reklama
Ewwson
Fanka BB :)
Oczywiście, że próbowała dlatego zrobiłam jej jadalne farby jogurt z kurkumą, jogurt z borówką i jogurt z odrobiną papryki słodkiej. Kiedyś widziałam u takiej fizjoterapeutki ten patent na robienie bezpiecznych farb. Nic się nie stanie jak dziecko spróbuje.A co ona tam ma za maź? Nie próbowała tego jeść?
Ewwson
Aż takiej tragedii nie było jak przewidywałam, a dziecko od razu po zabawie do kąpieliA kiedy macie czas po tym posprzątać ?
Tak myślę, czy mojemu roczniakowi nie zrobić kaszoliny, ale trochę się obawiam, że już nic mi nie zje potem tego dniaOczywiście, że próbowała dlatego zrobiłam jej jadalne farby jogurt z kurkumą, jogurt z borówką i jogurt z odrobiną papryki słodkiej. Kiedyś widziałam u takiej fizjoterapeutki ten patent na robienie bezpiecznych farb. Nic się nie stanie jak dziecko spróbuje.
co się przejmujesz. Staraj się uczyć dziecko, by nie jadło, by potem ciastoliny nie wcinali, bo ona apetycznie pachnie. A jak spróbuję to się za dużo nie stanie. Podobnie dzieci wcinają ciasto na pierniczki. Polecam się tak bawić z maluchami. To rozwojowe i smaczne. Pierniczki dobre wychodzą z przepisu na piernik staropolski. Ja robię z modyfikacja, bo dzieci mają alergie, a już od miesiąca mi trują, że chcą ciasto na pierniczkiTak myślę, czy mojemu roczniakowi nie zrobić kaszoliny, ale trochę się obawiam, że już nic mi nie zje potem tego dnia
Ewwson
Z tymi pierniczkami muszę koniecznie też spróbowaćco się przejmujesz. Staraj się uczyć dziecko, by nie jadło, by potem ciastoliny nie wcinali, bo ona apetycznie pachnie. A jak spróbuję to się za dużo nie stanie. Podobnie dzieci wcinają ciasto na pierniczki. Polecam się tak bawić z maluchami. To rozwojowe i smaczne. Pierniczki dobre wychodzą z przepisu na piernik staropolski. Ja robię z modyfikacja, bo dzieci mają alergie, a już od miesiąca mi trują, że chcą ciasto na pierniczki
Ewwson
Ooo chętnie się sama dowiem jak się robi taką kaszolinęTak myślę, czy mojemu roczniakowi nie zrobić kaszoliny, ale trochę się obawiam, że już nic mi nie zje potem tego dnia
Z kaszy mannej i z tego co pamiętam gorącej wody. Plus barwnik spożywczy. To tak na szybko sobie przypominam, sprawdzę to i dam dokładny przepis.Ooo chętnie się sama dowiem jak się robi taką kaszolinę
reklama
ZielonaMamma
Mój trochę barwił, ale już zrobiona z nim masa nie.A barwnik spożywczy nie zabawki dłoni? Nie raz używałam do barwienia masy plastycznej do tortów i bez rękawiczek nie szło wymieszać tego, bo ręce całe pozbawione były i ciężko później to dosyć