reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyznaczony termin porodu a faktyczna data

Kiedy w stosunku do wyznaczonego terminu urodziłaś swoje dziecko?

• Wszystkich głosujących
    99
To i ja sie dopisze

Rodzilam dzien przed terminem. Rano 14.10 dostalam skorczy, a popolodniu urodzilam, a termin mialam na 15.10 ;)

reklama
urodzilam 18 dni po terminie; od 3 dni lezalam juz na patrologii, zafundowalam sobie spacer po schodach na gore i nadol kilka pieter i tak kilka razy :) nastepnego dnia rano okazalo sie ze wody zaczely sie saczyc i wdarlo sie zakazenie - za pozno na leczenie wiec na porodowke - dostala oksytocyne i wieczorem o 21:25 mialam juz dzidziusia ze soba; porod zaliczona jako w terminie bo data byla liczona od ostatniej miesiaczki i nie uwzgledniala moich 35 dniowych cyklow :)

teraz dokladnie wiem kiedy zaszlam w ciaze i wyliczony termin to uwzglednia :)

Hej! jestem 3 dni przed terminem porodu, i już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę moje maleństwo, ale "pierwiastki" - podobno - rodzą po terminie. czy to może być prawda? słyszałam też że, teraz lekarze nie dopuszczają do takich sytuacji, aby ciąza było długo przenoszona.

Ja jednego i drugiego synka urodziłam 10 dni po terminie ...... a córcie 13dni po terminie ale z wywołaniem bo się jej nie spieszyło :tak:

Ja miałam wyznaczony termin porodu na 9.września.2006r. i tego też dnia urodziłam Cudną i przede wszystkim ZDROWIUTKĄ Córeczkę - Zuzię. :-D :blink: :-D

Ja urodziłam 9 dni po terminie, a dwa dni wcześniej leżałam już na patologii. Próba oksytocynowa nic nie dała, ale w nocy odeszły wody, a jedenaście godzin później Majunia pojawiła się na świecie.:-) Kroplówkę dostałam, bo mimo że wody odeszły, to skurcze jakoś przyjść nie chciały.;-) Jak się w końcu pojawiły, to po kilku godzinach ujrzałam malutką.:-)

Ja urodzilam 5 dni po terminie ale juz z gestymi i zielonymi wodami. Termin mialam na 2 lipca a urodzilam 7:tak:Maly najpierw dostal 8 pkt nastepnie 9. Dwa dni po terminie lezalam w szpitalu

reklama
Do góry