reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Ja polecam właśnie Tommy tippy (nie pamiętam jak to się piszę... TT :-D) Konrad tylko tą butelkę załapał - może to miało związek z tym ze pół roku karmiłam tylko piersią? Nie wiem... Aventa w ogóle nie chciał więc ja na drugie dziecko od razu w TT się zaopatrzam.

reklama
widziałam :) Wygląda prawie identycznie jak TT. :-D ale jak ja kupowałam butelki to ich jeszcze nie widziałam. Jednak nie będę eksperymentować...

ojej, jak tu się znów fajnie ciążowo zrobiło :-)
Fifka brzuszek super! i tylko się cieszyć że tak dobrze się czujesz :tak:
milia ja też polecam TT lub później lovi :tak: co do bisfenolu to teraz już większość firm go nie stosuje, zawsze jest oznaczenie :tak:
kwiatuszku co do karmi to ja się zgadzam w 100% z dziewczynami - na laktację to rewelacja! efekt natychmiastowy, ja nie odgazowywałam ale u nas nie było żadnych kolek itp. :happy: no ale tyłeczek niestety rośnie od tego cudownego napoju :baffled:

a u nas już w weekend imprezki!!!

Milia ja również polecam TT i Lovi. Chyba nawet troszkę bardziej Lovi. Głównie róznica u mnie była taka, że w TT Kuba chwytał samą końcówkę smoczka i potem przy piersi chciał samego sutka ciągnąć. Przy Lovi chwytał ustami też poza końcówką tę otoczkę smoczka i układał usta tak, jak przy piersi i nie szarpał się potem z samym sutkiem, tylko ładnie chwytał też dużą część brodawki. Zdecydowanie odradzam Avent. Smoczek tak długi, że powodował u Kubka odruch wymiotny.

Milia ja miałam ręczny Aventa i powiem ci że wcale nie potrzebowałam elektrycznego. :-) Szybko szło, no ale ja karmiłam piersią a odciągałam tylko nadmiar albo jak gdzieś wychodziłam.

hej hej laseczki :) wreszcie i do was zaglądam

Fifka fiuuu fiuuuu :) ależ brzuś rzeczywiście widać szybko u ciebie tym razem. Dziewczynka mile widziana ciuszki czekają :laugh2: cieszę się, że tym razem bezproblemowo jak na razie i oby tak dalej

sun kochana ja karmiłam gosię tylko 1,5 mca bo nie miałam mleka, ale cieszyłam się, że mała jest najedzona i spokojna. Jesteś najlepszą mamą jaką Franuś może mieć :*

milaa ja TT polecam z całą pewnością, u nas od początku się sprawdził nawet jeszcze w szpitalu

eve jak wy się macie robaczki?

kasia wielki dzień przed wami :) udanej imprezki i czekam na fotki :)

ja się ogarnęłam już po tych wszystkich wydarzeniach, choć i problemy nadal mojej rodziny nie opuszczają. Dziś byliśmy u okulisty z fundacji i nie ma żadnych następstw wcześniactwa w oczkach, jedyne co to Gosia może mieć astygmatyzm i musimy za rok ponowić badanie. Ja podejmuję teraz walkę z kilogramami sama zobczymy jak mi to pójdzie.

Sun nawet tak nie myśl:) jesteś naj naj mamusią jaka mogła się trafić Franusiowi:) Ja po 3 i pół miesiąca przestałam karmić ( mało pokarmu) i teraz myślę że to była najlepsza decyzja , bo i Kacperek był najedzony , szczęśliwy i ja też ;)

Mila ja Aventu też na początek nie polecam, Kacperkowi podpasowały te butelki drBrown's :) smoczki też mają malutkie w kształcie sutka , jest też ten system antykolkowy :) są butelki i szklane i plastikowe , tak jak pisała kasia.natka teraz już większość producentów nie stosuje tego bi... :) a co do laktatora to ja też mam ręczny tylko że aventu szło szybko i bezboleśnie:)

Neciuszka trzymam kciuki zatem za te spadające kg:)

reklama
Milia odnośnie laktatora to ja też mam z Aventu ręczny. Szybko, łatwo i przyjemnie. Przez pierwsze dwa miesiące miałam elektryczny Avent i jesli mam być szczera to ręczny lepszy.

Sun tak jak dziewczyny piszą - jesteś dla Franusia najlepszą mamą na świecie i nie miej co do tego wątpliwości! To, że nie karmisz piersią wcale nie czyni Cię wyrodną matką! Powtórzę za moją dobrą kumpelą: "Ważne, że w ogóle karmisz. Dziecko będzie Ci za to wdzięczne" :-D Także głowa i cycki w górę, a złe myśli w kąt! :-)

Neciuszka a no mamy się bardzo dobrze :tak: Kuba rośnie jak na drożdżach. Waży już coś koło 7-7,5kg (dowiem się dokładnie za tydzień na szczepieniu) i mierzy 72cm! Ciuszki z rozmiaru 68 poszły w kąt jakiś dobry miesiąc temu i jesteśmy na 74, a z tej "mniejszej rozmiarówki" czasem i 80. Poza tym mały śmieszek ciągle się śmieje, piszczy, gaworzy i ostatnio uwielbia leżeć w samym pampersie na plecach, trzymać swoje stopy i ukradkiem je wcinać jak mama nie patrzy :laugh2:
Super, że ze wzrokiem Gosieńki wszystko w porządku! A tym astygmatyzmem się nie przejmuj. Ja też mam i całkiem normalnie funkcjonuję, nawet bez okularów ;-) Poza tym trzymam kciuki za Ciebie i realizację postanowionego celu!

Do góry