reklama
Rozwiązanie
słuchajcie szumiś się sprawdza idealnie. Byłyśmy ostatnio na spacerze i Mała coś mi tam marudziła, nie chciała spać a widać było, że spiąca. Szumisia miałam w torbie, włożyłam w wózka i zasnęła.. używam go tylko w takich kryzysowych sytuacjach, jak jest śpiąca anie chce spać, bo jest na powietrzu i tyle się dzieje i nie wie co ma zrobić. Wtedy szumek nas ratuje
Maluszka90
Początkująca w BB
Ja myślałam przymocować coś od drugiego miesiąca, taką zawieszkę którą można przypiąć do budki a jak siądziemy to coś z lusterkiem, szeleszczącego, żeby stymulowała zmysł dotyku
marcelka.dyz1507
Zaangażowana w BB
Zabawka do wózka to lepiej jak dziecko zacznie łapać siedzieć bo tak dla maluszka wiek do 2 miesięcy to tylko ozdobado wózka a słyszałam też o tym że przypisanie do budki zabawek może spowodować zeza
Maluszka90
Początkująca w BB
nie wiedziałam, nawet o tym nie pomyślałam, że coś takiego może się stać. Dobrze, że mówisz
karotka92
Zaciekawiona BB
Zeza?Zabawka do wózka to lepiej jak dziecko zacznie łapać siedzieć bo tak dla maluszka wiek do 2 miesięcy to tylko ozdobado wózka a słyszałam też o tym że przypisanie do budki zabawek może spowodować zeza
A to nie jest tak, ze one prawidłowo działają na zmysły, ćwiczą spostrzegawczość już od małego? Nie słyszałam o zezie?
KlaudynaD.
Początkująca w BB
nie, ja do wózka nic nie przypinam, nad łóżeczkiem mam karuzelę.
reklama
reklama
Ja jestem zdania, że dziecko na spacerze powinno skupić się na spacerze a nie na zabawce, bawić to się może w domu. W pogotowiu warto coś mieć, ale nie wieszalabym nic dziecku, a tym bardziej pałąka z kilkoma zabawkami. Maluch ma widzieć świat i uczyc sie go. Stymulowanie zabawkami jest dobre do pewnego momentu.