reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

a ja stwierdziłam że w tym roku już nie kupuje żadnych drogich i wymyślatych zabawek ponieważ dzieci maja już dużo zabawek a prawie wcale sie nimi nie bawią:no:a jak już się troszkę zlitują i z 5 min się nimi pobawiią to później ich nie chcą sprzątac i zawsze to muszę robic ja albo Ola to robi z płaczem:wściekła/y:więc Mateusz dostanie na mikołaja jakieś autko a Ola grę planszową którą już mamy bo zbieraliśmy punkty na Statoilu i wymieniliśmy właśnie na tą grę i stwierdziliśmy że damy ją dopiero Oli na Mikołaja
KUBUŚ PUCHATEK GRA EDUKACYJNA WYPRAWA PO ECHO (797183357) - Aukcje internetowe Allegro
a na gwiazdke zastanawiam się albo nad edukacyjnym komputerkiem dla Oli a dla Mateusza to jeszcze niewiem:no:

reklama
W realu jest Wader:
tor wyścigowy 79,99
ulice+tory kolejowe 79,99
Są też ze 2 garaże rózne ale uż nie wiem po ile...

Gry po 28 zł w promocji - normalna cena to chyba 35. Były w dwupaku - z drugą małą też granny.
Generalnie wygląda na to że to zwykła gra typu memo czy domino (te dwie widziałam) ale pod obrazkiem ma podpis po angielsku a w instrukcji słowniczek (może jest zapis fonetyczny też, nie wiem?). Pewnie również w opcjach gry jest że trzeba nazwać przedmiot układając/odnajdując go... Wykonanie (zapewne) jak wszystkie granny - znaczy dość solidne, kolorowe i ładne. Ale mnie osobićnie nie zachwyciły. Mogę przecież wydrukować na papierze samoprzylepnym podpisy do naszych gier lub po prostu podpisać flamastrem...

Tak dopytuje,bo Mikolaj ma angielski w przedszkolu i jest zafascynowany i tak myslalam,ze moze pojde w tym kierunku. Tylko,ze czytac nie potrafi, laptopa ma... Myslalam o czym jak kiedys byly takie plansze jakby do nauki jazdy, znajomosc znakow drogowych itd. To bylo na baterie i zapalaly sie lampeczki. Gdybym znalazla cos na tej zasadzie tylko z glosami, zeby mogl powtazac, sprawdzac sam siebie. A tu sa gry podobne do Granny,ale o wiele tansze http://www.allegro.pl/item802392785_domino_w_kuchni_do_nauki_slow_j_angielski.html
tylko glos przydalby sie http://www.allegro.pl/item795837414_elektroniczna_gra_edukacyjna_jezyk_angielski.html

Ostatnia edycja:
Znajoma kupowała ostatnio - maja prawie jak duplo...
-BBH- SIMBA UNICO 100% KOMPATYBILNE DO DUPLO 100sz (803055261) - Aukcje internetowe Allegro
o! tu sa - w tej chwili jedna aukcja mi wyszła z wyszukiwarki

A to są te drugie - te sprawdzone mam u siebie (jedyna różnica w kolorze torów bo nasze duplo tory starsze sa i ściemniały trochę)
Kolejka z torami, dzwięk, światło, klocki 110el (799478816) - Aukcje internetowe Allegro

Edit: jeśli chodzi o gry to poszukaj skojarzeń - sporo ich na allegro jest, może sa i takie do nauki angielskiego? ja mam w domu płytki z grami na kompa - Magic English się nazywaja sa dzielone wiekowo - może coś takiego dla Mikołaja?

Ostatnia edycja:
Wlasnie te 2 ogladalam, sporo ich i fajne pojazdy maja, takie ruchome, a nie tylko z klockow.
Jak jeszcze swiecisz to popytam dalej, jak myslisz Mateuszowi lepiej taki tor Wadera,czy taka kolejka Jixin? W zasadzie 1 i 2 bawilby sie. Pytam,bo jestes doswiadczona "w chlopcach"
Skojazenia takie mi sie spodobaly http://www.allegro.pl/item801600062_przedszkolak_edukacyjna_gra_elektroniczna_kurier.html, a jak jest angielski to jest do czytania, wiec nie bardzo dla 5latka,bo oni ucza sie przez zabawe, mowia tylko

Ostatnia edycja:
reklama
no to może płytka z zabawami? Albo ksiązeczka z płytą z wyliczankami, pokazywankami i piosenkami po ang?

Wiesz cieżko mi ocenic która zabawka lepsza - moi chłopcy bawią się równo i jednym i drugim...

Do góry