reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawowo..czyli wszystko o zabawkach i zabawach naszych dzieci:)

reklama
trampolina koszt około 600 zł kupa kasy.
Dziecko małe najlepiej czuje się na powietrzu, więc można dać mu możliwość bycia ogrodnikiem, niech sadzi, wysiewa , podlewa mój 3 -latek to uwielbia.
pomysł z zabawą w ogrodnika super! ale postawiłam na trampolinę tylko kupiłam taka małą, że w domu tez może byc spokojnie! W ogóle byłam ostatnio na szkoleniu SI i kurczaki nie przypuszczałam że tyle prostych rzeczy/ćwiczeń ma takie znaczenie dla integracji zmysłów!

mój siostrzeniec dwuletni bardzo ładnie układa puzzle. Były takie fajne w Biedronce 36 dużych elementów (naprawdę dużych,z 10cmx10). Cieszę się, że je mu kupiliśmy :) Myśleliśmy, że nie da rady... a tu niespodzianka :-)

my mamy puzzle z czuczu ,też są duże elementy i od 2 lat.Synek ma prawie trzy ,ułożyliśmu kilka razy wspólnie ,a teraz juz sam układa-fajna sprawa takie puzzle,ale fantastyczne dla dzieci są też klocki-bardzo edukacyjna zabawka.

Moja Zuzia z kolei ostatnio znudziła się klockami i odkąd urodził się jej braciszek zabrała się za opiekę nad lalkami :) Ma jeszcze takie małe maskotki misie z kolekcji sagi i nimi też uwielbia się bawić. Ma jeszcze koszyk na zakupy i różne owoce i warzywa do kompletu i cieszy się jak wyjmuje je i chowa do koszyka jednocześnie pokazując mi i nazywając co wyciąga :) Uwielbia też rysować po tablicy :) To są obecne jej zabawy :)

reklama
Ulubiona zabawka Oliwki to schody:)
Uwielbia po nich chodzić, na nich siedzieć. Układa na nich lalki i misie, czasami się kładzie z poduszką, rysuje, je i pije.
To w domu.
Ale jak jesteśmy w innym miejscu to też potrafi długo chodzić po schodach w górę i w dół. Schody pokochała odkąd zaczęła się przemieszczać.

Do góry