reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

Ten mój pediatra chyba też nadwrażliwy :confused: Mały w piątek z gipsem ważył 3750, a dziś (poniedziałek, więc po 3 dniach) bez gipsu 3800.
Odejmując ze 150 na ciuchy, to będzie 3400 a po 3 dniach 3650 - waga może nie jest oszałamiająca, ale chyba ważne, że przyrost jest? :baffled:

A co ta baba wam gadała kacperku?

reklama
A co ta baba wam gadała kacperku?
baba przyszła niespodziewanie, bo jej jedna dziewczyna blisko nas odwołała wizytę. No i trafiła, że nas nie było. Zadzwoniła i pyta gdzie my z dzieckiem chodzimy - myślę nie będę się obcej babie tłumaczyć i mówię, że musieliśmy wyjść. No i ona zaczyna swoje - o diecie: że mogę jeść właściwie nic i po miesiącu zjeść rano duszonego schabowego! Ze po 10 dniach możemy wyjść na spacer - na odległość taką jak do samochodu (ok 20metrów). Jak usłyszała, że dziecko czasem śpi ponad 3h - to wyskoczyła, że jak to? że trzeba obudzić! (a jak spytałam, co się stanie jak dziecko pośpi 3,5h to nic nie powiedziała...). No i właściwie na każde moje pytanie mówiła: spytacie państwo pediatry na wizycie.

No rzeczywiście porażka :dry: Czyli wizyta była telefoniczna :laugh2:
U nas co do karmienia też sprzeczne opinie - lekarz mówi żeby budzić co 2 godz. a położna, że 6-7 karmień na dobę to bardzo dobra liczba :eek: No i bądź tu mądry.....

Jesli chodzi o te karmienia to mi połozna powiedziała że jedna przerwa na dobę miedzy karmieniami to może być nawet 4 h. A nam to sie i 5 godz. przerwa przydarzyła ostatniej nocy.
A ostatnio coś moj malutki często ssie w dzień nawet co godzinę, nie wiem czy to przez ten upał czy przez kolkę. I jak się przyssi to nawet godzinę potrafi. A w nocy nie dość że krótko bo jakieś 15 -20 min i zasypia to jeszcze rzadko.
Jak wychodzilismy ze szpitala ważył 4160 ( urdzony o wadze 4500). W domu po dwóch dniach był ważony to waga pokazała 4090 i za kolejne dwa dni ważyl juz 4300. Ciekawe ile teraz waży? w piątek chyba pójdziemy na wizytę do pediatry bo będzie miał juz skończone 3 tygodnie. ale wydaje mi się że jest coraz cięższy i dłuższy bo już nie mieści mi się w wiekszość ciuszków na 56 cm.

kacperku rzeczywiscie jakas idiotka z tej położnej.
ja mam rewelacyjna babke tlyko szkoda, ze juz do nas nie przyjdzie. dzis była ostatni raz. jest z mojej przychodni i przyjechała do nas pierwszy raz nastepnego dnia po powrocie ze szpitala. i ona kaze mi wszystko jesc oprocz tych wzdymaczy itp i uczulaczy. pierwsza mnie wywalała na spacer z małym, mozna do niej dzownic w dzien i w nocy i to jest połozna z przychodni państwowej. i tak sie zastanawiamy czy nie wypada kupic jej czegos w szczerym podziekowaniu za to, ze mozna tak na nia liczyc.

Skoro jesteście tak bardzo zadowoleni, to myślę, że jakiś mały prezencik będzie bardzo miłą niespodzianką :tak:

Nasza położna była u nas jeden raz a powinna być 3 razy ale na szczęście nie mówiła żadnych głupot tylko to co już wcześniej słyszałam na szkole rodzenia i w szpitalu. Położna od laktacji i ta zwykła powiedziały na szczęście że mogę jeść prawie wszystko tylko obserwować dziecko więc mamy za sobą czekoladę, truskawki i nic :-D narazie ok

mały wyszedł ze szpitala z wagą 2390 to było 4 maja teraz waży 4 kilo !!! więc kluseczka pięknie na wadze przybywa aż położne i pediatrzy są w szoku :-D
już nie musimy chodzić do poradni patologii noworodka bo mały rozwija sie normalnie i żaden z niego wcześniak ;-)

moja położna OK:tak: była dwa razy i jeszcze jutro ma wpaść zerknąc na pępek, bo jeszcze kurka nie odpadł

reklama
No faktycznie, barszczyk - mały idzie jak burza!!!!!!!! A karmisz piersią, czy mieszanką?

Do góry