reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wynik beta HCG - 5.0

Nona93

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny!
Bardzo proszę Was o poradę, może któraś miała podobna sytuację. Ostatnią miesiączkę miałam 28.09. Cykle mam 32-33 dniowe. Od dłuższego czasu obserwuję szyjkę macicy oraz śluz (bez mierzenia temperatury) i zauważyłam, że prawdopodobnie opóźniła mi się owulacja o kilka dni (szczyt objawów płodnosci był ok. 18-20.10). Ponieważ nie dostałam nadal miesiączki (36 dc) wykonałam test z krwi beta HCG. Odebrałam wynik i jest on równy 5.0. Trochę zgłupiałam, bo poniżej przedstawiam podane na wyniku normy laboratoryjne:
Kobiety niebędące w ciąży =<1
3 tydzień 5.8-71.2 mlU/ml
... (dalszych nie piszę, bo te wartości są jeszcze wyższe).
Czy może oznaczać to, że jest ciąża, ale wcześnie zrobiłam test i stad taki wynik? Z drugiej strony nie łapie się on nawet w granicach normy dla 3 tygodnia...
w poniedziałek mam wizytę u lekarki i powtórzę badanie, ale nie ukrywam, że stresuję się i nie wiem co myśleć :(

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, jednak wydarzyło się najgorsze. Wczoraj po południu dostałam silnego krwawienia, pojechałam do szpitala. Pani doktor zobaczyła ze jest ciąża, ale zagnieżdżona w bliźnie po cięciu cesarskim. Nie wiem jak nie zauważył tego Pan doktor... zwłaszcza, ze beta wynosiła 9850. Dostałam lek na wstrzymanie krwawienia, bo dosłownie lało się ze mnie i nie mogli tego opanować. Lek nie pomógł, wiec szybko zabrano mnie na zabieg łyżeczkowania, bo bali się ze pęknie mi macica. Dziecko zagnieżdżone w bliźnie, rosnąc uszkadzalo... fizycznie już czuje się dobrze, ale psychicznie bardzo zle...

reklama
Do góry