reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki/prezenty na różne okazje.

reklama
My też nie kupujem,jakoś tak się przyjeło!i szczeże to pierwsze słysze że w ogóle ktoś kupuje prezenty na zajączka :szok:co innego gwiazdka:-)

treść komentarza w tym samym tonie co twoja!!!

ja oraz mąż dostawaliśmy prezenty jako dzieci wiec założyłam ze to raczej normalne, u nas synek zawsze dostaje coś w pierwszy dzień Wielkanocy, u nas ta tradycja jest podtrzymywana, odkąd pamiętam zawsze zajączek co mi przynosił, u moich znajomych prezenty były zostawiane za łóżkiem :) noo a Boże narodzenie swoja droga tak jak dzień dziecka i urodziny, to ja jestem w szoku ze nie praktykujecie tego, oczywistsze każdy ma prawo wieżyc w co chce, myślałam WY dajecie prezenty swoim dzieciom.

Ostatnia edycja:
hm.. powiem szczerze że pierwsze słysze, że ktoś nie robi prezentów na zajączka:rofl2:

u mnie to było normalne że są prezenty i w sumie u znajomych te, nie słyszalam zeby ktos nie mial:no::tak:

ale u nas to raczej takie skromnena zajączka- toxhe slodycze i cos za 20zl czy dyszke, zalezy:tak:

ja przyznam szczerze nie znam takiego zwyczaju :no:. nie wiem, może to zależy od rejonu, w którym się mieszka. nie mniej jednak na pewno nie każdy kupuje dzieciom prezenty "na zajączka" i bynajmniej nie wynika to z tego, że na nie nie zasługują. ;-)

jak można mieć podejście że dzieci nie zasługują:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
u nas akurat od zawsze była tradycja zajączkowa ale skromna tzzn my jak byliśmy dziećmi to babcia robiła na podwórku gniazdka z trawy i mchu i tam chowała małe słodycze ,takie jajka do polewania wodą i my jako dzieciaki ganialiśmy i szukaliśmy tych skarbów:tak:
moje dzieciaki mają takie zajączki materiałowe które wieszają u siebie w pokoju i czekają aż zajączek przyniesie im coś najczęściej są to czekoladowe małe jajeczka ,córka jakieś gumeczki do włosów ,synek jakieś drobiazgi a maluszek w tamtym roku dostał czapkę wiosenną a w tym roku...nie wiem może tylko słodycze:tak::tak::tak:

Nie no u mnie też babcia z dziadkiem jakieś jajeczko czekoladowe albo zajączka dal wnucząt maja :tak: Ale bez roztrząsania pomysłów na prezent "na zajączka" :sorry:

reklama
Nie no u mnie też babcia z dziadkiem jakieś jajeczko czekoladowe albo zajączka dal wnucząt maja :tak: Ale bez roztrząsania pomysłów na prezent "na zajączka" :sorry:

Tak u nas to samo! choc u mnie w domu mama zawsze cos wymyślała na zajaczka!!! a sama tego nie roztrzasania! Jakies jajko niespodzianka i malowana! i wszystko;-)

Malinka ale tu padło tylko pytanie czy na to nie zasługuja?

Mysle ze to jest indywidualne podejscie do tego!:tak:

Do góry