reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZABAWY i STYMULOWANIE rozwoju maluszków

U mnie uwielbia Mozarta (ja jakoś mniej - babcia puszcza) ale wcale nie tego dla maluchów, tylko zwykłego. Oraz piosenki dla dzieci MiniMini takie w obcych językach :-D Woli niż polskie... normalnie szok :-D

reklama
u mnie najlepiej przechodzi mamine zawodzenie muzyka z płyt w nie budzi zainteresowania, mama musi się produkować albo babcia, z tatusiem troche gorzej...:-)

moja mala tez nie lubi muzyki skierowanej do dzieci..a moze po prostu mamie dziala ona na nerwy i dlatego wmowila sobie ze corka jej nie lubi..:-D:-D:-p
tez nieraz puszczamy muzyke powazna..a tak to to, co akurat my sluchamy . julietka jest fanka trip hopu:-).

Hej Negri, wielkie dzieki, za umieszczenie tych plyt, super pomysl! Sciagnelam wszystkie. Moja corcia narazie nie wykazuje wiekszego zainteresowania, ale wszystkie piosenki sa na pewno kojace i pogodne. My sami lubimy ich sluchac ;). Pozdrawiam!

Mój synek w ciągu dnia słucha normalnej muzyczki, takiej jak mama:-). Ale wspomnianą Muzykę Bobasa włączam mu codziennie wieczorem do spania. Sprawdza się. Mały szybciutko sam zasypia wsłu****ąc się w rytm dźwięków:-).

moja mala uspokajala sie przy portishead..a jak zaczynala krzyczec na maksa to puszczalam mars volte (i byl konkurs kto glosniejszy:-p).
a tak na serio, rowniez puszczam najrozniejsza muzyke od powaznej (uwielbiamy soundtrack do eyes wide shut), poprzez jazzik, alternatywe do lekkiej elektroniki (ostatnio przy sneaker pimps tancujemy:-D) . rzadko puszczam muzyke dla dzieci bo mi sie nie podoba..;-)

janerki nie probowalam puszczac, choc mam na kompie. ale sprobuje:tak:
generalnie musze powiedziec ze ja w tym wieku co julietka nie mialam tak roznorodnego gustu muzycznego:-).

feministka po co weszłaś na forum?chcesz troche rozrywki?to proponuje inny sposób wyladowywania swojej flustracji........chyba wiesz o co mi chodzi skoro jesteś tą feministką:dry:

reklama
Mam pytanie Kobitki.Mój 3miesięczny synuś przekrzywia główke na prawą strone:-(ma lekka asymetrię, rehabilitant zalecił prostowanie głowki i ciałka jak leży,noszenie z drugiej strony , kładzenie na brzuszku i trzymanie zabawki prosto ale jak chce mu główke wyprostować to bidulek sie spina a przecież na siłe nie bede nic robic:no:.Czy może któraś z was ma jeszce jakieś inne sposoby lub ćwiczenia?
pozdrawim i czekam na odpowiedzi;-)

Do góry