reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za mały pęcherzyk ciążowy

aniolek254

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam mały problem, poroniłam już dwa razy i teraz jestem na początku 3ciej ciąży. Wczoraj byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 1,04cm a lekarza,, system,, określił wiek ciąży na 4tygodnie1dzien. Wg okresu powinien być 5tyg2dni, a patrząc na rozmiar pęcherzyka 1,04cm powinno na komputerze pokazać ponad 5tygodni a nie 4w1d. Jestem zaniepokojona i zastanawiam się co myslec

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Ja dziewczyny też już po porodzie. O budziłam się w porę z tym wpisem hihi gdzie moja córcia zaczyna już 8 tydzień hihi. Urodziłam 11.08 i uwierzcie poród miałam jak na filmach ledwo zdążyłam dojechać do szpitala, mało braljo i bym w aucie urodziła albo i w domu.
Gratulacje ❤ 🥂
Ja też późno dałam znać, że już maluszek jest na świecie, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć 🙆🏻‍♀️
Niech córcia rośnie zdrowo 😍
My już 18 tydzień ⏳
Chyba tylko obserwacji bo leczyć to chyba psychiatra 😆😅 co jak co wszyatko myje. Po 2 razy. A pamiętam że zjadlam surowe pieczarki przy 1 dziecku xD
Haha 😃 ja wszystko myje, tylko zastanawiałam się nad tym, że na nich jest ziemia a myje je gołą ręką, a ziemia może być skazona 😁 i taka miałam rozkmine 🤣
Ja porzadnie szoruje 😃 nawet skorupki jajek myje nim wbije je na patelnię 🤣
To ja po 9 miesiącach ciąży - - - > 😵
Przynajmniej jestem świadoma swojej choroby, więc nie jest tak źle 😃

reklama
Haha 😃 ja wszystko myje, tylko zastanawiałam się nad tym, że na nich jest ziemia a myje je gołą ręką, a ziemia może być skazona 😁 i taka miałam rozkmine 🤣
Ja porzadnie szoruje 😃 nawet skorupki jajek myje nim wbije je na patelnię 🤣
To ja po 9 miesiącach ciąży - - - > 😵
Przynajmniej jestem świadoma swojej choroby, więc nie jest tak źle 😃
Dostałam wyniki krwi i TSH nie ruszyło z miejsca do tego leukocyty PCT wskazuje na infekcje ale to zrozumiałe wychodzę z przeziebienia . Masakra ciekawe co gin powie dostane euthyrox w jeszcze większej dawce? :( stosuje się do zaleceń. 30 min na czczo .. powinnam czekać godzinę?

Dostałam wyniki krwi i TSH nie ruszyło z miejsca do tego leukocyty PCT wskazuje na infekcje ale to zrozumiałe wychodzę z przeziebienia . Masakra ciekawe co gin powie dostane euthyrox w jeszcze większej dawce? :( stosuje się do zaleceń. 30 min na czczo .. powinnam czekać godzinę?
Ojej 😔 Ja mam wodę i euthyrox przygotowany na stoliczku. Raz zażywam 30 min wcześniej, raz 1 godz a czasem i dłużej ;) wszystko zależy o której się przebudze do siusiania ;) Wyniki tarczycowe mam dobre, za to wczoraj robiłam mocz i mam liczne bakterie i PH 8😥 Dr kazał mi zrobic posiew i zażywać 3x2 tab Zuravitu. Nic mi nie dało picie soku z żurawiny 😣

Ojej 😔 Ja mam wodę i euthyrox przygotowany na stoliczku. Raz zażywam 30 min wcześniej, raz 1 godz a czasem i dłużej ;) wszystko zależy o której się przebudze do siusiania ;) Wyniki tarczycowe mam dobre, za to wczoraj robiłam mocz i mam liczne bakterie i PH 8😥 Dr kazał mi zrobic posiew i zażywać 3x2 tab Zuravitu. Nic mi nie dało picie soku z żurawiny 😣
No ja mam PH moczu 7 to tak ledwo ledwo. Ale nie martw się PH. Posiew wszyatko pokaze. Wczoraj wydawało mi się że mam białe płatki w moczu ale badanie wykazało brak białka 🤷‍♀️ ciekawe co mi powie . Dam znać jak będę po wizycie. Pewnie wyjde dopiero wieczorem.

No ja mam PH moczu 7 to tak ledwo ledwo. Ale nie martw się PH. Posiew wszyatko pokaze. Wczoraj wydawało mi się że mam białe płatki w moczu ale badanie wykazało brak białka 🤷‍♀️ ciekawe co mi powie . Dam znać jak będę po wizycie. Pewnie wyjde dopiero wieczorem.
Ja też długo miałam 7 i już wtedy gin się krzywił, że powinno być mniej 😔 To mi na złość dowalilo 8 😃 Jak oddawalam próbkę to już mi coś nie pasowało, bo były takie jakieś spienione 😳 wyglądały jak 🍺 😁
Koniecznie daj znać co i jak 🙏 trzymam 👍🏻❤️

Ja też długo miałam 7 i już wtedy gin się krzywił, że powinno być mniej 😔 To mi na złość dowalilo 8 😃 Jak oddawalam próbkę to już mi coś nie pasowało, bo były takie jakieś spienione 😳 wyglądały jak 🍺 😁
Koniecznie daj znać co i jak 🙏 trzymam 👍🏻
Morfologia mowil ze ok. Euthyrox podbił do 75. Dostalam L4 ^^ posprawdzal szyjke i zmierzył córcie. Ruszała się pięknie 😍 nie dała sobie zrobić zdjęcia bo się zakryła. Ale wszystko ok :D

Ja każda wizytę w toalecie nie stresuje czy znów nie zobaczę,, brązowego śluzu,, 2 razy właśnie tylko taki objaw miałam i szłam skontrolować ten śluz i słyszałam,, serduszko przestało bić, dziecko się nie rusza,, wiem że brzmi to strasznie ale dobrze mieć kogoś kto wie co przechodzę, bo w domu tylko słyszę,, przestań się martwić, nie myśl o tym,, ale łatwo się mówi komuś kto nigdy takiego czegoś nie przeżył :( ja jestem teraz strasznie drazliwa, ciągle chce mi się płakać, chciałabym usnac i obudzić się w 12stym tygodniu kiedy już będzie bezpiecznie.
Ja do 3 miesiaca trzeslam się jak szlam do toalety by znów krwi noe zobaczyc....a teraz bobo ma prawie miesiąc....nie mysl ...o tym...mysl pozytywnie..pozytywnym mysleniem przyciagamy dobre rzeczy...❤

Morfologia mowil ze ok. Euthyrox podbił do 75. Dostalam L4 ^^ posprawdzal szyjke i zmierzył córcie. Ruszała się pięknie 😍 nie dała sobie zrobić zdjęcia bo się zakryła. Ale wszystko ok :D
Super!! 😍 Bardzo się cieszę, tak trzymać 👍🏻 Coraz bliżej 🤱🏻 Twoja malutka jest taka jak mój gagatek 😁 Na początku odwrócony byl pupka do głowicy, czyli buźka do moich narządów. Teraz już jest główka w dół, ale ciągle trzyma rączki przed buźka i nie chce się pokazać 😁
Wstydniś czy co 😁
Ciesze się dobrymi wiadomościami ❤️

Super!! 😍 Bardzo się cieszę, tak trzymać 👍🏻 Coraz bliżej 🤱🏻 Twoja malutka jest taka jak mój gagatek 😁 Na początku odwrócony byl pupka do głowicy, czyli buźka do moich narządów. Teraz już jest główka w dół, ale ciągle trzyma rączki przed buźka i nie chce się pokazać 😁
Wstydniś czy co 😁
Ciesze się dobrymi wiadomościami ❤️
Dziewczyny Byłam dzisiaj na wizycie u innego lekarza bo mój lekarz przez tego koronawirusa zamknął gabinet A miałam mieć badanie połówkowe. Poszłam więc do innego lekarza bada mnie bardzo długo i z małą wszystko w porządku ale najgorsze jest to że powiedział że mięśniak ma styczność z łożyskiem gdzie wcześniej wszystkie badania wychodziło że niby nie ma styczności i nastraszył mnie trochę że nie wolno mi dźwigać nosić stresować się i seks też tylko albo bardzo delikatnie albo najlepiej wcale. Jak się zapytałam Go Co może powodować ten mięśniak to powiedział że odklejanie się krwotok a nawet obumarcie dodał No sorry że to mówię ale tak jest. Ja wiem że dla lekarzy to wszystko jest takie normalne ale z tym obumarcie to niepotrzebnie mi powiedział bo sobie teraz nabiłam do głowy i będę o tym ciągle myśleć.

reklama
Dziewczyny Byłam dzisiaj na wizycie u innego lekarza bo mój lekarz przez tego koronawirusa zamknął gabinet A miałam mieć badanie połówkowe. Poszłam więc do innego lekarza bada mnie bardzo długo i z małą wszystko w porządku ale najgorsze jest to że powiedział że mięśniak ma styczność z łożyskiem gdzie wcześniej wszystkie badania wychodziło że niby nie ma styczności i nastraszył mnie trochę że nie wolno mi dźwigać nosić stresować się i seks też tylko albo bardzo delikatnie albo najlepiej wcale. Jak się zapytałam Go Co może powodować ten mięśniak to powiedział że odklejanie się krwotok a nawet obumarcie dodał No sorry że to mówię ale tak jest. Ja wiem że dla lekarzy to wszystko jest takie normalne ale z tym obumarcie to niepotrzebnie mi powiedział bo sobie teraz nabiłam do głowy i będę o tym ciągle myśleć.
Kochana ja bym postarała się o jeszcze jedna konsultacje. Mialam mieć połówkowe 27 ale domyślam się że wizyta zostanie odwołana. O czym jeszcze nie wiem. No to sie nie przemeczaj i nie stresuj :) trzymam kciuki:* bedzie dobrze :)

Do góry