reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Hej!

Żoneczko a no piszę niestety.... Ja wiedziałam ze tak będzie dlatego tak wcześnie rozpoczęliśmy starania. Mieli zacząć jak mały bedzie miał około roczku -a więc jakoś teraz. A tak mam już diagnozę i jestem w trakcie leczenia więc mam nadzieję ze już niedługo doczekam się upragnionego brzuszka :-D

Co do fotelików to my też mamy 9-18. Ale nawet nie pamiętaj jakiej firmy. Dostaliśmy go od brata mojego M po jego dzieciach. Jakoś nie przywiązuję do tego takiej wagi bo my mały jeździmy... od do sklepu kilometr dalej albo raz w tygodniu - a czasem rzadziej gdzieś na miasto...

Ja kiedyś czytałam na innym forum ze mamy bardzo krytykowały to "coś" z przodu... Nie pamiętam tylko doczego ale odradzały te foteliki. Jak znajdę to podrzucę linka ;-)

Oo no proszę Pyscku w takim razie zaciskam kciuki przyszła pani MGR! A gdzie pracujesz? Mam nadzieję ze praca jest lżejsza...

Atan ja bym chciała stolik edukacyjny no i my pieska uczniaka kupujemy ale ty już wszystko masz :-D

Necia i jak tam odchudzanie? Dalej pełna werwy? :-D Cały czas ci kibicuję!

Miq mojemu jak zęby szły to po prostu gryzł wszytko i strasznie się denerwował...ślinił się ale to tak ze po 15min była cała koszulka mokra i trzeba było go przebrać. Konradowi zeby dokuczały od 3-4 miesiąca zycia a wyszły dopiero w 10 miesiącu

Co do pytań:
Na zabki u nas najlepszy był czopek paracetamolu.... stosowaliśmy też żel Dentinox N - podobno najlepszy. Ale on dawał ulgę na 10-15 minut... To po prostu trzeba przejść... :-(

A co do kleików to nam pediatra zakazała ich dawać przed skończeniem przez małego 5 miesięcy... mówiła ze te kaszki kleiki itp to puste kalorie tuczące dziecko, ale pewnie co pediatra to inna teoria.. Ona jest jeszcze w takim wieku ze ma prawo budzić się w nocy bo widocznie tego potrzebuję... a może jest po prostu za ciepło i chce jej się pić a ty interpretujesz to jako głód?

My szykujemy się już do roczku :-D ależ zleciało!

reklama
Gosia śpi to mam chwilę bo zaraz się za pisanie zabieram :)

Pyscku cieszę się że masz tę pracę, dobre i na waciki ;) a i wyjście z domu też pomaga wiem po sobie.

miq u nas na ząbki te żele nic nie dają, jak już jest źle daję albo syropek albo czopka przeciwbólowego. Co do jedzenia to gosia dostawała kaszki troszkę w 5 mcu.

Fifka nadal mam zapał i dążę uparcie do celu :) słodycze prawie mnie nie ruszają. Waga spadła o 5 kg w ciągu miesiąca i kilku dni. 29 stycznia mamy kontrolne ważenie mierzenie i odeślą 5 osób do domu. Jejciu dopiero zagryzałam zęby na twój poród a tu już roczek Królewicz skończy.

wczoraj miałam poważną kłótnię z teściami, po raz pierwszy głos podniosłam, i jakoś dobrze mi z tym nie jest. ale dziś porozmawiałyśmy z teściową na spokojnie i już jest ok choć mnie nadal dziwnie jest. mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.

Haha no to się bardzo cieszę Neciu ze waga tak ładnie idzie! :-D No i cały czas trzymam kciuki zebyś wytrwała w tym programie jak najdłużej!!!

Ja też się wzięłam za siebie i udało mi się zrzucić na razie troszkę ponad 3kg. Jeszcze walczę choć o te kolejne 3 ale i tak się już lepiej czuję :-)

A no szybko ten czas leci... ja mam wrażenie że rodziłam może z 2 miesiące temu nie więcej a tu proszę... mały już staje się dzieckiem i przestaje być niemowlakiem!

Co do kłótni z teściami to mam nadzieję ze rozejdzie się po kościach... ja ze swoimi ostatnio już dobrze żyje - nawet chyba lepiej niż z własna mamą... ale to już inny temat.

Ja te jej nocne pobudki zwaliłabym chyba jednak na ząbki,pić jej sie nie chce,cyca possie chwilke a potem marudzi,w dzień też strasznie marudna a śliniak trzeba zmieniać co.chwile ah

Witam
Fifka no fakt my to mamy :-) ale co kupic teraz niewiem... A stoliczek fajna sprawa stoi ivtrzyma sie go i sie bawi :-) a przed wczoraj sama stala 3 sekundy puscila sie :-) dzus wazenie zobaczymy co bedzie ...chyba przytyla bo rece mnie bola :-)
Mig nie pomoge bo zabkow brak..
Necia gratuluje 5 kg :-) chcialabym tak w miesiac stracic tylko od kiedy wchodze w stare spodnie i musze miec pasek to brak mej silnej woli walki :-) a cwiczyc tez mi sie niechce..

Pycek pewnie że lżejsza :) choć nie lekka

Miq mogą być ząbki u nas zaczęło się jak miała 4 mce a dopiero nie dawno wyszły dwa pierwsze zębolce, teraz idą górne i się wścieka strasznie

Fifka ja chcę żyć z nimi dobrze, ale muszą się nauczyć też że ktoś może mieć inne zdanie niż oni i to zaakceptować. z mojej strony też się co nieco poprawi. A odchudzanie widzę efekty nogi mi wyzczuplały nieco, brzuch spadł więc i ja lepiej się z samą sobą czuję

Atan i tak pięknie ważysz :) ja znalazłam czas i motywację na ćwiczenia

Ostatnia edycja:
Fifciu ja też zaprzestałam na tym jednym razie :-p bo małego rozłożyła 3-dniówka i nie miałam serca go jeszcze męczyć jakimś durnym usypianiem :-p
Hejka :-)

Kwiatuszku cieszę się, że ulotki doszły i jeszcze raz dziękuję :*

Mag też słyszałam o tej metodzie ale ja bym jej nie zastosowała.. serce by mi pękło :-( ale też słyszałam, że jest skuteczna. My też mamy problem z usypianiem.. bo albo Michał usypia na mnie (leżąc na brzuchu) albo wtulony we mnie.. nie mówiąc o kołysaniu :zawstydzona/y: też będę musiała się wziąć za to usypianie.. Jak miał 3 msce to nauczyłam go zasypiania w łóżeczku a potem to zmaściłam :crazy:

Claudusia dziewczyny już Ci wszystko napisały.. ja tylko dodam, że nie przejmuj się aż tak bardzo ulewaniem :no: mojemu leci 7 msc i nadal ulewa :sorry2: ponoć to normalne do 10 msca.

Żoneczko Ty wiesz, że ja z całych sił trzymam za Was &&&&&&&&&&&&& :* swoją drogą byłam pewna, że Wam się szybko uda.. życie piszę swoje scenariusze.. ciekawe jak to będzie u nas.

Mam pytanie co do fotelika nr 2:
Na pewno chce 9-18kg, 9-36 wydaje mi się za wielkie na takiego Malucha i mniej bezpieczne
dry.gif
oczywiście przejrzałam już testy na fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa
wink2.gif
i oczywiście zagwozdka.. kiedyś myślałam o Maxi Cosi Tobi ale jak na swoją cenę ma słabe pkt
confused.gif
Recaro też mało ciekawie.. ale natknęłam się na 2 foteliki:
- CybeX Juno-Fix (pkt: 5, 4, 4, 5 w tym 5 za bezpieczeństwo!) CYBEX JUNO FIX 2013 FOTELIK 9-18 ISOFIX 24H SFERIS (2917981512) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., no powiem, że jest ciekawy, podoba mi się wizualnie no i przede wszystkim w testach wymiata
yes2.gif
a cena też nie taka wysoka
biggrin.gif
a drugi to:
- Kiddy np Energy PRO (za wszystko ma 4 więc źle nie ma) Fotelik sam. Kiddy Energy Pro 3 lata+Wymiana (2930841760) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..
bardziej byłabym uległa w stronę tego pierwszego tylko szczerze mówiąc nie słyszałam ani o jednej, ani o drugiej firmie
embarrassed.gif

W obu fotelikach podoba mi się rozwiązanie przytrzymania dziecka od przodu, taka podstawka (cholera nie wiem jak to opisać
laugh.gif
), przytrzymuje to ponoć cały tułów
yes2.gif
a mało jest takich fotelików.

JA długo wybierałam fotelik dla Bartka! Wybór co do wagi 9-18kg był pewien. Brałam również pod uwagę Kiddy enerdy pro! Ale przymierzałąm mojego Tośka do tego fotelika w sklepie i nie podobało mi się w jaki sposób był ściśnięty tą poduchą! Poza tym to działa na takiej zasadzie, że tą poduchę musisz jeszcze objąć pasami samochodowymi więc jak nie ma dziecka w środku to sam fotelik nie jest stabilny w samochodzie, co dla mnei byłoby dość uciążliwe! Zresztą ja patrzyłam tylko na foteliki z 4 gwiazdkami w testach zderzeniowych i myślę, że skoro mają je i te z tymi poduchami i te ze zwykłymi 5-punktowymi pasami to znaczy, że są równo bezpieczne. NAsz wybór padł na Romer King Plus i mogę Ci go w 100% polecić~!!!! Przetestowany latem i teraz zimą! Zastanawiałam się jeszcze nad Maxi Cosi Tobi ale był strasznie wąski a patrząc na gabaryty Bartka nie wystarczył by na długo. Ale wybór należy do Ciebie! (Pamiętaj, że dziecko trzeba przymierzyć do fotelika, ale i fotelik do samochodu. Każda kanapa w każdym aucie jest inna i ten sam fotelik może różnie się wpasować.

A my już po imprezce , fotki wstawię do albumu więc zaproszę później chętncyh do obejrzenia ;-) impreza udana! Z prezentów dostaliśmy jedynie nocki z Fishera - kaczkę, który mi się marzył a poza tym to pieniążki.

Edit:
Fotki w albumie

Ostatnia edycja:
reklama
Miq już zmieniliście fotelik? :szok: tzn dzisiaj pytałam w sklepie czy już byśmy mogli zmienić fotelik jak Michu jeszcze stabilnie nie siedzi i nam doradzili żeby poczekać. Co do ząbków to nie chce Cię martwić ale nasz się ślini od 2 mż :sorry2: od 3 mscy swędzą go strasznie dziąsła a zębów nie ma. Proces ząbkowania może trwać nawet kilka mscy..

Żoneczko cieszę się, że wiecie na czym stoisz i życzę szybkiego rodzeństwa :*

Necia ale pięknie dajesz do przodu!

Mag Kochana.. dzisiaj byliśmy w sklepie zorientować się. Cybexy odpadają i nam odradzili sprzedawcy i co.. nasz wybór padł na Romer king plus :-D:-D a jak Ty napisałaś taką recenzje to już w ogóle ;-) jeszcze jak będzie ładna pogoda to podjedziemy z Michałem żeby zobaczyć czy mu wygodnie i przymierzyć do autka :-):-)

Do góry