reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Za mały pęcherzyk ciążowy

aniolek254

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam mały problem, poroniłam już dwa razy i teraz jestem na początku 3ciej ciąży. Wczoraj byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 1,04cm a lekarza,, system,, określił wiek ciąży na 4tygodnie1dzien. Wg okresu powinien być 5tyg2dni, a patrząc na rozmiar pęcherzyka 1,04cm powinno na komputerze pokazać ponad 5tygodni a nie 4w1d. Jestem zaniepokojona i zastanawiam się co myslec

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Ja dziewczyny też już po porodzie. O budziłam się w porę z tym wpisem hihi gdzie moja córcia zaczyna już 8 tydzień hihi. Urodziłam 11.08 i uwierzcie poród miałam jak na filmach ledwo zdążyłam dojechać do szpitala, mało braljo i bym w aucie urodziła albo i w domu.
Gratulacje ❤ 🥂
Ja też późno dałam znać, że już maluszek jest na świecie, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć 🙆🏻‍♀️
Niech córcia rośnie zdrowo 😍
My już 18 tydzień ⏳
Chyba tylko obserwacji bo leczyć to chyba psychiatra 😆😅 co jak co wszyatko myje. Po 2 razy. A pamiętam że zjadlam surowe pieczarki przy 1 dziecku xD
Haha 😃 ja wszystko myje, tylko zastanawiałam się nad tym, że na nich jest ziemia a myje je gołą ręką, a ziemia może być skazona 😁 i taka miałam rozkmine 🤣
Ja porzadnie szoruje 😃 nawet skorupki jajek myje nim wbije je na patelnię 🤣
To ja po 9 miesiącach ciąży - - - > 😵
Przynajmniej jestem świadoma swojej choroby, więc nie jest tak źle 😃

reklama
Haha 😃 ja wszystko myje, tylko zastanawiałam się nad tym, że na nich jest ziemia a myje je gołą ręką, a ziemia może być skazona 😁 i taka miałam rozkmine 🤣
Ja porzadnie szoruje 😃 nawet skorupki jajek myje nim wbije je na patelnię 🤣
To ja po 9 miesiącach ciąży - - - > 😵
Przynajmniej jestem świadoma swojej choroby, więc nie jest tak źle 😃
Dostałam wyniki krwi i TSH nie ruszyło z miejsca do tego leukocyty PCT wskazuje na infekcje ale to zrozumiałe wychodzę z przeziebienia . Masakra ciekawe co gin powie dostane euthyrox w jeszcze większej dawce? :( stosuje się do zaleceń. 30 min na czczo .. powinnam czekać godzinę?

Dostałam wyniki krwi i TSH nie ruszyło z miejsca do tego leukocyty PCT wskazuje na infekcje ale to zrozumiałe wychodzę z przeziebienia . Masakra ciekawe co gin powie dostane euthyrox w jeszcze większej dawce? :( stosuje się do zaleceń. 30 min na czczo .. powinnam czekać godzinę?
Ojej 😔 Ja mam wodę i euthyrox przygotowany na stoliczku. Raz zażywam 30 min wcześniej, raz 1 godz a czasem i dłużej ;) wszystko zależy o której się przebudze do siusiania ;) Wyniki tarczycowe mam dobre, za to wczoraj robiłam mocz i mam liczne bakterie i PH 8😥 Dr kazał mi zrobic posiew i zażywać 3x2 tab Zuravitu. Nic mi nie dało picie soku z żurawiny 😣

Ojej 😔 Ja mam wodę i euthyrox przygotowany na stoliczku. Raz zażywam 30 min wcześniej, raz 1 godz a czasem i dłużej ;) wszystko zależy o której się przebudze do siusiania ;) Wyniki tarczycowe mam dobre, za to wczoraj robiłam mocz i mam liczne bakterie i PH 8😥 Dr kazał mi zrobic posiew i zażywać 3x2 tab Zuravitu. Nic mi nie dało picie soku z żurawiny 😣
No ja mam PH moczu 7 to tak ledwo ledwo. Ale nie martw się PH. Posiew wszyatko pokaze. Wczoraj wydawało mi się że mam białe płatki w moczu ale badanie wykazało brak białka 🤷‍♀️ ciekawe co mi powie . Dam znać jak będę po wizycie. Pewnie wyjde dopiero wieczorem.

No ja mam PH moczu 7 to tak ledwo ledwo. Ale nie martw się PH. Posiew wszyatko pokaze. Wczoraj wydawało mi się że mam białe płatki w moczu ale badanie wykazało brak białka 🤷‍♀️ ciekawe co mi powie . Dam znać jak będę po wizycie. Pewnie wyjde dopiero wieczorem.
Ja też długo miałam 7 i już wtedy gin się krzywił, że powinno być mniej 😔 To mi na złość dowalilo 8 😃 Jak oddawalam próbkę to już mi coś nie pasowało, bo były takie jakieś spienione 😳 wyglądały jak 🍺 😁
Koniecznie daj znać co i jak 🙏 trzymam 👍🏻❤️

Ja też długo miałam 7 i już wtedy gin się krzywił, że powinno być mniej 😔 To mi na złość dowalilo 8 😃 Jak oddawalam próbkę to już mi coś nie pasowało, bo były takie jakieś spienione 😳 wyglądały jak 🍺 😁
Koniecznie daj znać co i jak 🙏 trzymam 👍🏻
Morfologia mowil ze ok. Euthyrox podbił do 75. Dostalam L4 ^^ posprawdzal szyjke i zmierzył córcie. Ruszała się pięknie 😍 nie dała sobie zrobić zdjęcia bo się zakryła. Ale wszystko ok :D

Ja każda wizytę w toalecie nie stresuje czy znów nie zobaczę,, brązowego śluzu,, 2 razy właśnie tylko taki objaw miałam i szłam skontrolować ten śluz i słyszałam,, serduszko przestało bić, dziecko się nie rusza,, wiem że brzmi to strasznie ale dobrze mieć kogoś kto wie co przechodzę, bo w domu tylko słyszę,, przestań się martwić, nie myśl o tym,, ale łatwo się mówi komuś kto nigdy takiego czegoś nie przeżył :( ja jestem teraz strasznie drazliwa, ciągle chce mi się płakać, chciałabym usnac i obudzić się w 12stym tygodniu kiedy już będzie bezpiecznie.
Ja do 3 miesiaca trzeslam się jak szlam do toalety by znów krwi noe zobaczyc....a teraz bobo ma prawie miesiąc....nie mysl ...o tym...mysl pozytywnie..pozytywnym mysleniem przyciagamy dobre rzeczy...❤

Morfologia mowil ze ok. Euthyrox podbił do 75. Dostalam L4 ^^ posprawdzal szyjke i zmierzył córcie. Ruszała się pięknie 😍 nie dała sobie zrobić zdjęcia bo się zakryła. Ale wszystko ok :D
Super!! 😍 Bardzo się cieszę, tak trzymać 👍🏻 Coraz bliżej 🤱🏻 Twoja malutka jest taka jak mój gagatek 😁 Na początku odwrócony byl pupka do głowicy, czyli buźka do moich narządów. Teraz już jest główka w dół, ale ciągle trzyma rączki przed buźka i nie chce się pokazać 😁
Wstydniś czy co 😁
Ciesze się dobrymi wiadomościami ❤️

Super!! 😍 Bardzo się cieszę, tak trzymać 👍🏻 Coraz bliżej 🤱🏻 Twoja malutka jest taka jak mój gagatek 😁 Na początku odwrócony byl pupka do głowicy, czyli buźka do moich narządów. Teraz już jest główka w dół, ale ciągle trzyma rączki przed buźka i nie chce się pokazać 😁
Wstydniś czy co 😁
Ciesze się dobrymi wiadomościami ❤️
Dziewczyny Byłam dzisiaj na wizycie u innego lekarza bo mój lekarz przez tego koronawirusa zamknął gabinet A miałam mieć badanie połówkowe. Poszłam więc do innego lekarza bada mnie bardzo długo i z małą wszystko w porządku ale najgorsze jest to że powiedział że mięśniak ma styczność z łożyskiem gdzie wcześniej wszystkie badania wychodziło że niby nie ma styczności i nastraszył mnie trochę że nie wolno mi dźwigać nosić stresować się i seks też tylko albo bardzo delikatnie albo najlepiej wcale. Jak się zapytałam Go Co może powodować ten mięśniak to powiedział że odklejanie się krwotok a nawet obumarcie dodał No sorry że to mówię ale tak jest. Ja wiem że dla lekarzy to wszystko jest takie normalne ale z tym obumarcie to niepotrzebnie mi powiedział bo sobie teraz nabiłam do głowy i będę o tym ciągle myśleć.

reklama
Dziewczyny Byłam dzisiaj na wizycie u innego lekarza bo mój lekarz przez tego koronawirusa zamknął gabinet A miałam mieć badanie połówkowe. Poszłam więc do innego lekarza bada mnie bardzo długo i z małą wszystko w porządku ale najgorsze jest to że powiedział że mięśniak ma styczność z łożyskiem gdzie wcześniej wszystkie badania wychodziło że niby nie ma styczności i nastraszył mnie trochę że nie wolno mi dźwigać nosić stresować się i seks też tylko albo bardzo delikatnie albo najlepiej wcale. Jak się zapytałam Go Co może powodować ten mięśniak to powiedział że odklejanie się krwotok a nawet obumarcie dodał No sorry że to mówię ale tak jest. Ja wiem że dla lekarzy to wszystko jest takie normalne ale z tym obumarcie to niepotrzebnie mi powiedział bo sobie teraz nabiłam do głowy i będę o tym ciągle myśleć.
Kochana ja bym postarała się o jeszcze jedna konsultacje. Mialam mieć połówkowe 27 ale domyślam się że wizyta zostanie odwołana. O czym jeszcze nie wiem. No to sie nie przemeczaj i nie stresuj :) trzymam kciuki:* bedzie dobrze :)

Do góry