reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Hej!

Żoneczko a no piszę niestety.... Ja wiedziałam ze tak będzie dlatego tak wcześnie rozpoczęliśmy starania. Mieli zacząć jak mały bedzie miał około roczku -a więc jakoś teraz. A tak mam już diagnozę i jestem w trakcie leczenia więc mam nadzieję ze już niedługo doczekam się upragnionego brzuszka :-D

Co do fotelików to my też mamy 9-18. Ale nawet nie pamiętaj jakiej firmy. Dostaliśmy go od brata mojego M po jego dzieciach. Jakoś nie przywiązuję do tego takiej wagi bo my mały jeździmy... od do sklepu kilometr dalej albo raz w tygodniu - a czasem rzadziej gdzieś na miasto...

Ja kiedyś czytałam na innym forum ze mamy bardzo krytykowały to "coś" z przodu... Nie pamiętam tylko doczego ale odradzały te foteliki. Jak znajdę to podrzucę linka ;-)

Oo no proszę Pyscku w takim razie zaciskam kciuki przyszła pani MGR! A gdzie pracujesz? Mam nadzieję ze praca jest lżejsza...

Atan ja bym chciała stolik edukacyjny no i my pieska uczniaka kupujemy ale ty już wszystko masz :-D

Necia i jak tam odchudzanie? Dalej pełna werwy? :-D Cały czas ci kibicuję!

Miq mojemu jak zęby szły to po prostu gryzł wszytko i strasznie się denerwował...ślinił się ale to tak ze po 15min była cała koszulka mokra i trzeba było go przebrać. Konradowi zeby dokuczały od 3-4 miesiąca zycia a wyszły dopiero w 10 miesiącu

Co do pytań:
Na zabki u nas najlepszy był czopek paracetamolu.... stosowaliśmy też żel Dentinox N - podobno najlepszy. Ale on dawał ulgę na 10-15 minut... To po prostu trzeba przejść... :-(

A co do kleików to nam pediatra zakazała ich dawać przed skończeniem przez małego 5 miesięcy... mówiła ze te kaszki kleiki itp to puste kalorie tuczące dziecko, ale pewnie co pediatra to inna teoria.. Ona jest jeszcze w takim wieku ze ma prawo budzić się w nocy bo widocznie tego potrzebuję... a może jest po prostu za ciepło i chce jej się pić a ty interpretujesz to jako głód?

My szykujemy się już do roczku :-D ależ zleciało!

reklama
Gosia śpi to mam chwilę bo zaraz się za pisanie zabieram :)

Pyscku cieszę się że masz tę pracę, dobre i na waciki ;) a i wyjście z domu też pomaga wiem po sobie.

miq u nas na ząbki te żele nic nie dają, jak już jest źle daję albo syropek albo czopka przeciwbólowego. Co do jedzenia to gosia dostawała kaszki troszkę w 5 mcu.

Fifka nadal mam zapał i dążę uparcie do celu :) słodycze prawie mnie nie ruszają. Waga spadła o 5 kg w ciągu miesiąca i kilku dni. 29 stycznia mamy kontrolne ważenie mierzenie i odeślą 5 osób do domu. Jejciu dopiero zagryzałam zęby na twój poród a tu już roczek Królewicz skończy.

wczoraj miałam poważną kłótnię z teściami, po raz pierwszy głos podniosłam, i jakoś dobrze mi z tym nie jest. ale dziś porozmawiałyśmy z teściową na spokojnie i już jest ok choć mnie nadal dziwnie jest. mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.

Haha no to się bardzo cieszę Neciu ze waga tak ładnie idzie! :-D No i cały czas trzymam kciuki zebyś wytrwała w tym programie jak najdłużej!!!

Ja też się wzięłam za siebie i udało mi się zrzucić na razie troszkę ponad 3kg. Jeszcze walczę choć o te kolejne 3 ale i tak się już lepiej czuję :-)

A no szybko ten czas leci... ja mam wrażenie że rodziłam może z 2 miesiące temu nie więcej a tu proszę... mały już staje się dzieckiem i przestaje być niemowlakiem!

Co do kłótni z teściami to mam nadzieję ze rozejdzie się po kościach... ja ze swoimi ostatnio już dobrze żyje - nawet chyba lepiej niż z własna mamą... ale to już inny temat.

Ja te jej nocne pobudki zwaliłabym chyba jednak na ząbki,pić jej sie nie chce,cyca possie chwilke a potem marudzi,w dzień też strasznie marudna a śliniak trzeba zmieniać co.chwile ah

Witam
Fifka no fakt my to mamy :-) ale co kupic teraz niewiem... A stoliczek fajna sprawa stoi ivtrzyma sie go i sie bawi :-) a przed wczoraj sama stala 3 sekundy puscila sie :-) dzus wazenie zobaczymy co bedzie ...chyba przytyla bo rece mnie bola :-)
Mig nie pomoge bo zabkow brak..
Necia gratuluje 5 kg :-) chcialabym tak w miesiac stracic tylko od kiedy wchodze w stare spodnie i musze miec pasek to brak mej silnej woli walki :-) a cwiczyc tez mi sie niechce..

Pycek pewnie że lżejsza :) choć nie lekka

Miq mogą być ząbki u nas zaczęło się jak miała 4 mce a dopiero nie dawno wyszły dwa pierwsze zębolce, teraz idą górne i się wścieka strasznie

Fifka ja chcę żyć z nimi dobrze, ale muszą się nauczyć też że ktoś może mieć inne zdanie niż oni i to zaakceptować. z mojej strony też się co nieco poprawi. A odchudzanie widzę efekty nogi mi wyzczuplały nieco, brzuch spadł więc i ja lepiej się z samą sobą czuję

Atan i tak pięknie ważysz :) ja znalazłam czas i motywację na ćwiczenia

Ostatnia edycja:
Fifciu ja też zaprzestałam na tym jednym razie :-p bo małego rozłożyła 3-dniówka i nie miałam serca go jeszcze męczyć jakimś durnym usypianiem :-p
Hejka :-)

Kwiatuszku cieszę się, że ulotki doszły i jeszcze raz dziękuję :*

Mag też słyszałam o tej metodzie ale ja bym jej nie zastosowała.. serce by mi pękło :-( ale też słyszałam, że jest skuteczna. My też mamy problem z usypianiem.. bo albo Michał usypia na mnie (leżąc na brzuchu) albo wtulony we mnie.. nie mówiąc o kołysaniu :zawstydzona/y: też będę musiała się wziąć za to usypianie.. Jak miał 3 msce to nauczyłam go zasypiania w łóżeczku a potem to zmaściłam :crazy:

Claudusia dziewczyny już Ci wszystko napisały.. ja tylko dodam, że nie przejmuj się aż tak bardzo ulewaniem :no: mojemu leci 7 msc i nadal ulewa :sorry2: ponoć to normalne do 10 msca.

Żoneczko Ty wiesz, że ja z całych sił trzymam za Was &&&&&&&&&&&&& :* swoją drogą byłam pewna, że Wam się szybko uda.. życie piszę swoje scenariusze.. ciekawe jak to będzie u nas.

Mam pytanie co do fotelika nr 2:
Na pewno chce 9-18kg, 9-36 wydaje mi się za wielkie na takiego Malucha i mniej bezpieczne
dry.gif
oczywiście przejrzałam już testy na fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa
wink2.gif
i oczywiście zagwozdka.. kiedyś myślałam o Maxi Cosi Tobi ale jak na swoją cenę ma słabe pkt
confused.gif
Recaro też mało ciekawie.. ale natknęłam się na 2 foteliki:
- CybeX Juno-Fix (pkt: 5, 4, 4, 5 w tym 5 za bezpieczeństwo!) CYBEX JUNO FIX 2013 FOTELIK 9-18 ISOFIX 24H SFERIS (2917981512) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., no powiem, że jest ciekawy, podoba mi się wizualnie no i przede wszystkim w testach wymiata
yes2.gif
a cena też nie taka wysoka
biggrin.gif
a drugi to:
- Kiddy np Energy PRO (za wszystko ma 4 więc źle nie ma) Fotelik sam. Kiddy Energy Pro 3 lata+Wymiana (2930841760) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..
bardziej byłabym uległa w stronę tego pierwszego tylko szczerze mówiąc nie słyszałam ani o jednej, ani o drugiej firmie
embarrassed.gif

W obu fotelikach podoba mi się rozwiązanie przytrzymania dziecka od przodu, taka podstawka (cholera nie wiem jak to opisać
laugh.gif
), przytrzymuje to ponoć cały tułów
yes2.gif
a mało jest takich fotelików.

JA długo wybierałam fotelik dla Bartka! Wybór co do wagi 9-18kg był pewien. Brałam również pod uwagę Kiddy enerdy pro! Ale przymierzałąm mojego Tośka do tego fotelika w sklepie i nie podobało mi się w jaki sposób był ściśnięty tą poduchą! Poza tym to działa na takiej zasadzie, że tą poduchę musisz jeszcze objąć pasami samochodowymi więc jak nie ma dziecka w środku to sam fotelik nie jest stabilny w samochodzie, co dla mnei byłoby dość uciążliwe! Zresztą ja patrzyłam tylko na foteliki z 4 gwiazdkami w testach zderzeniowych i myślę, że skoro mają je i te z tymi poduchami i te ze zwykłymi 5-punktowymi pasami to znaczy, że są równo bezpieczne. NAsz wybór padł na Romer King Plus i mogę Ci go w 100% polecić~!!!! Przetestowany latem i teraz zimą! Zastanawiałam się jeszcze nad Maxi Cosi Tobi ale był strasznie wąski a patrząc na gabaryty Bartka nie wystarczył by na długo. Ale wybór należy do Ciebie! (Pamiętaj, że dziecko trzeba przymierzyć do fotelika, ale i fotelik do samochodu. Każda kanapa w każdym aucie jest inna i ten sam fotelik może różnie się wpasować.

A my już po imprezce , fotki wstawię do albumu więc zaproszę później chętncyh do obejrzenia ;-) impreza udana! Z prezentów dostaliśmy jedynie nocki z Fishera - kaczkę, który mi się marzył a poza tym to pieniążki.

Edit:
Fotki w albumie

Ostatnia edycja:
reklama
Miq już zmieniliście fotelik? :szok: tzn dzisiaj pytałam w sklepie czy już byśmy mogli zmienić fotelik jak Michu jeszcze stabilnie nie siedzi i nam doradzili żeby poczekać. Co do ząbków to nie chce Cię martwić ale nasz się ślini od 2 mż :sorry2: od 3 mscy swędzą go strasznie dziąsła a zębów nie ma. Proces ząbkowania może trwać nawet kilka mscy..

Żoneczko cieszę się, że wiecie na czym stoisz i życzę szybkiego rodzeństwa :*

Necia ale pięknie dajesz do przodu!

Mag Kochana.. dzisiaj byliśmy w sklepie zorientować się. Cybexy odpadają i nam odradzili sprzedawcy i co.. nasz wybór padł na Romer king plus :-D:-D a jak Ty napisałaś taką recenzje to już w ogóle ;-) jeszcze jak będzie ładna pogoda to podjedziemy z Michałem żeby zobaczyć czy mu wygodnie i przymierzyć do autka :-):-)

Do góry