reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wzrost i waga naszych pociech !!

Za to moja pani doktor powiedziała, że dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową ok. 6 miesiąca i że moja troche za szybko przybrała:-(, ale według siatki centylowej jest dokładnie na środku:laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
u nas 4 m-ce
waga 7,700
wzrost 70cm

ur: 3080gram, 56cm...

chyba jest jakims grubasem przy waszych:)

Oj do grubasa to mu sporo brakuje, uwierz mi ;-) Mam takiego tluscioszka w domu wiec wiem :-) Do tego stopnia, ze pielegniarka zapisala nas na swego rodzaju kurs/szkolenie dla rodzicow o BMI powyzej 30 i dzieci ze sklonnosciami do tycia... Zaczynamy jak tylko skonczy 6 miesiecy...

i pani doktor powiedziala, ze za malo wazy bo w 3 mies powinien podwoic wage a zrobil to w 4 mies. I kazala dokarmiac kaszkami... Nie lubie pani doktor! I na razie nie dokarmiam. Czesciej karmie.
dziwna ta pani doktor, moja podwoiła wagę w 4 miesiące, a nie w trzy i nikt nic nie wspomniał o dokarmianiu, wszystko prawidłowo, porównaj sobie siatkę centylową, czy równo idzie

Dziwna pani doktor. Przeciez dziecko powinno podwoic swoja wage w 6 miesiacu a potroic na roczek. Jesli podwoil w 4 miesiace to nalezy sie cieszyc, ze ladnie idzie a nie marudzic, ze za wolno.

Za to moja pani doktor powiedziała, że dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową ok. 6 miesiąca i że moja troche za szybko przybrała:-(, ale według siatki centylowej jest dokładnie na środku:laugh2:

Dokladnie, kolo 6 miesiaca. Nas pocieszaja, ze dopoki idzie swoja krzywa to jest ok. My jestesmy powyzej 97 centyla, ale idziemy rowno caly czas i tez jest ponoc ok ;-)

my bylismy sie dzisiaj poważyć i pomierzyc i tak....:

4 miesiace i 12 dni :
waga 6780 kg
wzrost :62 cm
(urodzeniowe : 3346 i 54 cm )

ale coś mi sie wydaje,że więcej bo po ciuchach widzę.Używamy ciuszków 6-9 miesięcy bo 3-6 wyrósł ze dwa tyg temu.....Spróbuje Go jeszcze po kąpieli w domu zmierzyć.
od czubka głowy do pięt( tak jakby stał normalnie)Czy w PL też dzieci są tak mierzone???
Julkowi ważenie się nie spodobało i siknął pani położnej prosto w twarz;:baffled::rofl2::rofl2::rofl2:
powiedziała,żebym sie nie przejmowała.hehe ,że do tego jest przyzwyczajona...;)
Ale jak wycelował skubany mój kochany;P

To moje dziecko przy Waszych zabiedzone:p

Marcelina Alicja

3msc i 18 dni
waga: 5400 było 2760
wzrost: 62 było 53

też trochę dokarmiam bo rodzinka panikuje że za mało przybiera... no ale cyc przede wszystkim

To moje dziecko przy Waszych zabiedzone:p

Marcelina Alicja

3msc i 18 dni
waga: 5400 było 2760
wzrost: 62 było 53

też trochę dokarmiam bo rodzinka panikuje że za mało przybiera... no ale cyc przede wszystkim
Spokojnie- u nas waga urodzeniowa była 3370 a teraz(3m-ce i 2 tyg) 5160
Zalecenia dokarmianai nie mamy, wszystko jest w porządku.
Co do długości to nasze dziewczyny sa takie same, ta sama urodzeniowa i prawie ta sama obecnie- u nas jest 61;)

i pani doktor powiedziala, ze za malo wazy bo w 3 mies powinien podwoic wage a zrobil to w 4 mies. I kazala dokarmiac kaszkami...
Za to moja pani doktor powiedziała, że dziecko powinno podwoić wagę urodzeniową ok. 6 miesiąca i że moja troche za szybko przybrała:-(

Nasza pediatra też powiedziała, że w 6 a nie 3 miesiącu dziecko powinno podwoić wagę :tak:

My jestesmy powyzej 97 centyla, ale idziemy rowno caly czas i tez jest ponoc ok ;-)
My jesteśmy na 3 centylu i też wszystko ok :-D

zmierzyłam Julka dzisiaj sama z wszystkimi wypukłościami i wyszło mi....72.....a stópki?? mierzycie dzieciaczkom stópki??? bo mój ma 10 cm od piętki do końca dużego paluszka.....Roczne dzieci mają podobno około 12-13 ....yyyyyyyyyy

zmierzyłam Julka dzisiaj sama z wszystkimi wypukłościami i wyszło mi....72.....a stópki?? mierzycie dzieciaczkom stópki??? bo mój ma 10 cm od piętki do końca dużego paluszka.....Roczne dzieci mają podobno około 12-13 ....yyyyyyyyyy
Hehe, niele. Aż muszę swoją córę zmierzyć. Tzn stópkę. Na długość u nas mierzy pielęgniarka przy szczepieniu. Mierzy tak jakby etapami- bo dziecka nie wolno prostować na siłę.

reklama

Ja jeszcze nie mierzyłam ale ostatnio mu kupiłam butki rozmiar 19...ale to nie cm;-)

Do góry