reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyznaczony termin porodu a faktyczna data

Kiedy w stosunku do wyznaczonego terminu urodziłaś swoje dziecko?

• Wszystkich głosujących
    99
Zuzia jest moim pierwszym dzieckiem i jak na razie jedynym. Pierwszą date mialam podaną na 7 pażdziernika..wielka kropka w kalendarzu..... a po jakims czasie te daty zmieniano mi na 17 wrzesnia, 10 pażdziernika , 13-14 pażdziernika (tą ostatnią datę podalo mi ostatnie USG robione w ciązy i mój gin stwierdził,ze ja wczęsniej niż przed 13.10 nie urodzę). U lekarza byłam 18 wrzesnia, a Zuzia się urodziła 27 wrzesnia, bez wywoływania, szybko.
Pozdrawiam

reklama
Synek: termin 24 stycznia, urodził się 29 grudnia,
Córeczka: termin 20 lipca, urodzila się 8 lipca,
Małe: termin 5 listopada, więc mam nadzieje, że sięzmieszczę w październiku :)

Emilka przyszła na świat 5 dni przed terminem, Hania w przewidywanym dniu porodu.
szkoda ze w statystyce nie mogłam oddac dwa razy głosu... nie wiedziałam którą córcie ujac w statystyce ;D

Hej - przypominam, że można zaznaczyć aż TRZY OPCJE, i dopiero zagłosować, wzięłam pod uwagę, że część z nas ma więcej niż jedno dziecko. :)

Mi zawsze wpajano ze wyznaczona data od lekarz to nic liczy sie data pierwszego ruchu dziecka kture poczułam do tej daty dodaje 4,5 miesiaca i wynika ze dzidzia przyjdzie na swiat 30 sierpnia , natomiast wszytie moje znajome rodza 2 tygodnie pzred terminem i to ich pierwsza ciąża :p

reklama
Koreczek podobno w następnej ciazy zawsze wcześniej sie czuje, nie wiem ile w tym prawdy, ale faktem jest, ze przy łozysku od str. kregosłupa wcześniej i mocniej rejestrujesz ruchy (tak jest u mnie). POprzednio miałam łozysko z przodu i wszystko było takie "wytłumione". Aha, zagłosowałam a nie napisalam. Bogucha urodził sie prawie 3 tygodnie po wyznaczonym terminie, ale 1. termin był do bani, 2. lekarze byli do jeszcze większej bani.

Do góry