super. I w ZOO jakbylismy to kupilismy mu kolorowego wiatraczka, przymocowany do wozka przy kazdym podmuchu wiatru sie krecil - a Kuba tak sie cieszyl ze az cale cialko mu chodzilo i podskakiwało:-D

M_KTOSIU - foteczka rewelacyjna:tak:
A na barkach M Kubala tez ostatnio siedzial.......nawet fotke cyknęłam, ale chyba nie byla to dla niego dobra zabawa, raczej nie wiedzial o co chodzi......tylko włosy M go ciekawily:-D

reklama
wiatraczek tem mala ma i patrzy za nim jak sie kreci
i lustro, mam duzo luster i co chwila mala sie moze pobawic ze swoim odbiciem

Baloniki m_ktosiu takie zwykle. Moja mała tez lubi dmuchanie w twarzyczke i brzyszek oraz szyjke A zapomniałam i bardzo lubi ogładać akwarium w nieskończoność a szczególnie z rybek lub skalara normalnie aż rączki wyciąga. Jak byłam u rodziców w dęblinie to nawet do sklepu zoologicznego zachodziłam zeby mogła sie pogapic:-D

tak rybki sa ´gicior, moja mala juz sie jarala na pierwszych wakachjach, 2 miesiace temu :tak:
a dzis bawilysmy sie w przedmioty i bardzo polubila swoja szczotke do wlosow, oczywiscie traktujac ja jak gryzaczek :happy2:

A jak muszę wieszać pranie, dość często :wściekła/y:... a mała nie śpi i się akurat nudzi to wieszamy razem, pokazuje jej każdą rzecz opowiadam czyje to i do czego służy i wachluję ją każdą rzeczą robiąc wiaterek a ona siedząc na leżaczku cieszy się niesamowicie...

Madziallenka fajny link :tak:
Ja tez często się bawie z Nikodemkiem: a koci koci łapci, a kuku, pierdzioszki co uwielbia bardzo bardzo :tak: pokazuje mu różne zabawki i mówie co to jest jakie ma kolory itp., mamy tez gumową książeczke ze zwierzątkami i pokazuje mu te zwierzątka i jak jest krowa to robie muuu, jak kotek to miał.
Turalmy się, łaskocze, i chowam zabawki a za chwilke pokazuje albo mówie no to teraz Nikodemek szuka pieska.
Ostatanio ucze robic papa i macham moją ręką i mówie papa a potem biore syneczka rączke i tak samo robie a jemu sie to podoba.:-)

Chodze z nim po mieszkaniu i pokazuje i opowiadam że np. to jest lodówka a tam jest jedzonko.
Jak jesteśmy na spacerku to wyjmuje z wózka i na rączkach pokazuje drzewka, autka i opowiadam,
No i jak jest w wózku to tez do niego dużo mówie a co niektórzy się tak dziwnie na mnie patrzą :-D
Śpiewam piosenki, tańcze i robie dziwne miny. Często pokazuje małemu lusterko i robie dziwne miny albo go całuje albo przybliżam nosek do lusterka albo zakładam coś na główke małemu np. pieluche tetrową, czapke itp.

Czytam i czytam i wlasnie sobie uswiadomilam, ze ja malo rozmawiam z synkiem. Musze zaczac mu opowiadac o przedmiotach i czynnosciach tak jak wy.

reklama
jak juz pisalam na innym watku zapodalam malej zabawke edukacyjna w ktorej trzeba nacikac, wciskac, przesowac itd, jeszcze malutka za mala ale juz sobie oglada ta zabawke jak obrazek i ja maca dookola :tak:

cwicze ja do wstawania, obracac jej sie nie chce,

wczoraj zamontowalismy rzutnik i jej na scianie wyswietlilismy bajke, ogladala z zaciekawieniem :tak:
uwielbia swoj wiatraczek

czasami tez juz zaczynam jej pokazywac zycie codzienne, niech sie oswaja, np wchodze do domu z dworu majac ja w nosidelku i normalnie to bym ja najpierw wyciagnela ale wczoraj stwierdzilam ze jej pokaze mycie raczke po pejsciu do domu i tak zrobilam, do lazienki pod kran, raczki mamy, raczki dzici, reczniczek, gasimy swiatelko,...

Do góry