lanjaa
Aga mama Julii
Za to moja pani doktor powiedziała, że dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową ok. 6 miesiąca i że moja troche za szybko przybrała:-(, ale według siatki centylowej jest dokładnie na środku
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u nas 4 m-ce
waga 7,700
wzrost 70cm
ur: 3080gram, 56cm...
chyba jest jakims grubasem przy waszych
i pani doktor powiedziala, ze za malo wazy bo w 3 mies powinien podwoic wage a zrobil to w 4 mies. I kazala dokarmiac kaszkami... Nie lubie pani doktor! I na razie nie dokarmiam. Czesciej karmie.
dziwna ta pani doktor, moja podwoiła wagę w 4 miesiące, a nie w trzy i nikt nic nie wspomniał o dokarmianiu, wszystko prawidłowo, porównaj sobie siatkę centylową, czy równo idzie
Za to moja pani doktor powiedziała, że dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową ok. 6 miesiąca i że moja troche za szybko przybrała:-(, ale według siatki centylowej jest dokładnie na środku
Spokojnie- u nas waga urodzeniowa była 3370 a teraz(3m-ce i 2 tyg) 5160To moje dziecko przy Waszych zabiedzone
Marcelina Alicja
3msc i 18 dni
waga: 5400 było 2760
wzrost: 62 było 53
też trochę dokarmiam bo rodzinka panikuje że za mało przybiera... no ale cyc przede wszystkim
i pani doktor powiedziala, ze za malo wazy bo w 3 mies powinien podwoic wage a zrobil to w 4 mies. I kazala dokarmiac kaszkami...
Za to moja pani doktor powiedziała, że dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową ok. 6 miesiąca i że moja troche za szybko przybrała:-(
My jesteśmy na 3 centylu i też wszystko okMy jestesmy powyzej 97 centyla, ale idziemy rowno caly czas i tez jest ponoc ok ;-)
Hehe, niele. Aż muszę swoją córę zmierzyć. Tzn stópkę. Na długość u nas mierzy pielęgniarka przy szczepieniu. Mierzy tak jakby etapami- bo dziecka nie wolno prostować na siłę.zmierzyłam Julka dzisiaj sama z wszystkimi wypukłościami i wyszło mi....72.....a stópki?? mierzycie dzieciaczkom stópki??? bo mój ma 10 cm od piętki do końca dużego paluszka.....Roczne dzieci mają podobno około 12-13 ....yyyyyyyyyy
zmierzyłam Julka dzisiaj sama z wszystkimi wypukłościami i wyszło mi....72.....a stópki?? mierzycie dzieciaczkom stópki??? bo mój ma 10 cm od piętki do końca dużego paluszka.....Roczne dzieci mają podobno około 12-13 ....yyyyyyyyyy