reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

piotrus tez ma duzo swobody na podworku jak jest ze mna. moja mama sie o niego boi i lazi za nim krok w krok a potem sie dziwi, ze on ja wola zawsze kiedy sie tylko oddali :wściekła/y:

u nas tak jest z tesciowa. jak jest babcia, to Julitka z niczym sobie nie umie poradic, tylko do wszystkiego wola babcie. a babcia najchetneij by sie jeszcze wysikala za Julitke, zeby ta sie nie nameczyla:sorry2:. czasem to ciagle jej zwracam uwage, zeby mi nie rozpuszczala dziecka:cool2:

reklama
Adaś właśnie ma identyczny /prawie:sorry2: ponieważ ma napęd na tylnie koła 9 z łańcuchem) ............ a to jest ważne, kiedys Maja jak była mała próbowała właśnie na przednie i o wiele gorzej jej to wychodziło:tak: o wiele ciężej się na nim jeździ
Teraz mając drugie dziecko nadal obstaje przy wersji Luandzi ten link co dała .............. dzieci szybciej na takich uczą się jeździć.... no ale............... ja niestety nie mam kasy na nowy więc musimy się zadowolić tym trójkołowym:-(

Oczywiście ulubione zajęcie Adasia na podwórku:tak:

Ostatnia edycja:
Adaś właśnie ma identyczny /prawie:sorry2: ponieważ ma napęd na tylnie koła 9 z łańcuchem) ............ a to jest ważne, kiedys Maja jak była mała próbowała właśnie na przednie i o wiele gorzej jej to wychodziło:tak: o wiele ciężej się na nim jeździ
Teraz mając drugie dziecko nadal obstaje przy wersji Luandzi ten link co dała .............. dzieci szybciej na takich uczą się jeździć.... no ale............... ja niestety nie mam kasy na nowy więc musimy się zadowolić tym trójkołowym:-(

Oczywiście ulubione zajęcie Adasia na podwórku:tak:

a czy Adaś umie pedałować i tak normalnie sobie jedzie bo nad tym się właśnie zastanawiam czy załapie o to że Zuzia się będzie bała nie mam stresu ;-)ona jest raczej odważną dziewczynką

a czy Adaś umie pedałować i tak normalnie sobie jedzie bo nad tym się właśnie zastanawiam czy załapie o to że Zuzia się będzie bała nie mam stresu ;-)ona jest raczej odważną dziewczynką
wcześniej pisałyśmy z Iza że nasze maluchy pieknie jeżdzą na rowerkach:tak::tak::tak: tylko czasami płot sąsiadów zaliczą:tak:
I jeszcze raz wspominam o tym napędzie na tylnie koła

zostawiacie dzieci same na dworze :szok::szok::szok: ja chyba bym się nie odważyła pomimo tego że mamy duży ogród i działka jest ogrodzona ale ja nie mam takiego zaufania do mojego dziecka a już tego że mała nie wybiegnie pod samochód na pewno nie byłabym pewna :sorry2:
ja też zostawiam dzieci samych na dworze i co chwile do nich zaglądam. Dom jest ogrodzony, furtka zadrutowana więc nic im nie grozi:no:

a jeśli chodzi o rowerki to ja polecam ten co Lauandzia wkleiła link:tak:Ola jak miała 2 latka i 2miesiące to jej taki kupiliśmy i w ciągu 2 dni umiała pedałowac a teraz już śmiga na 2 kółkach:tak:a mateusz właśnie wczoraj dostał w spadku też taki tylko nie wypasiony i trochę stary i uwielbia na nim siedziec:tak:

ja też zostawiam dzieci samych na dworze i co chwile do nich zaglądam. Dom jest ogrodzony, furtka zadrutowana więc nic im nie grozi:no:

a jeśli chodzi o rowerki to ja polecam ten co Lauandzia wkleiła link:tak:Ola jak miała 2 latka i 2miesiące to jej taki kupiliśmy i w ciągu 2 dni umiała pedałowac a teraz już śmiga na 2 kółkach:tak:a mateusz właśnie wczoraj dostał w spadku też taki tylko nie wypasiony i trochę stary i uwielbia na nim siedziec:tak:
moja kochana Matka Polka:tak::tak::tak::tak: prawdę mówisz:tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Co prawda my mieszkamy w bloku,ale na wsi... W zasadzie mogłabym zostawić Mateusza samego,bo jak widzi samochód to odsuwa się na bok, wiem,że nie podleci pod koła, dla niego najlepszą zabawą jest piaskownica tylko co chwila biega do garażu po zabawki. Ja akurat nie mam okna na podwórko,ale teściowa ma i zawsze jest ktoś, kto zerknie na niego. jak pójdziemy na działkę to orze, kopie, choć najciekawsze są narzędzia mamy:baffled: Robi się coraz śmielszy i ciekawszy jeśli chodzi o inne dzieci, kąty i zaczyna mi uciekać do nich.
Luandzia to znaczy,że nie zostawiam go samopas,bo u nas nie ma na to warunków, samochody jednak jeżdżą, nie jest teren ogrodzony, jest piesek przy budzie(ja mu nie wierzę) i są inne dzieci,a nigdy nie wiadomo co maluchowi strzeli do głowy, dlatego zawsze proszę żeby ktoś na niego zerknął jak na chwilę muszę iść do domu. Co innego gdybym miała swój domek z ogrodzonym podwórkiem.

musze podpyatac jeszcze mojego brata co kupi ale ja nie mam pomyslu juz w ogole bo Hani wszystko ma dostanie ta mate do pisania i co jeszcze moge dokupic jakies pomysly?
a ta mata nie wystraczy?? przecież i tak dostanie masę prezentów,a dla dziecka w tym wieku nie liczy się ilość:sorry2:

Rozpisałyśmy się o tych rowerkach,a wiadomo,że każda podpowiada z obserwacji swojego dziecka.

mata tylko, myslisz? a to nie malo, no w sumie moze masz racje tymbardziej ze bede jej wyprawiala te urodzinki torcik zamowic trzeba cos do jedzenia zrobic, wiec na to tez kasy pojdzie, dzis ide sie pytac czy jest mozliwosc wynajecia pokoju w krytym placu zabaw na ta okazje frajda dla dzieci by byla, pileczki zjezdzalnie i te sprawy

reklama
mata tylko, myslisz? a to nie malo, no w sumie moze masz racje tymbardziej ze bede jej wyprawiala te urodzinki torcik zamowic trzeba cos do jedzenia zrobic, wiec na to tez kasy pojdzie, dzis ide sie pytac czy jest mozliwosc wynajecia pokoju w krytym placu zabaw na ta okazje frajda dla dzieci by byla, pileczki zjezdzalnie i te sprawy
no pewnie,że wystarczy, po co uczyć dzieci od malutkich,że prezentów jest dużo,że są drogie... Nigdy nie wiadomo jak życie się ułozy,a dzieciak taki rozpuszczony może rozczarować się
Tzn. nie myśl,że krytykuję Was,że źle wychowujecie Hani

Do góry