reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZABAWKI - te mądre, uczące i fajne :-)

Mi sięwydaje, że to szybko się nudzi, bo ten kulodrom na tej samej zasadzie (to taka pochylnia ale na kulki zamiast autek, wygląda tak samo) i Miesio najpierw się niem ekscytował ( dostał rok temu) a teraz nawet nie spojrzy, stoi i kurzy się... Ale jak jakieś dziecko jest u nas pierwszy raz, to sięga po tą zabawkę- bez względu na wiek.

reklama
wow, ta pochylnia jest świetna (i opis sprzedającego też:-D ); Leo dostał jakiś najzwyklejszy, plastikowy tor (hot wheels?) teraz pod choinkę, do tego dodatkowy zestaw resoraków i tez jest szał; sam sobie gumkę naciąga (matko, jak to brzmi!?!) i ustawia autka; podejrzewam, ze ta pochylnia zrobiłaby absolutną furorę:tak:
:-D:rofl2::-D

andariel Mati tez dostał kolejke drewniana ale tez bez wiekszego zainteresowania, ogolnie to jest w czesciach schowana w szufladzie, bo nawet nie mam gdzie jej rozstawic (bo by tylko przeszkadzała wszedzie) ale jak Mati chce sie pobawic to wyciaga czesci i budujemy, ale szybko go to nudzi a ja myslałam ze bedzie dłuzej sie tym zajmował :baffled: ale moze za jakis czas tak jak klocki
ogolnie to u nas zawsze kazda zabawka musi najpierw troche odlezec a potem jest szał na nią

Aestima ten garaz drewniany jest tak piękny ze nie szkoda mi na niego kasy ;-) a ten plastikowy (mimo ceny) bez szału i jeszcze wyje jak sie opuszcza tą winde :baffled:
irytuje mnie on bardzo i tylko miejsce nam zabiera...
załuje tylko ze nie znalazłam go wczesniej co by podrzucic chrzestnemu jako prezent zamiast tego co kupił...

Mamo M, jest piękny, ale dwa garaże? :-D może sprzedaj ten plastkiowy na tablicy lub all, będziesz miała kasę na ten piękny;-) Choć jak Mati się tamtym nie bawi, to myślisz, że ten go zachwyci? U nas to się nie sprawdza- ma np 2 przeplatanki, i żadnej nie tknie... Jak coś jest na nie to nie i już. Może do garażu dorosną, bo u mnie namiętnie garażami bawią się przedszkolaki i też mają fajowy drewniany ( z tesco)
Martadelko, Miesio też nie ma jakoś dużo a graciarnia powoli się robi, kupiłam regalik z koszyczkami i posegregowaliśmy- w jednym koszyczku instrumenty, w innym zwierzątka, w kolejnych autka, narzędzia, warzywa, garnki... O wiele lepiej i łatwiej mu się sprząta ( bo moje dziecko sprząta swój pokój samo i to b. dokładnie:szok::happy: Łącznie z odkurzaniem) Ja w zasadzie tylko mu kurze ścieram i podłogę myję no i porpawiam odkurzaczem jego poczynania:) No, jeszcze ubranka w komodzie rozkładam;-)

Ostatnia edycja:
Aestima wiesz u mnie takie odkładanie kaski moze potrwac wiec moze go dostac np. na 2 urodziny dopiero :-D
myslałąm o sprzedazy tamtego, ale głupio by było jakby chrzestny Matiego przyjechał i zobaczył (a raczej nie zobaczył:zawstydzona/y:) tamtego
na razie sie wstrzymuje

martadelka ty sie ciesz ze graciarnie masz u Emilki w pokoju, my wszystkie zabawki mamy w salonie :zawstydzona/y::eek:

Kubi dostał na gwiazdkę taki tor (już kiedyś wklejałam):
Fisher Price Tor Wyścigowy z serii Little People (2929270933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i bawi się nim od dwóch tygodni codziennie przez dłuższy czas... poza tym resoraki puszcza z przewijaka opartego o łóżko i tez jest zadowolony :)

a garaż (mamoM - śliczny ten drewniany!) może za rok, w ramach urozmaicenia..
kulodrom z biedronki też posiadamy, mały czasem po niego sięga, ale bez szału, pobawi się max 5 minut

reklama
U nas brak zainteresowania kulodromem. Za to faza pakowania żabek pozostałości po jakiejś tandetnej zabawce do tramwaju. Tylko drzwi jeszcze otwierać nie umie. :no:
Drewniany wózek, a w szczególności garaż zajefajne - tylko żeby Młoda się chciała tym bawić. "W oczekujących" mam domek dla lalek i kolejkę 80 elementów - oczywiście drewnianą. :happy: Plastikowe większe zabawki to są te popożyczane.

Ostatnia edycja:
Do góry