reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zabawowo..czyli wszystko o zabawkach i zabawach naszych dzieci:)

antek w nic nie chce sie bawic. kupilam mu malowanie woda pomalował raz i tyle. chwile byl czas na klocki ,kredni samochody .Kazda zabawka dosłownie na kilka dni i nie pomaga chowanie i wyjmowanie za miesiac ,lub dwa. Teraz albo rura od odkurzacza odkurza albo jezdzi na rowerku albo bajki oglada. nic a nic nie chce innego robic. Niedawno malowalismy 2 pisanki to na 10 minut sie zainteresował .

reklama
Zajrzyj tu w poMyskowym świecie i w blogi co są odnośniki na boku strony - cała masa pomysłów na kreatywne zabawy, najczęściej z tego co jest w domu i nie trzeba wiele wydawać, żeby bawić się fajnie. Zabawy są dla dzieci w różnym wieku, ale dla 2-lata sporo będzie też do zrobienia :tak: ja sama juz kilkakrotnie korzystałam z pomysłów i córce bardzo się podobała zabawa

Mój starszy ma 16 miesięcy. Zabawy plastyczne czy samochody jeszcze go nie interesują. Uwielbia ze mną gotować ( układa ziemniaki, przekłada coś z miski do miski) i sprzątać ( ma własną rurę od odkurzacza czy ściereczkę)- to wtedy gdy nie mam czasu. Inne zabawy są zazwyczaj wtedy gdy pada deszcz i nie idziemy na spacer. Budujemy wtedy "bazy" z krzeseł, kocy czy poduszek. Czasem robimy tor przeszkód. Lubimy tez włączyc głośno muzykę i się powygłupiać trochę. Olek to uwielbia. Dużo też czytamy np. gdy karmię piersią małą. Mamy sporo twardych książeczek. Poza tym, że czytam to opowiadam co jest na obrazkach. Bajki tv są na 3 minuty. Dużo czasu też bawi się sam.

Jacek:

Dobrusia (2,4 ) w akcji:
Zobacz załącznik 452439Zobacz załącznik 452440Zobacz załącznik 452441

ostatnio kupiliśmy domino (piątek) jeszcze nie wiemy jak będzie, a tak to standard :
puzzle, ciastolina, farby, kredki, kreda (ma specjalną ścianę na której jej wolno smarować).
Czytanie bajek, oczywiście filmy/bajki pełno metrażowe (ostatnio odwyk).

Ale absolutny hicior to bańki mydlane:-)

Pysia, ciastolina jest mięciutka. Maja bawi się nią od 17 miesiąca. Zwykłą modeliną też, tylko muszę ją najpierw rozgrzac.
Jak robię obiad czy sprzątam- angażuję w to Maję.
Zabawy to; berek,w chowanego, i inne gdzie może się wybiegać.
A na uspokojenie to klocki, przesypywanie lub przelewanie ryżu, wody itp. z miski do miski, malowanie, rysowanie, bańki mydlane, ustawianie różnych historyjek z miśków, zwierzątek lego itp.....

Mam podobny problem... Zbliżają się drugie urodziny mojego synka, a ja kompletnie nie mam pomysłu co mu kupić:) samochodów ma dość, klocków tak samo. Mniejszych zabawek sie trochę obawiam, bo Andrzejek jest rozbrykany i czasem mógłby połknąć. Ma też jeździk i domek-namiot. Może poradzicie mi coś ciekawego?

Witam może jakiś pociąg z klocków albo jakiś z efektami do rozbudowania fajne ludziki są z little people i można je dowolnie rozbudowywać.Albo zwykły konik dmuchaniec, do brykania po domu.U nas się to sprawdziło konik służy córce, lalkom i jako krzesełko.Proste zabawki pobudzają wyobraźnię, a im prostsze tym lepsza zabawa.

reklama
Do góry