reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Za wysokie beta hcg?

Początek ciąży ginekolog mierzy od początku Twojego cyklu tzn od 8 więc tak wychodzi
zapewne u ginekologa bylas wczoraj lub dziś. Od dziś wkraczacie w 6 tydzień :)

reklama
Jestem naprawdę ciemna bo tego nie mogę zrozumieć
Biorąc pod uwagę fizjologię kobiety, za początek biologicznej ciąży uznaje się moment zapłodnienia komórki jajowej i zagnieżdżenia się blastocysty w błonie śluzowej macicy. Problem w tym, że większość pań nie jest w stanie precyzyjnie wskazać momentu owulacji, a tym bardziej implantacji (zagnieżdżenia) zarodka, ponieważ zwykle nie daje ona żadnych objawów.

Ze względu na te trudności lekarze korzystają z tzw. reguły Naegelego, zgodnie z którą rozwój ciąży tydzień po tygodniu rozpoczyna się w pierwszym dniu ostatniej miesiączki

Witajcie robiłam betę 05.01 5 tydzień i 5 dzień poziom 21 381mlU/ml i 07.01 6 tydzień 35 794 mlU/ml, jak powiedział lekarz wzrost książkowy w ciągu 48 h 67%. Martwi mnie natomiast tak wysoki poziom. Na usg zarodek z bijącym serduszkiem. Lekarz powiedział tyle, że wzrost piękny, zaśniadu nie widzi a poziom może świadczy o tym że miały być bliźniaki... Co myślicie o takich wartościach?

Do góry