reklama
Kitsune
Moderator
Dzisiaj zaczęłam krwawić. Byłam pewna, że to koniec. Pojechałam na IP, ale okazuje się że kropek póki co mocno się trzyma Tętno 130/min więc generalnie USG jest super. Puścili mnie do domu. Zrobiłam też rano betę, czekam na wynik. Ale myślę, że nic się w tym temacie nie zmieniło@Kitsune i jak twoja sytuacja? Zrobisz jakiś update?
Agnes4312
Moderator
Co za historia! A wiadomo z jakiego powodu było krwawienie? Krwawisz nadal?Dzisiaj zaczęłam krwawić. Byłam pewna, że to koniec. Pojechałam na IP, ale okazuje się że kropek póki co mocno się trzyma Tętno 130/min więc generalnie USG jest super. Puścili mnie do domu. Zrobiłam też rano betę, czekam na wynik. Ale myślę, że nic się w tym temacie nie zmieniło
Masz już wyniki bety?
Kitsune
Moderator
Lekarka stwierdziła, że to nie krwawienie tylko plamienie (było tego naprawdę dużo, więc ja to wzięłam za krwawienie). Jeszcze troszkę leci, ale jest zdecydowanie lepiej niż wczoraj. Podobno od luteiny mogło to być, albo od zbyt dużego wysiłku bo przedwczoraj musiałam posprzątać pół mieszkania przed przyjazdem właścicieli Więc mam zakaz sprzątania i noszenia. I generalnie lekarka stwierdziła, że mam wszystkie możliwe predyspozycje do poronienia także obojętnie jak będę o siebie dbała to i tak duża szansa że niedługo będzie po ciąży.Co za historia! A wiadomo z jakiego powodu było krwawienie? Krwawisz nadal?
Masz już wyniki bety?
Niestety ciągle czekam na wynik bety.
Kitsune
Moderator
Krwawienie mocno je zwiększa, poprzednie poronienia też no i w moim przypadku również ta nieszczęsna beta. Chyba też nadwaga zwiększa prawdopodobieństwo. Ja mam wszystkieJeżu, ja to ciągle się zastanawiam, co to te "predyspozycje do poronienia" i jak niby oni to widzą... bo też tak słyszałam w ciąży.
Lady Loka
Fanka BB :)
ja mam nadwagę i w ciązy plamilam i krwawiłam, tylko poronień na koncie nie mam. Dla mnie mówienie kobiecie o jakichś predyspozycjach do poronienia to absurd.Krwawienie mocno je zwiększa, poprzednie poronienia też no i w moim przypadku również ta nieszczęsna beta. Chyba też nadwaga zwiększa prawdopodobieństwo. Ja mam wszystkie
Cherry_Tomato
Fanka BB :)
Czyli z usg wszystko rozwija się totalnie terminowo, a beta robi sobie żarty? To jest bardzo ciekawe Znalazłaś kogoś z podobna sytuacja? Albo lekarza mieli już taki przypadek? Co w ogóle sugerują medycy? Trzymam kciuki za dalszy, pomyślny rozwój!Mam wynik bety. 5893,2 nieznaczny wzrost. Ale wzrost!
reklama
Kitsune
Moderator
Tak. Bąbel w środę miał 4,9mm a wczoraj już 8,2. Wszystko rozwija się prawidłowo według USG na tym etapie. Kosmówka też się nie odkleja. Rozmawiałam już z 5 lekarzami, żaden nie wie co może być przyczyną. Żaden z nich nie spotkał się z taką sytuacją. Raczej większość z nich spisuje tą ciążę na straty, aczkolwiek ze względu na to że to pierwszy taki przypadek, no i to że mimo wszystko USG wygląda prawidłowo, to na 100% też nie mogą nic wyrokować. Dziękuję Jestem przygotowana na każdy scenariuszCzyli z usg wszystko rozwija się totalnie terminowo, a beta robi sobie żarty? To jest bardzo ciekawe Znalazłaś kogoś z podobna sytuacja? Albo lekarza mieli już taki przypadek? Co w ogóle sugerują medycy? Trzymam kciuki za dalszy, pomyślny rozwój!
Podziel się: