reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

gosia f pomyliło mi się - ja mam herbatke bobo vity. a co do dopajania to ja tez nie jestem za - wole cyca zeby ciągnął, ale w takie upały to mu podaje z tym, ze własnie jak dzidzia ma mocny instynkt ssania to raczej nie grozi odrzucenie cyca, ale jak słaby to bym sie bała. a Kacper ma od początku porządny wiec spokojnie daje mu butle. jesli sie zdarzy, ze odrzuci - o własnie to czytałam, ze to trwa taki bunt max 2 dni i zeby dalej mu usilnie dawac cyc.
i gaaliyah masz racje to dziecko decyduje co mu lepiej podchodzi. Kacper tez woli cyca, a na butle to nieraz ma odrucvh wymiotny. na dydusia tez.

reklama
Hania - 4800

Żyrafka - dokładnie tak jak mówisz - neonatolog mówił że jak noworodek chory jest to widać po nim... Dziecko też. WIęc jeśli spokojnie oddycha, nie krzywi się, nie płacze no to raczej w porządku - ważne jest pewnie też czy się budzi i jest przytomna i siępatrzy - no bo jeśli normalnie się zachwuje po obudzeniu a potem po prostu zaśnie na długo to tylko się cieszyć :)

Hania ostatnio - STRASZNIE. Wczoraj od 8-15 przespała chyba pół godziny... Dzisiaj trochę lepiej pewnie dlatego żę mam pomoc i nie jestem sama - pewnie jak będę sama to znów będzie jakaś straszna wtopa.

Agnieszka

A wiecie, ze pokarm matki zmienia się w zależności od pory roku?? W lecie ma wiecej wody i dzięki temu dziecko może ugasić pragnienie, dlatego dopajanie nie jest konieczne, no chyba, ze chce się zmniejszyć ilość żądań cyca ;-)

tak herbatki Hippa sa juz od 1 tyg,my kupilismy Diminice rumiankowa i koperkowa-ale nie chce tego pic.Dzisiaj kupiłam glukoze(tak jak radziłyscie)wypiła zaledwie 20ml,ale dobre i tyle:tak:.

ja tez sie pytałam pediatry o dopajanie i mowiła ze jak najbardziej trzeba,a z kolei p.neonatalog ze szpitala powiedziała ze nie dopajac-i badz tu madry.

Przy karmieniu sztucznym zalecane jest dopajanie, bo mieszanka zaspokaja tylko głód, a nie pragnienie. Mnie ta logika przekonuje.

Wysłałam męża dzisiaj do pediatry. W sprawie dopajania powiedziała, żeby nie dawać żadnych herbatek ani nic takiego. Tylko przegotowaną wodę 2-3 razy dziennie po 40 ml., żeby mu było lepiej, bo upał dziecko też męczy.

No a ja po wizycie u pediatry jestem trochę zaniepokojona, bo mały przez 4 tygodnie przybył tylko 250g. Najpierw to się przeraziłam, bo jak go pierwszy raz zważyła to ważył 3500, ale przy drugim pomiarze 3800 - u nas w domu na kuchennej elektronicznej 3900. Na szczęście mały rozwija się prawidłowo, więc mam go nadal karmić samą piersią i zbadać ile mam pokarmu w piersiach i za 2 tyg do kontroli wagi.
Więc chyba herbatka laktacyjna wróci do łask.

betka wiesz co ja nawet ne zwrociłam uwagi, ze inne nie maja cukru, mąz kupował. myslałam, ze wszystkie tak maja. moze lepiej zmienie? bo po co mam psuc zeby, ktorych jeszcze nie ma.

reklama
no wlasnie,ja na poczatku tez nie zwrocilam na to uwagi-kupilam bo impres jest tanszy od hippa.a bobovita jest w podobnej cenie co impres. kurcze,trzeba miec czas,zeby czytac ulotki,a jak jestem z dzieckiem i chlopem,to polowy rzeczy nie kupie :wściekła/y: gdy ide na zakupy z dzieckiem,kupuje wszystko,co trzeba. jeszcze co do herbatek-ja w ciazy kupilam sobie z owocow lesnych hippa i pilam :-p zas co do zebow i ich zawiazkow-no wlasnie,w moim przypadku musze dbac o zeby,bo ja mam slabe,ale dzieki dbaniu o nie,mam prawie wszystkie plombowane,ale wlasne.i w ciazy zaden nie poszedl na odstrzal,a to dla mnie wazne.a poniewaz nie wiem,po kim Niuska bedzie miala zeby,wiec profilaktyka i jeszcze raz profilaktyka!juz mam szczoteczke na palec na pierwsze zabki i zestaw trzech na kolejne :tak::tak:

Do góry