reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za niskie tsh podczas starań

staraczka_22

Fanka BB :)
Hej dziewczyny, może mialyscie podobna sytuację. Ponad dwa miesiące brałam letrox 50 po skoku tsh do 5 i ładnie mi się to utrzymywalo na poziomie ok. 1,33 aż po tych dwóch miesiącach w kwietniu spadło do 0,078 i endo zalecila mi aby przejść na euthyrox 25 i biorę już ok 5-6 tygodni a tsh nadal niskie - 0,049. Wizytę mam dopiero w lipcu. Nie wiem, czy powinnam przestać całkowicie brać na jakiś czas czy pół tabletki, może mialyscie podobnie?

reklama
0,49 to zupełnie ok tsh zwłaszcza że w ciąży lubi rosnąć. Moje bywało nieoznaczalne momentami, ale endo mi zawsze powtarzała że lepiej niskie jak za wysokie. W pierwszej ciąży startowałam z tsh 1,6 a po 8 tyg było 2,6. Po poronieniu było 0,003 teraz jest powyżej 1 ale jadę na thyrozolu 2x5 od 3 m-cy. Ja bym została przy dawce którą masz do wizytę ewentualnie kontrolowała co 2-3 tyg.

0,49 to zupełnie ok tsh zwłaszcza że w ciąży lubi rosnąć. Moje bywało nieoznaczalne momentami, ale endo mi zawsze powtarzała że lepiej niskie jak za wysokie. W pierwszej ciąży startowałam z tsh 1,6 a po 8 tyg było 2,6. Po poronieniu było 0,003 teraz jest powyżej 1 ale jadę na thyrozolu 2x5 od 3 m-cy. Ja bym została przy dawce którą masz do wizytę ewentualnie kontrolowała co 2-3 tyg.
Nie 0,49 tylko 0,049😉

Ok no tak jak pisałam moje było w pewnym momencie 0,003 :/ i sobie urosło przy thyrozolu. Może musisz chwilkę poczekać. Albo skontaktuj się z endo tel jak masz możliwość żeby tylko o to zapytać.
Udało mi się dodzwonić i mam do czasu wizyty całkowicie odstawić euthyrox a wizyta 10 czerwca i zobaczymy, co dalej.

Dobrze ze odtawilas wynik 0.049 to bardzo niskie tsh. Nie wiem dlaczego Endo przy wyniku tak niskim kazała zejść zdawki zamiast odstawić i patrzeć jak sie tsh zachowuje. W ciąży lepiej nie mieć nadczynności bo euthyrix możesz w ciąży brać a thyrozol Nie bardzo

A ja z kolei nie rozumiem tego zbijania TSH to dziwnie niskich poziomów, skoro w ciąży norma jest od 2.5 dla pierwszego trymestru do 3 w kolejnych 🤷

reklama
Do góry