reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wywoływanie porodu, co o tym sądzicie???

Anilorak19 dla mnie to trochę dziwne , że to tak długo trwa.:-(

A ja miałam i masaż szyjki i oxy i puszczenie wód płodowych.
Ale byłam w 39 tygodniu i cholerne zatrucie ciążowe,
Byłam napuchnięta, swędząca i ogólnie zmasakrowana już ciążą:-)
Dlatego cieszę się, że mi pomogli choć przyznam , że 3 cm rozwarcia sama wychodziłam a dopiero potem lekarze pospieszyli.

Jakbym była zdrowa i nie byłoby żadnych wskazań nie zgodziłabym się na wywołanie.

reklama
ja tez mialam wywoływany poród, w 36tc podali mi żel na szyjke macicy, 2 h lezałam, potem pojawiły sie skurcze...z porodowki wyszlam o 12, wrocilam na 3 h później na całe 5minut.Bylo szybko, ale tez musze przyznac,ze skurcze parte bardziej mnie bolały niz przy pierwszym "zwykłym" porodzie

Ja równiez pierwsza córcie rodziłam z oksy -Masakra,bóle mialam ale słabe i rozwarcie na 2palce przez to pojechałam głupia do szpitala zamiast czekać (teraz juz tak nie zrobie;-)) jak mi dowalili te kroplówy to myslałam że umre,masaż szyjki również miałam robiła mi połozna dostała kopa w ręke ból nie do zniesienia nie polecam ani jednego ani drugiego, mam nadzieje ze teraz się obejdzie bez tych super wspomagaczy:no:

Pierwszy porod mialam wywolywany i teraz jakm mam porownanie ( bo z 2 poszlo samo) to bym sie nigdy nie zgodzila na oxy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry