reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Za mały pęcherzyk ciążowy

aniolek254

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam mały problem, poroniłam już dwa razy i teraz jestem na początku 3ciej ciąży. Wczoraj byłam u lekarza i pęcherzyk ciążowy ma 1,04cm a lekarza,, system,, określił wiek ciąży na 4tygodnie1dzien. Wg okresu powinien być 5tyg2dni, a patrząc na rozmiar pęcherzyka 1,04cm powinno na komputerze pokazać ponad 5tygodni a nie 4w1d. Jestem zaniepokojona i zastanawiam się co myslec

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Ja dziewczyny też już po porodzie. O budziłam się w porę z tym wpisem hihi gdzie moja córcia zaczyna już 8 tydzień hihi. Urodziłam 11.08 i uwierzcie poród miałam jak na filmach ledwo zdążyłam dojechać do szpitala, mało braljo i bym w aucie urodziła albo i w domu.
Gratulacje ❤ 🥂
Ja też późno dałam znać, że już maluszek jest na świecie, bo nie wiedziałam w co ręce włożyć 🙆🏻‍♀️
Niech córcia rośnie zdrowo 😍
My już 18 tydzień ⏳
Ja poczułam małego ok 18 tc. Były dni, że czułam go mocniej a czasem słabiej. Zdarzalo się, że były dni "ciszy", bardzo mnie to martwiło, ale na forum dziewczyny pisaly, że do 28 tc tak może być i tak dotrwalam do 25 tc 😊 Od soboty mialam taka imprezę w brzuchu, że aż miałam łzy w oczach (w tym czasie też odstawilam duphatson i zmniejszyłam dawkę nospy, więc nie wiem czy to taki zbieg okoliczności🤔). Czytałam, że w tym okresie dzidziuś może spać nawet 20 godz. Z mężem smialam się, że nasz to raczej to śpi 4 godz.a tak to cały czas szalal 😃 I też się zastanawiam, czy tak ma być, bo nie mam np.10 ruchów na godzinę, tylko on cały czas szaleje 🤔
Za to od wczoraj wieczorem, przez noc ciiiszaaa (a zawsze był aktywny w tym czasie, już myślałam, że ma już swój rytm dnia) i wstałam zalana potem, bo długo go nie czułam, ale po śniadaniu się "uaktywnil" 😁 Za 5 dni mam wizytę u gina, skreślam już dni w kalendarzu, bo mam całą kartę z pytaniami ☝
Nie martw się 🌷 moze maluszek jest małym śpioszkiem? 😴
Jeszcze zapomniałam dodać, że w tym okresie czułam małego jak leżałam. Nigdy jak siedziałam, czy stalam. Pytałam o to lekarza, czy to normalne, powiedział, że wtedy rozluźnia się macica i lepiej czuć ruchy dziecka w tym czasie. Teraz to czuję w każdej pozycji 😊 Nawet jak idę na spacer, gdzie ponoć spokojny marsz usypia maleństwo, to on mnie cały czas kopie 🙈
Uwielbiam te Twoje posty ^^ no wcześnie dosc i dzidzia mala. Lekarz mówił że ładnie rośnie tylkopamietasz ze na USG cisza, jeszcze sie przeziebilam to dopiero kosmos. Musialam usłyszeć zeby sie nie martwić.
Lepiej usłyszeć od drugiej mamy niz od kogoś innego ❤😉

reklama
Ratunku, :( po paru dniach nie czuje małej wiem że jest jeszcze wcześnie ale jak to możliwe że przedtem czułam jak się wieści A teraz Nie? Czy sobie wmawiam ? Tydzien temu byłam u lekarza i mówił że wszystko wporzadku, troche swiruje ze brzuch mi nie rośnie :(
kochana a myslalas moze nad zakupem detektora tętna dzidziusia? nie sa to wielkie koszta a ogromny spokoj przyszlej mamy. Sama mam i uzywam choc ja mimo ze juz polowa ciazy konkretnych ruchow jeszcze nie poczulam (pani doktor mowi, ze mam czekac, lozysko na przedniej sscianie, pierwsza ciaza a dzidzius ma jeszcze duzo miejsca). Skonsultowalam zakup z moja gin i ona uwaza, ze uzywanie dopplera to mniejsze zlo niz stres jaki zapewniamy dziecku naszym strachem, zwlaszcza, ze teraz juz czuje kazda nasza emocje. A im dalej w ciaze, tym bardziej bedziemy sie denerwowac bo dzidzius czasem przysnie i po co wpadac w panike od razu gdy samemu mozna sie troszke uspokoic :)

Uwielbiam te Twoje posty ^^ no wcześnie dosc i dzidzia mala. Lekarz mówił że ładnie rośnie tylkopamietasz ze na USG cisza, jeszcze sie przeziebilam to dopiero kosmos. Musialam usłyszeć zeby sie nie martwić.
Lepiej usłyszeć od drugiej mamy niz od kogoś innego ❤😉
Dziekuje 🌷
Ja też wolę usłyszeć doświadczenia innych mam 😍 musimy trzymać się razem 💪
Uwierz mi, że ja jestem wielka histeryczka 🙈 Np.wczoraj jak wstałam poczułam mokro, wydzielina wodna a nie śluzowata. Już przeżywam, że sączą mi się wody,wiec kupiłam papierki do sprawdzania 😁

kochana a myslalas moze nad zakupem detektora tętna dzidziusia? nie sa to wielkie koszta a ogromny spokoj przyszlej mamy. Sama mam i uzywam choc ja mimo ze juz polowa ciazy konkretnych ruchow jeszcze nie poczulam (pani doktor mowi, ze mam czekac, lozysko na przedniej sscianie, pierwsza ciaza a dzidzius ma jeszcze duzo miejsca). Skonsultowalam zakup z moja gin i ona uwaza, ze uzywanie dopplera to mniejsze zlo niz stres jaki zapewniamy dziecku naszym strachem, zwlaszcza, ze teraz juz czuje kazda nasza emocje. A im dalej w ciaze, tym bardziej bedziemy sie denerwowac bo dzidzius czasem przysnie i po co wpadac w panike od razu gdy samemu mozna sie troszke uspokoic :)
Mam coś takiego ale ostatnio sie nie sprawdziło. Muszę poszukać. Moj pewnie by zdradził. Ja zaś slyszalam ze Doppler to nie jest dobry pomysl

Jak tam u Ciebie ? Duża dzidzia? Masz już imie dla maluszka?
A dziękuję 🌷 rośniemy 😁 dzidzia chyba duża jak na początek 26 tc, bo 951 g 🙈 Imię wybrane 😁 będzie Olafek 😍
Dr na wizycie rozwial moje wątpliwości, szyjka zamknięta, długość 42, więc nie ma mowy, że sączą się wody 👍🏻 Za to mam inny problem, zaproponowal szczepienie na krztusiec. Po pierwsze boje się jak cholera a po drugie lek.rodzinny nie podejmie się tego szczepienia i odsyła mnie spowrotem do gina 😳 i już mam mętlik w głowie 🙄 Jak u Was? Zastanawiałas się nad szczepieniami? Mówił coś Twój dr? Szczepilas się przeciwko grypie?

A dziękuję 🌷 rośniemy 😁 dzidzia chyba duża jak na początek 26 tc, bo 951 g 🙈 Imię wybrane 😁 będzie Olafek 😍
Dr na wizycie rozwial moje wątpliwości, szyjka zamknięta, długość 42, więc nie ma mowy, że sączą się wody 👍🏻 Za to mam inny problem, zaproponowal szczepienie na krztusiec. Po pierwsze boje się jak cholera a po drugie lek.rodzinny nie podejmie się tego szczepienia i odsyła mnie spowrotem do gina 😳 i już mam mętlik w głowie 🙄 Jak u Was? Zastanawiałas się nad szczepieniami? Mówił coś Twój dr? Szczepilas się przeciwko grypie?
Same dobre wieści ^^ ja właśnie wychodzę z kolejnego przeziebienia . Gin nic nie mówił na temat szczepienia widocznie nie widzi potrzeby ale słyszałam że kobiety się szczepia w czasie ciazy. a to jestes chora czy panuje krztusiec czy jak? Dlaczego zaproponowal szczepienie?

Same dobre wieści ^^ ja właśnie wychodzę z kolejnego przeziebienia . Gin nic nie mówił na temat szczepienia widocznie nie widzi potrzeby ale słyszałam że kobiety się szczepia w czasie ciazy. a to jestes chora czy panuje krztusiec czy jak? Dlaczego zaproponowal szczepienie?
Ojej 😔 a co stosujesz na przeziębienie?
Mój dr to chyba jest taki przewrazliwiony i dlatego od razu proponował szczepienie na grype (ale nie skorzystałam, bałam się, nigdy się na nią nie szczepilam, słyszy się, że tyle jest różnych mutacji itd.) i mówił, że w późniejszym etapie na krztusiec i teraz jest właśnie ten czas 🙄 Napisałam do niego SMS, bo ma pocztę i zobaczymy jak to będzie 🤷‍♀️
Ja się modlę byle do kwietnia 🙏 może wtedy skończy się ta epidemia grypy itd 😔

reklama
Ojej 😔 a co stosujesz na przeziębienie?
Mój dr to chyba jest taki przewrazliwiony i dlatego od razu proponował szczepienie na grype (ale nie skorzystałam, bałam się, nigdy się na nią nie szczepilam, słyszy się, że tyle jest różnych mutacji itd.) i mówił, że w późniejszym etapie na krztusiec i teraz jest właśnie ten czas 🙄 Napisałam do niego SMS, bo ma pocztę i zobaczymy jak to będzie 🤷‍♀️
Ja się modlę byle do kwietnia 🙏 może wtedy skończy się ta epidemia grypy itd 😔
Mi internista tez proponował ale nie czuje potrzeby sie szczepic. A same stare sposoby mocze nogi w gorącej wodzie, płucze gardło woda z solą ale najlepiej mi pomaga mleko z czosnkiem, maslem i miodem. No najgorszy to był kaszel. Bylam u lekarza ale przepisał mi jakieś same niedozwolone w ciazy leki i nie pomógł mi za bardzo. Na szczęście już mi lepiej A pije jeszcze herbatkę z miodem i cytryną litrami wręcz ^^ :D

Do góry