reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wysypki naszych maluszków

Ja też odstawiłam wszystko co mogło by uczulać Olę :-( i czekam aż krostki znikną a potem zacznę pojedynczo wprowadzać produkty do diety i zobaczymy co wyjdzie. Na razie smaruje buźkę Oleńce maścią cholesterolową (robioną w aptece na recepte za 5 zł)- taka samą maścią smarowałam Krzysia jak wyszło, że ma skazę, mam jeszcze maść (też robioną) na ciemieniuche na główkę ale jeszcze jej nie stosowałam ale chyba będę musiała zacząć:-(. Poczekamy na efekty a jak nie to po znajomości (pracuję w szpit. dermatologicznym :-) ) będę musiała jechac na wizytę do dermatologa.

reklama
Niestety u Neli też wysypka wróciła co oznacza że jednak kawę będe musiala pić bez mleka :-(zobaczymy czy teraz znikną. Najgorzej ze od tej wysypki skorka staje sie bardzo sucha :-(

megi ta mas jest na buzie a ja myslalam ze na odparzona pupke chyba nic sie nie stalo ze jej pupke nia smarowalam??to mam smarowac buzie ja chyba zle zrozumialam pania doktor:no:

Cleo chyba bez recepty jej nie dostaniesz :-( bo na recepcie są zapisane składniki tej maści.

Uleeczko jeśli ta maść, którą Ty masz to jest maść cholesterolowa robiona na wodzie (taka biała) to możesz nią smarować całe ciałko, bo ma ona na celu natłuścić skórę :tak: .

aha to dobrze juz myslalam ze cos zle zrozumialam hehe ale ladnie pupcia sie zagoila po tej masci naprawde jest dobra:]

moja wiki ma wysypke na buzi juz od tygodnia niechce zejsc:no: mala je tylko bebiko pepti jest to preperat mleko zstaepczy bo mzoew miec skaze bialkowa z ccyca jej nie karmie a wysypka dalej jest i na uszkach i brwiach jej skorkja schodzi:wściekła/y:

Ja na wysypkę na buzi pomarowałam małej kremem DERMOBAZA. Już na ten temat wcześniej pisałam. Jest dostępny w aptece bez recepty. Mience zeszło wszystko po dwóch dniach:tak:

reklama
Uleeczko myślę , że jednak powinnaś udać sie do dermatologa, bo te uszki i brwi to mi naprwde na skaze wygląda. Lekarz przepisze ci jakieś maści, bo samym mlekiem to tego nie wyleczysz.

Do góry