reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysypki naszych maluszków

Mycha to mi wygląda na alergie i raczej pokarmową.:sick:
A te chrostki to ma na całej buzi?
Trzeba też pamiętać ,że jeśli okaże się pokarmówka i odstawimy uczulacz to chrosteczki bardzo długo zchodzą! Wiem z autopsji

reklama
Mycha Nela miała identyczne, od kiedy nie jem przetworów mlecznych, kakao zeszły - wyeliminuj z diety to co moze uczulac.

Choroba to jednak mleko.... mój Wojtek ma takie same chrostki:zawstydzona/y: i odstawiałam przetwory mleczne,ale na 2-3 dni a one nie znikały więc jem nadal....
no cóż,trzeba pożegnać serki i jogurciki:-(

Mycha takie właśnie krostki miał Franek - potem się wysuszały - okazało się ze to właśnie rumień noworodkowy.. teraz tez mu się czasem pojawiają, ale już rzadko.. najlepiej idź do pediatry - jak nie przejdzie w ciągu dwóch tygodni to zacznij odstawiać rzeczy uczulające.. samemu lepiej nie decydować się na dietę bezmleczną, bo to jednak zubaża nasze mleko.. poczekajcie z tym na decyzję lekarza..

Tak zrobię:tak: po 3 listopada idziemy na szczepienie to ją lekarka zobaczy. Poza tym ja bez przetworów mlecznych to dałabym radę ale dziennie ta kawka z mlekiem musi być bo to uwielbiam :-(

u nas już wysypka się skończyla, z doświadczeń jużwiem że troche mleka moge natomiast duzo bardziej uczula ją kakao czyli nic z czekoladą nie mogę co i na dobre mi wychodzi :-D

IGOR ma super skórę ale to chyba dlatego że wogóle nie pije mleka tylko Nutramigen który nie uczula .Wolałabym żeby pił normalne mleczko ale cóż narazie jest jak jest :-)

reklama
no i Franka znów wysypało.. zaczynam podejrzewać że to pomidory, bo zrobiłam sobie klopsiki w pomidorkach przedwczoraj na obiad.. kurcze znów zaczynam całą zabawę z odstawianiem.. dwa tygodnie poczekam i zobaczymy..

Do góry