reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

Osobiście bardzo polecam te puzzle :tak: zakupiłam je małemu już jak skończył 3 miesiące. Fajna sprawa, ale nie polecam tych małych bo elementy, z których się składają jak np cyferki, literki, owoce są tak małe, że dziecko jest w stanie je połknąć tym bardziej, że są z pianki to łatwo wszędzie wcisnąć :dry: a w małej głowie rodzi się mnóstwo pomysłów.

Kuba uwielbia je mamlać w buzi, gryść i się nimi bawić.

Szkoda tylko, że mam jedynie jeden komplet bo Kuba bardzo sprawnie z nich ucieka na dywan.

reklama
Justyna, zauwazylas, ze te literki chyba arbskie są :-D Ale chyba nasze dzieci by sie nie zorientowaly :-)
Moja szwagierka ma jeszcze większe, bez literek wyjmowanych tylko na kazdym elemencie jest bajeczka, nie widzialam ich na allegro, tylko są w hurtowni Boboland w Gdańsku.
Te maty piankowe strasznie śmierdzą na początku chemią, wietrzyłam staśkową tydzień na balkonie, myłam, wietrzyłam, myłam, chyba dopiero po miesiącu puścił ten zapach. Ale zdecydowanie polecam do zabawy i po to by na niej polozyc dziecko.

Widziałam,widziałam. Szukałam najtańszych,bo mają służyć jako mata. Najchętniej kupiłabym właśnie całe. Z tkimi małymi kawałkami trochę strach,że może się ich najeść

witajcie dziewczyny!
Polecam bardzo te maty piankowe, ale z firmy Baby Ono-nie śmierdzą ani trochę!! My mamy taką z pojazdami, i jesteśmy z Filipem bardzo zadowoleni.:tak::-D:-) Te pojazdy też mają małe elementy, ale żeby zapobiec ich "wchłonięciu" przez naszego maluszka, mąż podkleił matę pod spodem taśmą klejącą (nieumożliwiając ich wyrwanie z układanki). :nerd:Nie polecałabym kupować tych mat akurat na allegro, bo cena jest atrakcyjna, ale smród chemikaliów:crazy: i ich wpływ na nasze dziecko nie jest pozytywny na pewno, a przez internet tego nie da się sprawdzić:no:.

witajcie dziewczyny!
Polecam bardzo te maty piankowe, ale z firmy Baby Ono-nie śmierdzą ani trochę!! My mamy taką z pojazdami, i jesteśmy z Filipem bardzo zadowoleni.:tak::-D:-) Te pojazdy też mają małe elementy, ale żeby zapobiec ich "wchłonięciu" przez naszego maluszka, mąż podkleił matę pod spodem taśmą klejącą (nieumożliwiając ich wyrwanie z układanki). :nerd:Nie polecałabym kupować tych mat akurat na allegro, bo cena jest atrakcyjna, ale smród chemikaliów:crazy: i ich wpływ na nasze dziecko nie jest pozytywny na pewno, a przez internet tego nie da się sprawdzić:no:.

Potwierdzam:tak:te z baby ono nie smierdza i sa grubsze od tych z allegro(chociaz drozsze)

Luandzia Tygrysiatko Bardzo dziękuję za radę bo właśnie się przymierzam do zakupu tego cudeńka i dzięki wam wiem czego szukać dzięki dziewczyny jednak dobrze mieć swoja "grupę wsparcia" hihi

Nie ma za co polecam się na przyszłość. Podpowiedźcie mi proszę gdzie kupić i jakiej firmy takie plastikowe panele do powieszenia na ramie łóżeczka albo takie, które można położyć na podłożu, żeby dziecko mogło się bawić naciskając, ciągnąc, jakieś klawisze, zabaweczki, słuchać melodyjek...szukam i szukam i ciężko mi idzie...to ma być coś w tym stylu, ale bardziej skomplikowane
OWIECZKA EDUKACYJNA FISHER PRICE PANEL EDUKACYJNY (330724393) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Przyznaje te z Allegro smierdzą i może nie są bardzo grubie, ale mogą być w ostateczności.

A co do chemii powiedzcie mi gdzie w dzisiejszych czasach nie ma chemii???Czy te wszystkie zabawki są w 100% zdrowe dla dzieci???

Do góry