reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki/prezenty na różne okazje.

My teraz badamy lalki zestawem doktora, a że często chodzimy "ucho" to badanie lalki jest na czasie. Moja córka też lalką nie chce się bawić chyba że ja się z nią bawię i wymyslam zabawy. Uwielbia książki Jadwigi Cieszyńskiej, w których są super obrazki i sama czyta sylaby.
Nasze zabawki na czasie to:
kreda
rolki
rower
wycinanie nożyczkami
książeczki edukacyjne
kolorowanki
łowienie rybek -zabwaka za 5 zł

A co myślicie o autku zdalnie sterowanym-wyrabia koordynację
Tylko chyba jeszcze za mała?

A hulajnoga bo ja wacham się ?

reklama
martaglo pisze:
A co myślicie o autku zdalnie sterowanym-wyrabia koordynację
Tylko chyba jeszcze za mała?

Ostatnio właśnie był u nas kuzyn Gabiszonka - sześcioletni i miał taki samochód. Gabi od niego nie odchodziła. Tak jej się to spodobało...
Siedziała i się bawiła ale z koordynacją to ma jeszcze duuuuuże problemy.
Może to jest pomysł na naukę tej sprawności???

luckymama dziękujemy za kompelencik.  :-* :-*

Mój Kacper ma 3 lata i 4 miesiące, hulajnogę kupiliśmy mu na wiosnę, bo dzieciaki u sąsiadów miały i bardzo płakał o nią. Jeździ, oczywiście nie jakoś wyczynowo jak na ten wiek, ale coraz lepiej mu idzie. Widziałam takie dla maluchów: jedno kółko z przodu, a z tyłu dwa, niestety nie wiem ile kosztuje.

Też się zastanawiam nad hulajnogą ale dwukołową bo na takich jeżdżą koleżanki i nie wiem czy trójkołowa by przeszła.

Punta -jak sobie radzi twój Kacper bo jest w podobnym wieku. Ma dwókołową??????

Kacper ma dwukołową i radzi sobie. Nie jeździ na niej za często, ale jak idziemy na spacer na drogę to czasem ją bierze i wtedy nawet mu to wychodzi.... cóż trening czyni mistrza ;D

Niestety nie podpowiem ci, bo ja kupiłam taką najzwyklejszą na targu za 25zł. Ma nóżkę z boku, którą można podeprzeć hulajnogę i regulację podnoszenia rączki. to zależy od ciebie czy chcesz kupić zwykła, czy też z bajerami np. koszyczek do wożenia zabawek...

reklama
witam
mam pewien dylemat ponieważ chcę kupic sensowną zabawkę:confused: dla mojego synka (1,5 roku). jest ruchliwym dzieckiem ale potrafi się skupic i czymś zając np klockami.
ma trochę zabawek ale myśle ze przydałaby się jakaś nowa bardziej interesująca (i rozwijająca) jeżeli macie jakies pomysły to proszę o pomoc :-)

Do góry