reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

reklama
Asia swietna rzecz ja chetnie sprawilabym malej cos podobnego ale zazwyczaj kazda hustawka ktora ogladam jest tak duza ze w moim pokoiku juz w ogole nie dalabym rady sie ruszyc..chyba ze wystawie ja na przedpokoj:-D Ale generalnie fajne cudenko Jasiek pewno w 7 niebie:-)

no...zabojcza cena.... Kamila, pokaz jaska jak sie w tym buja :) Proooooosze
Oj tak tak czekamy.
Ale cena to troszkę zwalająca z nóg a ja myślałam że ja dałam dużo za huśtawkę (a dałam połowę tej ceny), ale na pewno ma jakieś fajne funkcje prawda? Kamilo a do ile kilo ona jest?

Jejku, no cena to jest powalająca. Mam nadzieję, że huśtaweczka się przyda na dłużej, bo wygląda świetnie. Pewnie maluszkowi jest wspaniale się na niej bujać. No i funkcja fotelika do karmienia też jest niezłym patentem. Ja za jakiś czas zainwestuję w krzesełko do karmienia, widziałam w Niemczech całkiem nie drogie. Dla Kuby mieliśmy takie drewniane, ale jest już stare i sfatygowane, nie całkiem już bezpieczne dla brzdąca.

Zastanawiam się nad zakupem tej huśtawki

K2564_d_1.jpg

lub tej:
J8518_d_1.jpg

Możecie którąś z nich polecić?

reklama
No właśnie, zgodzę się z Tygryskiem, że inwestycja w tego typu gadżety jest bardzo krótkoterminowa, zwłaszcza kiedy następuje dopiero teraz, gdy dzidzia już swoje waży i ma ponad 3 m-ce. Np. mój Tymo ma 3,5 m-ca i waży prawie 7,5 kg. Do 9 kg już niedaleko, chociaż teoretycznie 10 kg ważą roczniaki. Więc wszystko zalęzy od tempa wzrostu malucha. Zawsze można sprzedać na Allegro czy gdzieś indziej albo zostawić dla drugiego potomka. Ja w każdym razie bałam się inwestować w leżaczek do 9 kg i tak jak Tygrysek kupiłam synkowi bujaczek-leżaczek Fisher Price'a do 18 kg. Na razie jestem zadowolona, bo bezpiecznie buja się na nim nawet mój ciężarowiec Kuba, a na pewno ma już grubo powyżej 18 kg. Nie zmienia to faktu, że wybór Tmadzik jest świetny, bujaczek jest przesłodki.

Do góry