reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki/prezenty na różne okazje.

No cóz musze się do tego przyznac bez bicia.......ten wątek juz raz był, ale za pomoca jednego mojego ruchu się zmył....:):(
PRZEPRASZAM, ale tak jestem ciekawa Waszych propozycji,że postanowiłam jeszce raz zadac to pytanie.
Pytałam się jaką zabawke poleciłybyście dla 18 - miesięcznej dziewczynki? Chodziło mi o zabawke, która szybko się nie znudzi a jednak tez czegoś nauczy.
Z tego co pamietam:
Słowiczek pisała o puzzlach z pianki...zdjęcia niestety nie odtworzę...:(:
Blaszako o puzzlach firmy trefl:
Agnexo serii Litle people fisher price:
Nikita33 pyała sie o zabawke dla swojego rocznego synka.
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jeżeli tak to bardzo przepraszam. Czekam jeszcze na jakieś propozycje.
Ja z mojej strony moge powiedzieć/napisać, że Zuzia ma Arke Noego z fisher prica od grudnia i nadal sie tym chętnie bawi, a i forma zabawy się zmianiła od czasu kiedy to dostała (pisała też o tym Agnex w przypadku jej syna).
Ja dzisiaj się rozglądalam za puzzlami dla Zuzi, i w pawdzie nie znalazłam tego co proponowałyście, ale widziłam talkie drewniane, które były w kształcie np. zwierzatek i trzeba je było wkładac do otworków na drewnianej tablicy. Dodatkowo na każdym ,,puzzlu" była taka jakby raczka, aby dziecku łatwiej go było wyjmować i wkładać. czy któraś z Was miała z takim czymś do czynienia?
Pozdrawiam_Katka

reklama
O właśnie!, mój Filip też ma taką Arkę Noego, bawi się nią najchętniej ze wszystkoch swoich zabawek. Dostał ją jak miał pół roku i od tej pory ciągle jest w użyciu, w różnych wariantach - najpierw było oglądanie samych klocków ze zwierzakami w środku, potem próby wkładania tych klocków w dziury, ale jak arka była "na leżąco", teraz używa arki już zgodnie z przeznaczeniem i nawet załapał, jak trzeba klocki wkładać, żeby statek trzymał równowagę. No i same klocki niezmiennie są interesujące, bo kolorowe, ze zwierzaczkami za przezroczystą ścianką, grzechoczące... naprawdę polecam tę zabawkę wszystkim mamusiom :laugh:

pozdrawiam
nikita

Te klocki z uchwytami są godne polecenia. Taką zabawkę posiada siostrzenica męża i gdy jedziemy w gości mój syn lubi się tym bawić, chociaż klocków jest tylko 5 i są to cyferki - 0, 1, 2, 3, 4.

Moja Kasia od w sumie najmłodszych lat ma tą zabawkę, beczułkę z klockami, z rozrzewnieniem wspominam jak nie udolnie wkładała tam klocki, a dziś prosze pyk pyk i klocki lądują w beczułce w minutę. Uczyła sie dopasowywania kształtów a teraz ucze ja na tych klockach kolorów. Nie wiem co to znaczy ale nigdy nie miała problemu z jednym klockiem - czerwonym kółkiem - hm czy to coś może oznaczać ... ??

Ja osobiście polecam tą zabawkę jak zresztą inne tej firmy, nie sa może dosyć tanie ale uważam że praktyczne i co najważniejsze na lata, mocne i "nietłukące"

6d8702c06bfe92bc57675017c9db5d2b96741.jpg

Cze. kupiłam Zuzi układankęz drewna z uchwytami na puzzlach. Rzeczywiście przypadła jej do gustu, bawimy się tak że wszystkie elementy tej układanki wyrzuca na podłogę i wskazuje palcem który element gdzie ja mam włozyc...:)
Ale największy szał...tak na czasie:) jajko na śmingusa dyngusa. Teraz jej daje je tylko podczas kąpieli i kafelki są umyte...:)

I wszystko przez tą Katkę , najpierw kazala wycinać dziecku z gazet - to bachorek lata jak potłuczony z nożyczkami i woła mama cinaj :(
Potem pokazała mi strony internetowe dla dzieci - efekt taki że Kaska posługuje sie myszką jak stara i stronę z Kotkiem - naucz mnie mamo - sama sobie wszystko włacza i układa - w szoku dzisizj żyłam jak zobaczyła jak jej to idzie.

Ja chyba Katke zatrudnię na etacie nianki

hihihihihihihihihi
DZIECKO NAJWIĘKSZYM SKARBEM NARODU....czy jakoś tak....no a dobra niania...mhmm...zastanowiała się ile??? za ile??? ;D
No cóż wychodzę z założenia, że lepiej z dzieckiem robic cokolwiek niż nie robic nic, stąd czasem te moje pomysły na zabawy... :D
A co do stronek dla dzieci, przyznam się tak z reka na sercu,żę owszem inne strony Zuzi się podobają i chichra się jak je oglądamy i nazywa zwierzatka, ale NAUCZ MNIE MAMO nadal jest nr 1, a ja juz ta stroną powoli w.......ę (koło fortuny???), a co dziennie słysze przed kompem miau miau.
psyt:poniewaz jestem wykwalifikowaną nianią, mam wymagania, ale wszytsko jest do dogadania...:)
Pozdrawiam cieplutko

Te zabawy, które tu opisujecie są bardzo fajne ale nie do zastosowania przy moich synusiach ;D Zamiast pięknych obrazków miałabym pocięte zasłony, pościel itd... A strony dla dzieci są super. Mój 7 letni syn korzysta z komputera od 3 roku życia i widzę, że wyszło mu to na dobre.

Katka ratuj !!!!!! Od kwietnia nie mam niani. Jedna już prawie uciekła :D ::) Może u mnie też załapiesz się na pół etatu???? :p :p :p ;D ;D ;D

Zdjęcie mogę wkleić jak ktoś chce - puzle piankowe.

reklama
No i już po zakupach a Chrzciny jutro.

Zdecydowaliśmy się na prezent pamiątkowy. Właśnie taka kartka-książeczka o której pisała Mama-Agnieszka, no i łańcuszek złoty z krzyżykiem też złotym.
Skromnie.
Mała i tak już od nas dostała masę zabawek, a tu coś będzie na pamiątkę.

Dzięki wszystkim za wypowiedzi.
Buziaczki

Do góry